Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Panowie i Panie - pierwsze wiązanie

demona
    Guest

Domyślnie Panowie i Panie - pierwsze wiązanie

i przywitanie
    Własnie nabyłam Grecję i próbuje sie zamotać. Idzie średnio więc proszę o pomoc. Coś jest nie tak w tej kieszonce bo kark mnie boli No i okrągłych plecków dzieć nie chce robić...Pomóżcie plizzzz

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Chętnie się przywitam, ale na temat kieszonki się nie wypowiem, bo się nie znam.

demona
    Guest

Domyślnie

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

a ile dzieć ma? bo ok. 3-4 mca dzieci zaczynają się prostować w kieszonce z ciekawości świata. zaokrąglają plecki przy wtuleniu i drzemce.
    jesli mniejszy, to może się pręży jak mój marcel. pilnuj żeby kolanka były wyżej od pupy i nogi nie za szeroki i będzie ok.

na zdjęciu wiązanie wygląda ok. jeśli cię boli kark to przypilnuj żeby pasy na plecach były równomiernie i szeroko rozłożone i nie za blisko szyi. poza tym mocno trzeba ściągnąć panel poziomy - najlepiej po wstepnym dociągnięciu podnieść ręce z połami do góry, na boki w skos i porządnie ściągnąć dziecko do siebie - jak jest za luźno to plecy też moga boleć. a poza tym do noszenia noszący też się musi nieco przyzwyczaić a raczej jego mięśnie.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj. Okiem laika to mogę jedynie zauważyć, że boczne poły sa chyba ciut poskręcane i może kiepsko dociągnięte i stąd ten ból?? Ale ogólnie całkiem poprawne wiązanie, jakbyś nie napisała, że coś jest nie tak, to bym nie dojrzała
    Tymek 20.05.2008 i Emilka 30.04.2010

demona
    Guest

Domyślnie

Witek ma 2,5m-ca, ale głowę trzyma już sztywno i strasznie świata ciekawy, fakt
    Dzięki za wskazówki! Spróbuję mocniej dociągnąć. Z Grecją to nie takie trudne Próbowałam z diamentem Nati i mi nie szło wcale, a ta się sama wiąże Cudna jest!!!!
    Boczne pasy chyba tylko na zdjęciu wyglądają na poskręcane... Marszczyłam z wielkim staraniem

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Witaj i gratulacje, na zdjęciu wygląda dobrze. Może ciut wyżej jak boli cie kark i dociągnąc trzeba. A co do plecków to pewnie dziecię świata ciekawe
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

demona
    Guest

Domyślnie

Też myślałam, żeby ciut wyżej

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

zwróć uwagę na fakt, czy nie musisz się garbić lub pochylać podczas chodzenia - może to być przyczyną bólu karku - chusta powinna działac jak "pajączek" - takie urządzenie do rehabilitacji kręgosłupa wymuszające prawidlową postawę ciała aby to osiągnąć należy dobrze dociągnąć chustę - być moze za luźno masz dociągniętą po całości?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

ciut wyzej
    wiecej chusty pod pupke (1/3)
    pod karczkiem zmarszczone 1/3 najlepiej dociagac lapiac sporo materialu w garsc - nie chwytac za sama krawdedz tylko wlasnie w garsc zebrac sporo, dociagnac, zebrac i tak fragment po fragmencie
    po pierwszym dociagneiciu warto wlasnie na plecach material wygladzic w gore - i wtedy wyjda luzy przy karczku.

bardzo ladnie pasy poprowadzilas w dolkach podkolanowych! nastepne wiazania beda coraz lepsze a i miesnie sie przyzwyczaja i bedzie super.
    powodzenia, trzymam kciuki!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

demona
    Guest

Domyślnie

Thanx babeczki jeszcze raz!!! Spróbuję popracować nad motkami Nie obiecuję, ze nie będę juz zapytywać o opinię

Uprawnienia umieszczania postów