Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: otulacze i wyciekanie kupki

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie otulacze i wyciekanie kupki

w kilku watkach pojawił się już ten temat, więc chciałabym napisać jedną rzecz:
    kupując otulacz nie kierujmy się tylko jego wzorem, czy kolorem. otulacze trzeba dobrać do posaidanych pieluszek. zasada jest prosta:
    - jeśli mam pieluszki formowane, dobrze przylegające do dziecka i tym samym zabezpieczające przed wyciekaniem kupki, czy siusiu to otulacz może być luźniejszy, np. wełniane szorty, czy inny bez gumek przy nóżkach.
    - jeśli mamy pieluszki luźne, typu imse wimse, których się na dziecku nie zapina to otulacz musi być szczelny przy nóżkach i w okolicy plecków.

także często wyciekanie zawartości pieluszki nie jest wadą samego otulacza, czy tejże pieluszki, ale po prostu niedobraniem się tej pary
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie Re: otulacze i wyciekanie kupki

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa
    - jeśli mamy pieluszki luźne, typu imse vimse, których się na dziecku nie zapina to otulacz musi być szczelny przy nóżkach i w okolicy plecków.
    moja pieluszka imse vimse - formowana flanelowa - jest zapinana na rzepy i dość dobrze przylega.

z tych mniej przylegających mamy:
    - motherease - to samo będzie z kolorowymi popolini i onelife (identyczny wzór)
    - bambinex - wyjątkowo luźne ustrojstwo
    - storchenkinder - te większe

i do tych, jeśli chcemy uniknąć przecieków faktycznie trzeba otulacz dobrać precyzyjnie. z drugiej strony nasz imse vimse daje się zakładać na różne pieluszki przy różnej wadze - dość ładnie można go zapiąć luźniej lub ciaśniej.

Domyślnie Re: otulacze i wyciekanie kupki

Cytat Zamieszczone przez mart
    moja pieluszka imse vimse - formowana flanelowa - jest zapinana na rzepy i dość dobrze przylega.
    amoja imse vimse formoawana flanelowa nie ma rzepów

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

A może by tak te pieluszki bez rzepów potraktować dodatkowo pod otulacz snappim?
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar czteryszczęścia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Te formowane Imse są w dwóch rozmiarach - te mniejsze nie mają zapięć - ja taką mam, to pewnie te większe mają rzepy...
    A.. i czasami też pod otulacz "snapuję" pieluchy.
    Kasia, mama Szymka (31.08.1998), Zosi (18.05.2003), Mani (29.05.2006) i Franka (21.03.2008)
    Doradca Noszenia ClauWi®, certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
    www.kolebkanatury.pl

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

A ja mam formowaną frotową dla Julka (dużą z zestawu testowego) i też nie ma zapięć, ale wczoraj przetestowałam do tego snappy (oczywiście na starszaku) i jest ok
    W ogóle Julek teraz śpi w tym co może dla Jacka (czyli w one sizach)
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów