hej, jestem mamą 5 miesięcznego maluszka i zaczynam sie wdrażać w ec. ponieważ przymierzam się do zakupów pieluch i ubranek to bardzo was proszę o pomoc w wyborze. na początku mam zamiar stosować ec tylko w dzień.
no i druga sprawa jak ubieracie dzieci, u mnie w domu jest 20 stopni i ubieram go w bluzeczkę z długim rękawem i spodenki + skarpetki. ale mam powoli dość ściągania co chwilę spodni. myslałam o getrach, ale nie wiem co na pupę i czy nie będzie mu za zimno.
proszę napiszcie co stosujecie, najlepiej tez firme i gdzie to kupić. dzięki za pomoc
edit: mały waży prawie 8kg

Odpowiedz z cytatem
.
,za to przy kupach wydawała charakterystyczne dźwięki.
Ja byłam przekonana (po lekturze różnych wątków) że to będą kieszonki PUL ale wyszło że najlepsze są składane ze snappim i jedna formowana, taka misiowa, a PUL jest blee. I tą formowaną wymagającą otulacza stosuję bez otulacza, daję wkładkę chłonną do środka i tak jak już pisałam wełniany handmade pod pupkę. Albo składane bambusowe. No i wkładka sucha pupa z polarku własnej roboty. To najlepiej oddycha i jest najbardziej przewiewne i mi to najbardziej pasi przy EC. Widać że każdy na forum da Ci inną odpowiedź co do tego co najlepsze i samemu trzeba się przekonać (niestety).