A czy któraś z was używała mydła marsylskiego IV? dobre jest czy lepsze jednak to z mydlarni franciszka?
Chodzi Ci o to mydło z pieluszkarni? Ono nie jest IV, ma nieco inne opakowanie niż na zdjęciu. Ma jasno zielony kolor. Świetnie dało się pokroić bez podgrzewania. Myję się nim na co dzień, ale nie mogę powiedzieć żeby mi nie wysuszało skóry...zresztą mnie nawet sama woda wysuszaNa niemowlaku przetestuję w czerwcu. Co do oryginalności tego mydełka to pewnie dziewczynki będą lepiej wiedziały. Oglądałam dzisiaj marsylskie w almie, jest kostka kilogramowa za ok 30 zł, 300g za 11zł, czy to jest to prawdziwe mydełko?
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]
z tego co porownywalam sklad tego z pieluszkarni mydelka marsylskiego to jest ono ok...
mnie ostatnio tez sie strasnzie skora przesusza...i synkowi tez, eh...
a powiedzcie mam pytanie odnosnie do masla shea, ktore wybrac nierafinowane, czy rafinowane...?
czym to sie rozni, bo ja normalnie juz mam leb jak sklep![]()
ja używam to z almy marsylskie i jest ok, i wg składu to moim zdaniem wsio z nim ok
A co do tego masła to też się podczepię pod pytanie bo nie wiem jakie kupić
Mama Kubusiai Basi
Wydaje mi się, że nierafinowane lepsze.
Nie wiedziałam, że jest też rafinowane.
A jaki jest skład marsylskiego z pieluszkarni i z almy?
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]
phoebe - nie boje sie...
z mydlem to teraz postanowilam robic sama - to tak jak z zupkami ze sloiczka czy samemu robione, te co sama robie to wiem co daje dziecku...ale wiadomo, sloiczki tez sa ok, i do innych bardziej przemawiaja, i ich uzywanie ma o wiele wiecej plusow, itd...
co do naturalnych olei to nie boje sie smarowac nimi dziecka, bo kazdy alergolog i pediatra mowi, ze to co 100% naturalne to jest ok...tylko kwestia czy dziecko nie ma uczulenia na kokos na przyklad, czy na morele, jak olej z pestek moreli i tak dalej...ale to ponoc mocno sporadyczne...
yetta maslo shea rafinowane i nierafinowane jest dostepne na krainiepieluszek...stad pytalam![]()