Pokaż wyniki od 1 do 20 z 373

Wątek: MYDŁO MARSYLSKIE***Nie Wybiera Się Ktoś Do Francji?***

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Zimą mam ręce popękane do krwi. Smaruję kremem, ale tak jak jedna z Was pisała ciągle muszę myć ręce :/
    zaciekawiła mnie 10stronicowa rozmowa o mydle muszę spróbować to marsylskie.
    Od wczoraj testuję mydło, które znajoma sprowadza z Francji. Mydło jest roślinne, ale z oślego mleka. Nie wiem czy to dla Was dobrze czy źle, mi nie przeszkadza. Nie daję linka, żeby nie być posądzoną o reklamę. Zresztą sama jeszcze nie wiem jak efekty. Moja skóra ok tygodnia potrzebuje na pokazanie mi co myśli o kosmetyku.

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Zobacz posta
    Zimą mam ręce popękane do krwi. Smaruję kremem, ale tak jak jedna z Was pisała ciągle muszę myć ręce :/
    zaciekawiła mnie 10stronicowa rozmowa o mydle muszę spróbować to marsylskie.
    Od wczoraj testuję mydło, które znajoma sprowadza z Francji. Mydło jest roślinne, ale z oślego mleka. Nie wiem czy to dla Was dobrze czy źle, mi nie przeszkadza. Nie daję linka, żeby nie być posądzoną o reklamę. Zresztą sama jeszcze nie wiem jak efekty. Moja skóra ok tygodnia potrzebuje na pokazanie mi co myśli o kosmetyku.
    też mam mega wysuszone ręce zimą - pomaga masło karite

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Mam, nawet leży w szufladzie. Ale średnio fajnie się obsługuje dziecko tak tłustymi rękami

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Em Zobacz posta
    Mam, nawet leży w szufladzie. Ale średnio fajnie się obsługuje dziecko tak tłustymi rękami
    jak sobie posmaruję ręce tym masłem, to zawsze wnętrze dłoni wycieram

Chustonówka

Domyślnie Mydło oliwkowe dla noworodka?

Czy mydło marsylskie oliwkowe z EkoMaluch:http://ekomaluch.pl/mydlo-marsylskie...,p1112,l1.html faktycznie jest takie jasne jak na zdjęciu, czy ma inny kolor? Bo zwykle takie mydło jest szaro-zielonkawe. A jaki zapach? Taki jak szarego mydła? Bo ja nie znoszę tego zapachu, choć wiem, że takie mydło to sama dobroć i natura. Mam mydło oliwkowe Alepia, ono też jest wyrabiane tradycyjnie, ale z dodatkiem olejku laurowego 25%(ma działanie antyseptyczne)-jest bardzo delikatne dla skóry, dokładnie oczyszcza,łagodzi wypryski/trądzik, ale nie wysusza. Tylko ten okropny zapach jest strasznie intensywny, w całej łazience czuć, na skórze też się utrzymuje. Czy to szare marsylskie też tak wonieje?

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Mydła z ekodzieciaka nie miałam. Składu na stronie nie podają, więc nie wiem czy to nie jest przypadkiem marsylskie z olejkiem palmowym dlatego takie jasne. Czy moze tylko na zdjęciu takie jasne wyszło, a w rzeczywistosci jest ciemne zielone.

Nie wiem jak wonieje szare mydło, ale marsylskie wonieje cudnie. Ale to dla mnie. Nie wiem jak ty ten zapach odbierzesz.

W każdym razie ja nie czuję zapachu mydła w całej łazience, a szkoda.

Ponieważ wiele osób do mnie pisze gdzie kupuję MYDŁO MARSYSLKIE napisze tutaj w wątku, może komuś się przyda.

Ja kupuję w Mydlarni u Franciszka dokładnie to: http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-194.aspx

Widze, że stacjonarne sklepy są w Krakowie, Katowicach i Warszawie http://www.mydlarnia.info/O-Nas.aspx
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 16-01-2010 o 21:27
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar ewinka

Unhappy

Cytat Zamieszczone przez annka Zobacz posta
    Czy mydło marsylskie oliwkowe z EkoMaluch:http://ekomaluch.pl/mydlo-marsylskie...,p1112,l1.html faktycznie jest takie jasne jak na zdjęciu, czy ma inny kolor? Bo zwykle takie mydło jest szaro-zielonkawe. A jaki zapach? Taki jak szarego mydła? Bo ja nie znoszę tego zapachu, choć wiem, że takie mydło to sama dobroć i natura. Mam mydło oliwkowe Alepia, ono też jest wyrabiane tradycyjnie, ale z dodatkiem olejku laurowego 25%(ma działanie antyseptyczne)-jest bardzo delikatne dla skóry, dokładnie oczyszcza,łagodzi wypryski/trądzik, ale nie wysusza. Tylko ten okropny zapach jest strasznie intensywny, w całej łazience czuć, na skórze też się utrzymuje. Czy to szare marsylskie też tak wonieje?
    Rozumiem, bo ja od ciąży jestem lekko przewrażliwiona na zapachy Marsylkie mam i lubię, ale dla mnie zapach rzeczywiście dość specyficzny. Nie czuć go w całej łazience, a tylko w momencie użycia. Dla mnie nie zostaje nawet zapach na skórze, po umyciu, czyli da się znieść.

Aaaa szare jednak gorsze

Chustomanka

Domyślnie

Mój mąż stwierdził, że to pachnie smarami techniczynymi
    A ja zaczełam się zastanawiać jak pachną drzewa oliwkowe, bo w sumie oliwki to niby wiem jak, ale może to jednak oliwkami tak pachnie?

Uprawnienia umieszczania postów