Pokaż wyniki od 1 do 20 z 373

Wątek: MYDŁO MARSYLSKIE***Nie Wybiera Się Ktoś Do Francji?***

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Przed chwilą podgrzałam mydło marsylskie, żeby sprawdzić czas.
    Dałam na opcje najsłabszego grzania i grzałam 40 sekund. Było ledwie wyczuwalnie ciepłe i kroiło się super, nic się nie pokruszyło.

Jeśli macie ustawione mikrofalówki na mocniejsze grzanie, to wystarczy z 10-15 sekund.

Jak kiedyś kroiłam bez podgrzania (raz mi się zdarzyło), to bardzo się kruszyło i już zawsze podgrzewam, żeby pokroić.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar mamaija

Domyślnie

dzięki yetta, przyda sie bardzo

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Zaciekawiłyście mnie tymi historiami cenowymi. Poproszę moją siostrę mieszkającą na południu Francji, żeby sprawdziła ceny na targu i w sklepach. W sumie co jakieś 3 mies. ona przyjeżdża tu, albo ktoś od nas jedzie tam, więc jak cena będzie korzystna, to przy najbliższym spotkaniu mogę ją poprosić o przywiezienie większej ilości.
    Antek '05
    Zosia '07

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Aż sobie kupiłam mydełko i używamy z dziecięciem
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Przed chwilą podgrzałam mydło marsylskie, żeby sprawdzić czas.
    Dałam na opcje najsłabszego grzania i grzałam 40 sekund. Było ledwie wyczuwalnie ciepłe i kroiło się super, nic się nie pokruszyło.

Jeśli macie ustawione mikrofalówki na mocniejsze grzanie, to wystarczy z 10-15 sekund.

Jak kiedyś kroiłam bez podgrzania (raz mi się zdarzyło), to bardzo się kruszyło i już zawsze podgrzewam, żeby pokroić.
    A ja właśnie kroiłam bez podgrzania zwykłym nożykiem nawet tępym i nic się nie pokruszyło, nic a nic. Tą kostkę lawendową od franciszka 300 g, może to zależy od rodzaju? Właśnie tym krojeniem się przekonałam że bardzo tłuste jest, znaczy się zawiera tyle olejku ile piszą.

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ja kroiłam z oliwek, bez grzania i też się nie pokruszyło

Chusteryczka Awatar mamaija

Domyślnie

ja jeszcze w Rossmanie nie kupowałam ale kilka dni temu forumowa Ella mi mówiła, że udało jej się zakupić w Rossmanie własnie, ja moze bedę w tym tygodniu to na pewno zapas zrobię jak tylko bedzie, co do ceny to jek bedę do niej dzwoniła to zapytam i napisze
    editwłaśnie zadzwoniłam i powiedziała mi , że około 6 złtrzeba się wybrać do Rossmana i rzeczywiście poszukaćmoże to jakas nowośćw sieci Rossman.

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaija Zobacz posta
    ja jeszcze w Rossmanie nie kupowałam ale kilka dni temu forumowa Ella mi mówiła, że udało jej się zakupić w Rossmanie własnie, ja moze bedę w tym tygodniu to na pewno zapas zrobię jak tylko bedzie, co do ceny to jek bedę do niej dzwoniła to zapytam i napisze
    editwłaśnie zadzwoniłam i powiedziała mi , że około 6 złtrzeba się wybrać do Rossmana i rzeczywiście poszukaćmoże to jakas nowośćw sieci Rossman.
    Hm, byłam wczoraj i u mnie nie ma Pytałam, czy w ogóle bywa, ale pani mi powiedziała, że nie Ale może ona akurat się nie znała A może mój Rossman jakiś gorszy
    Natomiast widziałam jakąś podróbę marsylskiego - nie wiem, ile kosztowało, ale właśnie jakoś nie drogo - więc trzeba uważać, żeby się nie pomylić
    Ale mam zamiar wybraś się do Almy - zazwyczaj nie robię tam zakupów i trochę mi nie po drodze, ale muszę sprawdzić, czy mydełko mają i po ile.

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja kupilam w Rossmanie jakis czas temu wlasnie cos za okolo 6zl taka kostka troche mniejsza od Bialego Jelenia, w opakowaniu tekturowym. Byly tam po francusku napisane, ze oryginalne, bla bla bla od jakiegos tam roku, itd. Opakowanie wyrzucilam niestety.
    Ale to mydlo jest calkiem biale i jakos nie czuje w nim zadnej oliwy. Zapach ma specyficzny i moj maz powiedzial, ze tak pachnie jak to mydlo marsylskie, ktore jego mamma zawsze kupowala do domu (na przepierki chyba ). Chetnie za to poszukam jakiegos innego do porownania.
    To jest takie lepsze szare mydlo, troche wysusza skore, mam wrazenie, ale mi kazde mydlo wysusza.

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

marsylskie z oliwek nie jest białe

Uprawnienia umieszczania postów