Hm, zueplnie niepotrzebnie szukalam wszedzie, mydlo marsylskie mam w sklepie bio pod nosem, w calkiem milej cenie 4.40 EUR za 600gr kostke. Tylko niestety masla karite nie mieli, bede musiala poszukac nieco dalej, a szkoda bo po zimie i ja i mloda mamy skore w malo fajnym stanie.
Gosia
Alizée Nicole (12.11.2003)
Lara Katharina (11.11.2010)
Dla mnie marsylskie zielone też trochę śmierdzi, powiedziałabym że to smar samochodowy, coś w tym stylu. Natomiast marsylskie lawendowe jest dużo przyjemniejsze w zapachu.
Kobitki, nabyłam mydełko marsylskie w Pieluszkarni chyba za dobrą cenę 15,90. 300g w innym opakowaniu niż na zdjęciu przy opisie produktu. Jest zielone. Na etykiecie jest napis Huile d'olive, savonnerie de bormes i oczywiście skład. Bez problemu dało się pokroić na 6 małych mydełek bez podgrzewania. Cy to jest właśnie to najprawdziwsze mydełko???
juz pytałam na innym wątku, ale nikt nie odpisał
Gdzie kupujecie te czarne afrykańskie mydełko?- Yetta o nim pisała i ewadb..
Ja to mydełko widziałam tutaj: http://www.shea.pl/?8,dudu-osun-afry...e-czarne-mydlo
To mydełko ma trochę inny skład.
Zamówiłam sobie poł kg mydła tutaj i czekam niecierpliwie.
http://www.akamuti.co.uk/products/ne...various-sizes/
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
O tym czarnym mydle piszą tak: Sprawi wrażenie, że poczujesz się dosłownie na łonie dzikiej Afrykańskiej natury. Jeeeeeeeeeejuuuuuuuu muszę je mieć![]()
Hehe no zobacz.Ja też bardzo jestem ciekawa tego mydła.
A poza tym, ja wprost uwielbiam masło karite, a jest ono w składzie mydła, także bardzo się cieszę i niecierpliwie czekam.
edit:
Z braku masła i oczekiwaniu na zamówione skusiłam się ostatnio na zakup w stacjonarnym sklepie odrobiny balsamu do ciała z masła karite o zapachu magnolii. I niestety bardzo mi nie odpowiada. Tęskno mi za oryginalnym zapachem masła karite.
Zuzanna i Franciszek
Yetta ja też uwielbiam to masełko a w naturalnym mydle to musi być coś wspaniałego![]()
ja tez zakupilam mhydelko marsylskie na pieluszkarni...to to nie jest oryginalne takie, najczystsze najprawdziwsze mydelko marsylskie...?
bo my uzywamy od jakiegos czasu i przemywamy nim pupke przy (prawie) kazdej zmianie pieluchy i te odparzenia co nas zaatakowaly przy przejsciu na wielo (chyba zbyt rzadko wymienialismy pieluszki po prostu...) teraz staly sie przeszloscia...stad pytanie moje o 'prawdziwosc' mydelka z pieluszkarni...
czy nada sie dla noworodka...?
dzis tez szukalam w centrum warszawy masla karite i za cholere normalnie nigdzie...
pani w zdrowej zywnosci na zlotej mowila, ze bywa, ale rzadko, rzadko...a jak spytalam o mozliwosc zamowienia to odparla, ze sie nie da
poki co mam olej kokosowy - bombastyczny jest normalnie, szal-cial jako odzywka na wlosy i jako balsam, no super!!!
i dla Rysia jeszcze kupilam olej z pestek winogron - na ten morelowy mnie stac nie bylo...a jest lepszy dla dzieci...
ale i tak super rozmiekczyl szorstkie miejsca na skorce...takze super![]()
Ja dzisiaj dostałam 250 g opakowanie karite. Stopiłam i przelałam do pudełeczka po kremie nivea soft. Mam nadzieję, że jest szczelne, bo już mi się zdażyło nosić karite w jakimś pojemniczku w kieszeni i potem zostawała tylko tłusta plama na ubraniu, bo się stopiło i wylało. A że dla mnie to istne złoto, to ogromnie mi szkoda i żal każdej 'kropli'.Zrobiłam nawet sesję jak się topiło i przelewało, ale serwer mi padł i fot nie pokaże.
A teraz ładnie zastygło w pudełeczku, a ja się na nie patrzę, wącham i zachwycam.
martita fajnie, że jest duża możliwosć, że mydełko marsylskie wam pomaga.
Trzeba sprawdzic skład mydełka z pieluszkarni ale to chyba będzie to oryginalne.![]()
Zuzanna i Franciszek
Mydełko z pieluszkarni:
skład: sodium olivate, sodium palmate, aqua, sodium palm kernelate, sodium cocoate, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxide
waga: 300g
powiedzcie mi dziewczyny czy to mydlo marsylskie nadaje sie dla dziecia z alergia ?? Filip czesto ma zmiany skorne wlasnie ze wzgledu na alergie pokarmowe ,a zastanawiam sie nad jego zakupem
dotad kupowalam mydlo olian -z emolientami
nadaje sie, mój też alergik, skóre ma z problemami, a marsylskie toleruje dobrze
kup, najwyżej sama zużyjesz
Mama Kubusiai Basi
Doszło czarne mydło afrykańskie, ale jest cudne.
Niesamowite w wyglądzie, dotyku i zapachu.
Będą fotki.![]()
![]()
Zuzanna i Franciszek