Ja już jestem pewna, że jesien-zima cos złego sie dzieje z woda, w pozostale pory roku tego nie ma.
Mieszkałam kiedys w hucie na zlotego wieku.![]()
Ja już jestem pewna, że jesien-zima cos złego sie dzieje z woda, w pozostale pory roku tego nie ma.
Mieszkałam kiedys w hucie na zlotego wieku.![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Ja też czekam na moje mydełko. Tyle się o nim naczytałam, że się w koncu skusiłam.
OT: Yetta, przyśniło mi się czy w innym wątku czytałam, że stosujesz je także do odplamiania pieluszek?
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
Wiesz co w sumie wiem, że sie nie powinno mydłem odplamiać pieluszek i wkładów, ale ile razy zapieram jakąś plamę na pieluszce i nie mogę jej sprać, to ręka sama wędruje do leżącego na zlewie mydła marsylskiego. I ile razy zapieram mydłem to przemknie mi przez głowę taka myśl, czy czasem pieluszka/wkładka nie straci chłonności? Tyle, że ja po takim odplamieniu dobrze wypłukuję pod kranem taką pieluszkę/wkład w bardzo gorącej wodzie z kranu. No i nie wiem, czy to sprawia, że to mydło się dobrze wypłukuje z takiej pieluszki.
Poza tym jak zapiorę taką pieluszkę to ona wędruje to wiaderka, a potem do prania z dodatkiem antybakteryjnego bio-d nappy fresh. A on też odtłuszcza.
Póki co nie zauważyłam, żeby pieluszki były jakoś mniej chłonne. Jak zauważę, to je odtłuszczę.![]()
Zuzanna i Franciszek
To super. Zgadzam się, najwyżej się odtłuści![]()
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
hm.zamówiłam takie 100gramowe w swoim sklepie-konczy się Hani płyn do kąpania, zobaczymy to.
i tłuszcz kokosowy ale pisze mi Kobita, ze on nie pachnie i nie wiem
taki jak na fotce w Twoim Yetto poradniku na samym dole
nie pachnie?
MUSI się nadać bo to nie czas na eksperymenty![]()
Zimą mam ręce popękane do krwi. Smaruję kremem, ale tak jak jedna z Was pisała ciągle muszę myć ręce :/
zaciekawiła mnie 10stronicowa rozmowa o mydlemuszę spróbować to marsylskie.
Od wczoraj testuję mydło, które znajoma sprowadza z Francji. Mydło jest roślinne, ale z oślego mleka. Nie wiem czy to dla Was dobrze czy źle, mi nie przeszkadza. Nie daję linka, żeby nie być posądzoną o reklamę. Zresztą sama jeszcze nie wiem jak efekty. Moja skóra ok tygodnia potrzebuje na pokazanie mi co myśli o kosmetyku.
Mam, nawet leży w szufladzie. Ale średnio fajnie się obsługuje dziecko tak tłustymi rękami![]()
Czy mydło marsylskie oliwkowe z EkoMaluch:http://ekomaluch.pl/mydlo-marsylskie...,p1112,l1.html faktycznie jest takie jasne jak na zdjęciu, czy ma inny kolor? Bo zwykle takie mydło jest szaro-zielonkawe. A jaki zapach? Taki jak szarego mydła? Bo ja nie znoszę tego zapachu, choć wiem, że takie mydło to sama dobroć i natura. Mam mydło oliwkowe Alepia, ono też jest wyrabiane tradycyjnie, ale z dodatkiem olejku laurowego 25%(ma działanie antyseptyczne)-jest bardzo delikatne dla skóry, dokładnie oczyszcza,łagodzi wypryski/trądzik, ale nie wysusza. Tylko ten okropny zapach
jest strasznie intensywny, w całej łazience czuć, na skórze też się utrzymuje. Czy to szare marsylskie też tak wonieje?
Mydła z ekodzieciaka nie miałam. Składu na stronie nie podają, więc nie wiem czy to nie jest przypadkiem marsylskie z olejkiem palmowym dlatego takie jasne. Czy moze tylko na zdjęciu takie jasne wyszło, a w rzeczywistosci jest ciemne zielone.
Nie wiem jak wonieje szare mydło, ale marsylskie wonieje cudnie. Ale to dla mnie. Nie wiem jak ty ten zapach odbierzesz.
W każdym razie ja nie czuję zapachu mydła w całej łazience, a szkoda.
Ponieważ wiele osób do mnie pisze gdzie kupuję MYDŁO MARSYSLKIE napisze tutaj w wątku, może komuś się przyda.
Ja kupuję w Mydlarni u Franciszka dokładnie to: http://www.mydlarnia.info/szare-mydl...73-id-194.aspx
Widze, że stacjonarne sklepy są w Krakowie, Katowicach i Warszawiehttp://www.mydlarnia.info/O-Nas.aspx
Ostatnio edytowane przez yetta ; 16-01-2010 o 21:27
Zuzanna i Franciszek
Rozumiem, bo ja od ciąży jestem lekko przewrażliwiona na zapachyMarsylkie mam i lubię, ale dla mnie zapach rzeczywiście dość specyficzny. Nie czuć go w całej łazience, a tylko w momencie użycia. Dla mnie nie zostaje nawet zapach na skórze, po umyciu, czyli da się znieść.
Aaaa szare jednak gorsze![]()
Mój mąż stwierdził, że to pachnie smarami techniczynymi
A ja zaczełam się zastanawiać jak pachną drzewa oliwkowe, bo w sumie oliwki to niby wiem jak, ale może to jednak oliwkami tak pachnie?
mi to mydło brzydko pachnie, i faktycznie czuje go w całej łazience, no nie zakocham się w tym zapachu,
za to samo mydło jest super, wiec jak mam wybór zdrowa skóra lub fajny zapach to jednak wybieram skóre
Mama Kubusiai Basi
Ale mam ochotę na to mydełko. Wygląda na idealne dla nas![]()
A ja uwielbiam zapach tego mydła.Mam jedno w zapasie i już myślę nad zaopatrzeniem się w kolejne.
![]()
Po ciąży gdy wszelkie proszki, żele do mycia itd. intensywnie pachnące mdliły mnie ... to teraz mam bardzo wyczulony zapach.
I jedynie mydło marsylskie (które pachnie szczególnie) jest dla mnie - nie tylko do przyjęcia - ale po prostu je uwielbiam. Jeszcze zostało mi jedno (z czasów 9 miesięcy) używam wciąż bezzapachowego fluidu do twarzy.
I jeszcze ... ja i moja mama też prałyśmy (wtedy) w płynie do prania (nie pamiętam nazwy, ale wiem który to). Jak wchodziłam do łazienki, to po prostu musiałam od razu wyjść (zapach prania w łazience był dla mnie nie do zniesienia). Ja już dawno w nim nie piorę, ale mama tak. I jak czasem skubnie mi jakieś dzinsy albo bluzkę do swojej pralki, to czuję na "kilometr" ten zapachi nadal nie jestem w stanie go znieść.
![]()
Ostatnio edytowane przez yetta ; 22-01-2010 o 04:34
Zuzanna i Franciszek
Ciekawe, jak ci się spodoba mydełko, daj znać.![]()
Zuzanna i Franciszek
Może w piątek będę miała to mydełko.
W związku z tym mam takie pytania do was:
1) Czy tym mydłem można umyć włosy dziecku?
2) Czy szczypie w oczy?
3) I zastanawiałam się też czy mydłem marsylskim np. z dodatkiem olejku jojoba, można umyć sobie włosy?
Szukam alternatywy dla mojego szamponu, w którym jest chyba cała tablica Mendelejewa![]()