Pokaż wyniki od 1 do 20 z 53

Wątek: Made in China

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    te z allegro maja taki śliski ten zewnetrzny materiał, lekko błyszczacy.
    jak upierzesz je kilka razy w 60 stopni to ten sliski material pokaze ci swa prawdziwa twarz To material powlekany przezroczysta folijka, ktora zacznie sie walkowac i zlazic, wtedy zaczna juz na maksa przeciekac

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

pozyjemy, zobaczymy.....jak nie patrzec prac musze. Najwyzej odesle do chin prosto z reklamacją...

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    jak upierzesz je kilka razy w 60 stopni to ten sliski material pokaze ci swa prawdziwa twarz To material powlekany przezroczysta folijka, ktora zacznie sie walkowac i zlazic, wtedy zaczna juz na maksa przeciekac
    moze ta warstwa laminatu nie byla dobrze nałozona, mnie sie cos takiego zrobilo z PULem ale po wielu praniach i tylko tym bawełnianym

Jesli chodzi o kraj pochodzenia "moich" materiałów to USA oraz Polska i ja sprawdzam
    Ostatnio edytowane przez ala ; 09-11-2009 o 18:45
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie Pieluszki SDB

Na początek chciałam zaznaczyć, że nie sprzedaję tych pieluszek, nie mam udziałów w firmie je produkującej, ani nie sponsoruje mnie farfallina.
    A teraz do rzeczy:
    Od kilku dni używam (znaczy mój Młody) pieluszek SDB i moim zdaniem sprawdzają się bardzo dobrze. Z jednym wkładem wytrzymują bez problemu 3 godziny (dłużej nie chciałam dziecia kisić w jednej pieluszce). Nie ma żadnych przecieków, ani górą, ani przy nóżkach (czego nie mogę powiedzieć o pieluszce uszytej przez jedną z forumek).
    Mogą sobie być "made in China", trudno, na firmówki mnie nie stać.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Stasiu-Lova popieram cie na całej linii, też nie kupuję chińszczyzny z zasady

i info do wcześniejszej dyskusji:
    Bumgeniusy są made in Egypt, ale wkładki mają made in China
    mama Ignasia (27.03.2008)

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Tak trochę OT o jakości rzeczy made in china, już podobny głos był, ale podkreślę - nie wierzę w utrzymanie jakości, jesli ktoś po prostu nie siedzi tam na miesjcu i nie pilnuje co się dzieje w fabryce na codzień. Piszę to - myslę - dość odpowiedzialnie, bo na co dzień widzę swoją produkcję i nie potrafię sobie wyobrazić, że miałabym kogoś przekonywać do jakości tego co sprzedaję nie wiedząc jak to powstaje.

Duże koncerny "przenoszą" produkcję do Chin, przenoszą tam swój nadzór też.

Aha, i jeszcze dla tropiących "chińszczyznę", zeby jej na przykład uniknąć/nie kupić:

jeśli coś jest wyprodukowane nie-w-Chinach producenci/importerzy najczęściej się tym chwalą, czyli będzie napis Made in Poland, albo in Italy, albo wyraźnie podane dane producenta wraz z krajem

jesli takich danych nie ma, a są tylko dane importera, to nieważne, że nazwa produktu sugeruje jakąś np. zachodnioeuropejską zagranicę (Włochy, Francję, czy coś równie ekskluzywnego ), macie ok. 99% pewności, że pielucha/pościel/ręcznik przyjechały z fabryki w baaaardzo odległym kraju. I osobiście, takich zagrań nie lubię najbardziej - choć są zgodne z prawem
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustomanka

Domyślnie

Na pieluszce może być napisane made in Uk a materiały mogą kupować w Chinach aby zmniejszyć koszty produkcji
    Lub odwrotnie linię technologiczną przenieś do Chin materiały mieć Uk a na pieluszce i tak musi pisać made in China choć chińskie nie jest
    Niestety do końca nie dojdzie się skąd coś jest chyba, że producent ma odpowiednie certyfikaty pochodzenia na wszystkie materiały

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

A wiecie, ze ubrania Hugo Bossa są robione w Polsce? Nie każdego na nie stać a są świetne, producent do nas przeniósł linie technologiczną bo jest taniej czy to oznacza, że są gorszej jakości?

Na pieluszkach Baby BeeHinds też jest made in china a materiały są z Australii, producent szczyci sie wszystkimi certyfikatami a pieluszki są zachwalane na zagranicznych forach, zresztą chyba większość tych markowych pieluszek robiona jest w Chinach

Uprawnienia umieszczania postów