Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 53

Wątek: Made in China

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

dzięki, o to chodziło
    juz wszystko wiem

Chustonówka Awatar mjarym
    Miejscowość
    Krakow

Domyślnie

mimo że sie wyjaśniło dorzucę do wątku jeszcze tą:
    http://allegro.pl/item801220684_piel...czna_nowa.html

kolejna, podobna, tylko droższa.

no i byłam na stronie pieluszek sweet doll baby i tam się skarżą że ich pieluszki są podrabiane. pomyślałam że te na allegro to podróbki , ale jak to sprawdzić? Za bardzo niestety nie mam czasu żeby więcej wczytac się w temat..
    Małgosia - mama Henia (14 lipca 2009r.)

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjarym Zobacz posta
    mimo że sie wyjaśniło dorzucę do wątku jeszcze tą:
    http://allegro.pl/item801220684_piel...czna_nowa.html

kolejna, podobna, tylko droższa.
    Nawet nie podobna, tylko taka sama jak Naughty Baby moim zdaniem. Poznałam po misiu Tylko czemu nazwy firmy nie podali?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

to jest NB

Sweet Doll Baby szyte są w zasadzie wyłacznie na rynek amerykański. Są one sporo większe od naszych europejskich one size-ów. Tak więc niestety na większości naszych dzieciaczków będą źle leżały.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Amerykanie to już nawet niemowlaki mają większe/grubsze niż my Europejczycy ?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

no niestety tak, i do tego sa dłuugo pieluszkowane, dlatego tam wiele firm produkuje pieluszki powyzej 15 kg. takze i one size musi byc wiekszy.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar EffciaF
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A ja dopiero zaczynam przygodę z pieluszkowaniem, ale z ciekawości zamówiłam pieluchy z Chin.
    Dokładnie kieszonki. W przeciągu 2-3 tygodni powinny do mnie dotrzeć to dam znać co i jak.
    Być może z 2 puszczę w testy, co by inne osoby pomacały.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Co do produktów made in China - moja ciocia jest właścicielem dużej firmy szyjącej ubrania dla dzieci. Ponieważ walka z chińską konkurencją (tzn. z markami, które są szyte w Chinach) jest ciężka, sama przymierzała się do przeniesienia produkcji. Po analizie i wizycie na miejscu wniosek był jeden - aby dało się utrzymać jakość, należy regularnie (conajmniej raz w tygodniu) odwiedzać szwalnie. Ponieważ jej to nie pasowało, zrezygnowała.

Ale widać, i tam pańskie oko konia tuczy i da się zadbać o jakość. Jakość produktu, jakość warunków pracy i jakość surowców zależy po prostu od firmy.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja mam te pieluszki z allegro - dokładnie te z pierwszeggo watku- po 29,90 zł. Ja chciałam zamówic jedna na próbę i poprosiłam męza a on oczywiscie chciał dobrze i kupił trzy. Jestem z nich zadowolona, nie przeciekły, nie spowodowały odparzeń, uprałam je jak inne pieluszki w 50 stopniach - nic sie nie wydarzyło nadzwyczajnego. Nie moge powiedziec zeby były ani gorsze ani lepsze od Naughty Baby. Naughty Baby moze bardziej odpowiadaja mi wizualnie. te z allegro maja taki śliski ten zewnetrzny materiał, lekko błyszczacy.
    na metce napis 100% polyester , MADE WITH LOVE IN CHINA cokolwiek to moze oznaczac.
    Uwazam, ze chinszczyzny nie da sie uniknąc....

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    te z allegro maja taki śliski ten zewnetrzny materiał, lekko błyszczacy.
    jak upierzesz je kilka razy w 60 stopni to ten sliski material pokaze ci swa prawdziwa twarz To material powlekany przezroczysta folijka, ktora zacznie sie walkowac i zlazic, wtedy zaczna juz na maksa przeciekac

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

pozyjemy, zobaczymy.....jak nie patrzec prac musze. Najwyzej odesle do chin prosto z reklamacją...

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annamamaalexa Zobacz posta
    Powiem tyle, że nic ani nikt mnie nie odwiedzie od pomysłu sprzedawania pieluszek wielorazowych na każdą kieszeń. .
    Kazda nie kupiona tansza pieluszka to mniej pracy dla chinczykow. Mniej pracy, mniej ryzu. mniej ryzu, glod..choroby. Niestety za kazdym naszym wyborem kryje sie "machniecie skrzydlem motyla". Dlatego ja sobie juz kilka lta temu odpuscilam unikan ie chinszczyzny, tajwanszczyzny, bo za kazda rzecza kryje sie czyjas praca.

Nie kazdego stac na firmowki szyte w Chinach ale moze bedzie stac na niefirmowe wielorazowki chinskie za polowe ceny firmowych....i dlatego prace maja Chinczycy pracujacy w przedsiebiorstwach "fary trade" i ci z mniej przyjaznych przedsiebiortsw...

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Witam
    Nie sadzilam ze swoimi aukcjami wywolam az taka dyskusjeTeraz juz wiem kto tak licznie odwiedzal moja ostatnia aukcje i wypytywal mnie o pochodzenie pieluszekZreszta jak juz ktos tu wczesniej powiedzial-w dzisiejszych czasach nie unkniemy chinszczyzny,ktora ma zreszta 2 jakosci.Kto kupil moje SDB wie jakie one sa.Moje uzywane od przeszlo 6 miesiecy,prane dzien w dzien wciaz sa takie jak wczesniej,chlona dobrze.Co do temperatury prania to ja nie piore powyzej 40 stp kolorowych-w tym pieluszek,ale nie ze wzgledu na nie tylko na koszt energii-u mnie pralka na programie na 60° chodzi prawie 4h..piorac tak co drugi dzien to sie nie kalkulujeChcialabym przy okazji sprostowac i przeprosic za blad z mojej strony dotyczacy suszenia SDB w suszarce.MOZNA je suszyc.To tak tyle z mojej strony Zapraszam wszystkie mamy,ktore nie maja nic przeciwko chinskim pieluszkom jak i ich przeciwniczki na nowe aukcje.

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Powiem tyle, że nic ani nikt mnie nie odwiedzie od pomysłu sprzedawania pieluszek wielorazowych na każdą kieszeń.
    Przede wszystkim napisałam już wyżej, że bardzo się cieszę, że znalazłaś tanią kieszonkę PUL i gratuluję.

ciekawa jestem, czy śledzicie to w hurtowniach skąd jest np. PUL, bambus itd, który kupujecie? Czy hurtownie to piszą?
    Hurtownie tego nie piszą. Znam pochodzenie swoich niektórych materiałów (mikropolar, welur, mikrowłókno, bawełna, gumki, nici). Jeszcze pozostało mi się dowiedzieć gdzie produkowany jest PUL i bambus. To samo atesty, kupuję tylko atestowane materiały i właśnie je kompletuję (w sensie atesty).

I na koniec chciałam napisać Aniu, że naprawdę bardzo się cieszę, że znalazłaś tanią kieszonkę. Oby się sprawdziła i spełniała swoją funkcję. To jest najważniejsze, żeby propagować wielorazówki, a nie konkretne firmy.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    jak upierzesz je kilka razy w 60 stopni to ten sliski material pokaze ci swa prawdziwa twarz To material powlekany przezroczysta folijka, ktora zacznie sie walkowac i zlazic, wtedy zaczna juz na maksa przeciekac
    moze ta warstwa laminatu nie byla dobrze nałozona, mnie sie cos takiego zrobilo z PULem ale po wielu praniach i tylko tym bawełnianym

Jesli chodzi o kraj pochodzenia "moich" materiałów to USA oraz Polska i ja sprawdzam
    Ostatnio edytowane przez ala ; 09-11-2009 o 17:45
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie Pieluszki SDB

Na początek chciałam zaznaczyć, że nie sprzedaję tych pieluszek, nie mam udziałów w firmie je produkującej, ani nie sponsoruje mnie farfallina.
    A teraz do rzeczy:
    Od kilku dni używam (znaczy mój Młody) pieluszek SDB i moim zdaniem sprawdzają się bardzo dobrze. Z jednym wkładem wytrzymują bez problemu 3 godziny (dłużej nie chciałam dziecia kisić w jednej pieluszce). Nie ma żadnych przecieków, ani górą, ani przy nóżkach (czego nie mogę powiedzieć o pieluszce uszytej przez jedną z forumek).
    Mogą sobie być "made in China", trudno, na firmówki mnie nie stać.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Stasiu-Lova popieram cie na całej linii, też nie kupuję chińszczyzny z zasady

i info do wcześniejszej dyskusji:
    Bumgeniusy są made in Egypt, ale wkładki mają made in China
    mama Ignasia (27.03.2008)

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Tak trochę OT o jakości rzeczy made in china, już podobny głos był, ale podkreślę - nie wierzę w utrzymanie jakości, jesli ktoś po prostu nie siedzi tam na miesjcu i nie pilnuje co się dzieje w fabryce na codzień. Piszę to - myslę - dość odpowiedzialnie, bo na co dzień widzę swoją produkcję i nie potrafię sobie wyobrazić, że miałabym kogoś przekonywać do jakości tego co sprzedaję nie wiedząc jak to powstaje.

Duże koncerny "przenoszą" produkcję do Chin, przenoszą tam swój nadzór też.

Aha, i jeszcze dla tropiących "chińszczyznę", zeby jej na przykład uniknąć/nie kupić:

jeśli coś jest wyprodukowane nie-w-Chinach producenci/importerzy najczęściej się tym chwalą, czyli będzie napis Made in Poland, albo in Italy, albo wyraźnie podane dane producenta wraz z krajem

jesli takich danych nie ma, a są tylko dane importera, to nieważne, że nazwa produktu sugeruje jakąś np. zachodnioeuropejską zagranicę (Włochy, Francję, czy coś równie ekskluzywnego ), macie ok. 99% pewności, że pielucha/pościel/ręcznik przyjechały z fabryki w baaaardzo odległym kraju. I osobiście, takich zagrań nie lubię najbardziej - choć są zgodne z prawem
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustomanka

Domyślnie

Na pieluszce może być napisane made in Uk a materiały mogą kupować w Chinach aby zmniejszyć koszty produkcji
    Lub odwrotnie linię technologiczną przenieś do Chin materiały mieć Uk a na pieluszce i tak musi pisać made in China choć chińskie nie jest
    Niestety do końca nie dojdzie się skąd coś jest chyba, że producent ma odpowiednie certyfikaty pochodzenia na wszystkie materiały

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

A wiecie, ze ubrania Hugo Bossa są robione w Polsce? Nie każdego na nie stać a są świetne, producent do nas przeniósł linie technologiczną bo jest taniej czy to oznacza, że są gorszej jakości?

Na pieluszkach Baby BeeHinds też jest made in china a materiały są z Australii, producent szczyci sie wszystkimi certyfikatami a pieluszki są zachwalane na zagranicznych forach, zresztą chyba większość tych markowych pieluszek robiona jest w Chinach

Uprawnienia umieszczania postów