Nieśmiało śmiem twierdzić to samo Hainaut![]()
Nieśmiało śmiem twierdzić to samo Hainaut![]()
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Popolini to firma austriacka, a Mother Ease kanadyjska.
My wlasnie mielismy do wyboru albo jedno albo drugie i doszlismy do wniosku, ze bardziej "ekologicznie" bedzie kupic to, czego nie trzeba transportowac zza oceanu.![]()
Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow
ciekawostka jest taka, że motherease one size na napy to taka sama pieluszka jak jeden z modeli popolini (akurat ten niedostępny w polsce, a najfajniejszy z oferty). długo się przyglądałam zdjęciom i me na żywo i wszystko jest takie samo. lamówka, układ nap etc. jak to działa - nie mam pojęcia. ale produkty są praktycznie identyczne.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Witam
Dziekuję koleżance MArt za wsparcie
model Popolini Motherease one size nie jest na razie dostepny na rynku polskim ale bardzo popularny miedzy innymi w Niemczech.
Pieluszka jest frotte na zatrzaski,regulowana
do tego są również dodatkowe wkłady mocowane na zatrzaski
tak jak mówiłam chłonne,wygodne-regulowane, na cały okres pieluszkowania
tylko dla mnie jak kupujesz nowe to troche drogie ok 12-16 Euro za szt.
a wracając do dyskusji to jakby nazwe rozczłonować to powstana 2 nam wszystkimznane firmy
pozdrawiam
hehe, teraz to ja nic nie rozumiem
wynika z tego, że ta pieluszka z popolini, identyczna z kanadyjską motherease onesize, nazywa się też motherease?
jedna made in canada, druga pewnie made in germany a potem się okaże, że szyją to w chinach a tylko napują w kraju - to żart oczywiście ale podobieństwo pieluszek po dwóch stronach oceanu daje jednak do myślenia...
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Wczoraj kupilam 4 sztuki tych pieluch w lumpeksie za 2,70 PLN/sztuke.
Najpierw myslalam, ze to Mother-ease One Size
http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=142&ec=0
Moje nie maja jednak tej zewnetrznej wszywki.
Maja za to dodatkowe wklady dopinane na napy.
Na metce z tylu bylo napisane: One Size by Mother Ease 85% Baumwolle 15% Polyester Made by Popolino in Germany
Pieluchy byly w ogole nieuzywane.
Wypralam je w 95 stopniach i te metki z tylu sie posiepaly a napisy sa ledwo czytelne.
Szukalam juz na stronie popolino i nie znalazlam ich.
Najbardziej sa podobne do tych, ale moim brak zielonej metki:
http://www.popolini.com/B2C/product...._product=11100
Kto pomoze rozwiazac zagadke?
(W lumpeksie szukalam wlasciwie chusty. Mam taka ambicje, znalezc szmate na szmatach)