Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Mother-ease popolini

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Słubice

Domyślnie Mother-ease popolini

Witam
    Chciałabym podzielic sie opinia na temat pieluszek popolini Mother-ease .
    Uzywałam wielu ale te uważam że byly jednym z trafniejszych wyborów
    kupiłam je w Niemczech
    one size
    zaletyraktyczne,chłonne,przepuszcząły powietrze,mój synek praktycznie nigdy się nie odparzył
    wady:troche długo schną i niestety cena za 16 sztuk plus powłoczki-otulacze zapłaciłam ponad 200Euro w promocji
    ale sa lepsze niz Popolini EasyFix bo te po kilkunastu praniach sie deformują

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

hej, ale Popolini i Mother Ease to sa dwie zupelnie rozne firmy.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nieśmiało śmiem twierdzić to samo Hainaut
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tez myslalam ze dwie rozne. Czlowiek cale zycie sie uczy
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Popolini to firma austriacka, a Mother Ease kanadyjska.
    My wlasnie mielismy do wyboru albo jedno albo drugie i doszlismy do wniosku, ze bardziej "ekologicznie" bedzie kupic to, czego nie trzeba transportowac zza oceanu.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ciekawostka jest taka, że motherease one size na napy to taka sama pieluszka jak jeden z modeli popolini (akurat ten niedostępny w polsce, a najfajniejszy z oferty). długo się przyglądałam zdjęciom i me na żywo i wszystko jest takie samo. lamówka, układ nap etc. jak to działa - nie mam pojęcia. ale produkty są praktycznie identyczne.

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Prześledziłam ten wątek z czystej ciekawości, bo akurat tymczasowo mieszkam w Kanadzie i mam możliwość kupienia tu mojemu Malutkowi formowanek Mother-Ease w wersji one size i Sandy's. Jeśli ktoś zastanawiałby się jeszcze kto był pierwszy i kto kogo podrabia. To nie wykluczajac jakieś franszczyzny, czy licencji od kanadyjskiej firmy, która Popolino moze posiadać...to: Mother-Ease założyła kanadyjka Erika Froese - 22 lata temu, mama pięciorga dzieci wychowywanych na wielo, tu info: http://www.mother-ease.com/cloth-dia...%20Mother-ease Popolino otworzyło swój pierwszy sklepik, jak twierdza na swojej stronie 20 lat temu: http://www.popolini.com/index.php?id=26-1%27&L=2 czy zaczynali od formowanek zbliżonych wyglądem do M-E tego nie wiadomo, ale może ktoś pojechał za ocean i odkrył Ameryke

Chustonoszka Awatar madziaaliyah
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Mnie akurat wielkość tych formowanek nie przeszkadza, a używam ich na 3-miesięcznym bobasie. Ich największą zaletą wg mnie jest totalna nieprzepuszczalność rzadkich kupek. Zakładając je maluchowi mogę być pewna, że NIGDY kupka nie wyleje mi się na otulacz. Mam formowanki Mother-Ease i One-Life w ilości 11 sztuk w sumie (obie podobne do siebie, choć OneLife jakby odrobinę mniejsze). I właśnie przymierzam się do zakupu tych Popolini, tylko właśnie szukałam info o tym jakie one są w porównaniu do Mother-Ease.
    Poza tym myślę, że te formowanki będą idealne do odpieluchowania bobasa - po prostu będę go w wakacje puszczać tylko w nich, bez otulacza. Szybko sie je zakłada i zdejmuje, więc będa mogły służyć za trenerki
    Mąż (razem od 05.2000) , Wojtuś (02.2011) , Aniołek (06.2012) , Jerzyk (11.2013)

Uprawnienia umieszczania postów