Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: otulacz polarkowy do tetry???

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie otulacz polarkowy do tetry???

Dziewczyny jak to jest z tym otulaczem polarowym, jakim cudem one wam nie przeciekają a mi przeciekają zawsze Używacie ich do tetry w prostokąt? Ja próbowałam z formowankami ale przeciekały, no to spróbowałam z tetrą i po jednym siku (bo sprawdziłam tuż po tym jak się dziec zesikał) otulacz był suchy a spodenki całe z przodu przemoczone, no nie wiem dodam, że próbowałam otulaczy z 2 warstw polarku oraz z 1 polarku i 1 mikropolarku, obydwa z podobnym skutkiem...

Chusteryczka

Domyślnie

moze są za cienkie te warstwy polarku? albo moze upierz go dodając płynu do naczyń, zeby odtłuscic? ja lubie polarkowe i trzymają mi super, do ikeowskich reczniczkow uzywam

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

U nas był okres, że też polarki strasznie przeciekały. Nie wiem czy pomogło odtłuszczenie (bo połasiłam się na odtłuszczanie) czy przyczyna leżała gdzie indziej, ale używamy teraz i nic się nie dzieje. Mam otulacze z dwóch warstw polarku (jeden zazwyczaj cieńszy lub mikropolar), zakładam z tetrą w prostokąt lub innymi wkładami. Po jednym siknięciu nic nie puszcza, po większej ilości już bardziej.
    Spróbuj może faktycznie odtłuścić ...

A na formowanki po domu fajne są same spodenki polarkowe Oczwiście jak dziecko samo się porusza, bo jednawartswa polarku pod naciskiem przecieknie.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

odtłuszczania też próbowałammyślę, że to może okres silnych siknięc jest i stąd te przecieki. Z ręcznikami z ikea nie próbowałam, więc może spróbuję, są bardziej chłonne od tetry... a spodenki polarkowe też lubię, generalnie nawet jak jest otulacz na pieluszce, bo jak coś przecieknie trochę to spodenki nie są zaraz do wymiany

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie u mnie nie przecieka

ale to chyba zależy od dziecka (moje to akurat jest malutkie - 7mies.- waga 5,5kg) i może trochę od otulacza. tzn. wcześniej używałam otulacza babyetta i on po nasikaniu taki wilgotny trochę jakby był (ale nie mokry!) a teraz mam nature babies multiwrap (do kupienia w ekobaby) i on jest taki bardziej "mięsisty" (trochę grubszy chyba ten polar) i ten jest "suchszy" - czasem mi się zdarza że przecieknie bokiem.

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

zalezy to tez od opolaru. Mam dwa które przeciekają nagminnie i zawsze udało mis ie jednak kupic polar taki grubiutki mięsisty i tenwytrzymuje tez wieksze siknięcie w czasie drzemki. No i wkładka.. jak nie chłonie ( a tetra chyba jednak troche mało chłonna jest) to i otulacz w koncu przecieka..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

To chyba rzeczywiście od rodzaju polarka zależy, bo Tusia w dzień w tetrze (włożonej jak wkład w mateczki) chodzi i na to spodenki polarkowe - i zależy - jedne przepuszczają, inne nie. Tyle, że my się przebieramy zaraz po jednym siknięciu. Ale prawda też, że od wielkości siknięcia zależy

Uprawnienia umieszczania postów