Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Wszystkie rodzaje pieluch przeciekają nam bokiem...

Domyślnie Wszystkie rodzaje pieluch przeciekają nam bokiem...

...i mam tego dosyć.
    Używamy różnych: kieszonek, formowanych+otulacz, frotek+otulacz, tushiesów i huggiesów (mąż je lubi), jednej bialej doskonalej...
    Otulacze i pajacyki, a nawet i prześcieradło albo swoja bluzkę muszę prać za każdym razem, kiedy Staś zrobi kupę, bo wszystko przemięka. Najczęściej tę kupę robi w czasie karmienia więc jest wtedy bokiem względem grawitacji (karmię w pozycji "brzuszek do brzuszka") - kupa oczywiście powoli spływa w dół i przemięka nogawką.
    Ratunku!

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

może masz za duże otulacze?
    Nie wiem, na tym etapie a

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Moze te celulozowe papierki by sie przydaly?
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Może na tak malutkiego Człowieczka trudno dobrze te pieluchy założyć, może się tak nie dopasowują przy chudziutkich (?) nóżkach... ale ja kompletny laik w tym temacie jestem, pewnie siła fachowa zaraz Ci coś doradzi
    W każdym razie mój Bartek jak miął 1 - 2 mies. to tez "dawał radę: Pampersom. Kupska wychodziły górą, całe plecy i ubranka od pasa w górę miał upaprane pod takim ciśnieniem szła ta "jajeczniczka"
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

u nas na początku sprawdzały się tylko pampersy, mają taką siateczką i kupsko ląduje pod nią.
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja robiłam tak: nakładałam tetrówkę lub flanelkę, Ty możesz pieluszki gotowe, które masz i na to otulacz z pampersa na odpowiedni rozmiar dziecka, tetrówka zawsze wystawała na plecach wysoko za pampers, co chroniło plecki przed kupą, taki pampers o odpowiednim rozmiarze po boczkach nóżek jest w sam raz dopasowany, a tygodniowo szło mi ich tylko kilka (względy ekologiczne w miarę zachowane )
    Maja miała straszne kupska i tylko ta tetrówka je trzymała, a przy nóżkach tak ją kształtowałam żeby była gruba, wtedy nawet przez pampers po bokach nie miało prawa nic ucieknąć.

Chustofanka

Domyślnie

Ja mam chłopaka, więc może i kupa się trzymała (chyba że duża), ale sikał bokiem, nam pomagały huggiesy (z tyłu gumka) tylko. W te małe pampersy 1 to wogóle się nie mieścił, a w 2 przez pierwszy miesiąc tylko.
    Generalnie - dzieci tak mają
    Jagoda VI 2004, Tymon XI 2007

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

wielorazówek nie uzywam ale w jednorazowkach kluczem do sukcesu okazalo sie wkladanie do srodka do pieluchy tych falbane
    +k na brzegach - jak byly na zewnatrz to przeciekaly, wsadzone do srodka po zapieciu juz trzymaly dobrze
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

beata, nie pomogę bo Madzi baliśmy się założyć formowane do końca 2 m-ca . Mieliśmy huggiesy 1 i 2 i jakoś było.

Może niedokładnie zapinasz otulacze, za luźno? przez otulacz typu imse-vimse nie powinno specjalnie wyciekać. może faktycznie rozmiarowo za duże?

tylko nie poddawaj się! i nie zniechęcaj się do wielorazówek - za miesiąc, dwa powinno już być lepiej.

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Ja uzywalam wielorazowek i tez mi przeciekaly jedynym patentem jaki znalazlam to zkladalam dodatkowa flanelowa pieluszke i skladalam na trojkat,zatrzymywala ona wycieki boczne jesli ja dobrze zalozylam

powodzenia

Chustomanka Awatar swebe
    Miejscowość
    ochota

Domyślnie

papierek wg mnie jest dopiero przydatny na kupki zestalone - jak jest kupka w "rozmiarze1" czyli cieknaca to przeciekniei przez papierek - wiec na nic on.
    jakbys chciala to mam na zbyciu bardzo maly otulacz babeco, mniejszy od imse vimse s. to pul w krwistej czerwieni, naprawde maciupki. jest troche sztywny ale moze zmieknie po kilku praniach. daj znac czy chcesz sprobowac!
    -----Helena 10 12 2007-----

Domyślnie

dzieki, ale S imse vimse jest na mojego dziecia akurat.
    probowalam zapinac ciasniej ale nie chce mu odcinac doplywu krwi o nóg.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

W sumie to jak większa kupa nie przecieknie przy nóżkach to pójdzie górą więc i tak będzie wszystko do prania i przebrania. Pocieszę Cię: w każdej chwili może mu się zmienić tryb robienia kupy (częstość i wielkość) i może wtedy będzie lepiej

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

Danusi jak była malutka tez każda kupka uciekała z tym że górą... Używaliśmy wtedy pampków... U nas pomogła zmiana rozmiaru na większe. Z wielorazówkami nie mam doświadczenia przy tak małym dziecku.
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

też mam problem z wielorazówkami i 15miesięczniakiem - tak leje, że jak siknie to wszystko pływa - nie wazne co ma na tyłku przelewa się tetra, flanela, frota czy wełna ehhh
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustonoszka
    Miejscowość
    krakow

Domyślnie

Stawiam na to, że ma drobniutkie nózki w udach i że to jest kwestia miesiąca, a będzie lepiej. Te kupy u noworodków są naprawdę uciążliwe, u starszego synka też wyjeżdżały nogawkami długi czas, u córeczki notorycznie plecy były zalane. Nie zniechęcaj się! Będzie lepiej.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

beatko kochana,

z tego co piszesz problem jest zarówno w wielo- jak i jednorazówkach. nie wiem ile staś teraz waży. z one sizami może być jeszcze chwile problem, chociaż nie do końca....u nas wszystkie kupki wychodziły plecami jednorazówkach. w wielorazówkach problem się skończył, ale miał wtedy z miesiąc (wtedy kupiłam wielorazówki). jak miał 2 miesiące dowiedziałam sie o bezpieluchowym i po prostu w czasie karmienia go rozbierałam, kładłam na siebie ręcznik albo frotową pieluszkę, a małemu pod pupę tetrę, albo po prostu małą miseczkę. praktycznie bardzo szybko przestawił się na kupki do miseczki po każdym jedzeniu. może się skusisz?
    może uda mi się jakoś do ciebie podjechać, jak uznasz już że to czas i wtedy coś oblukamy razem.

trzymam kciuki.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Czyli wiem już z czym mogę się liczyć - przynajmniej na początku
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Domyślnie

Dlatego pajacyki rozpinane na całym brzuszku i na obu nogach to jedynie słuszne ubranie dla noworodka. Od urodzenia ubieramy Stasia tylko w pajacyki, bo inaczej polowa dnia schodzilaby na żmudnym rozbieraniu i ubieraniu go.

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chciałam Ciebię tylko pocieszyć-Sara do 6 tygodnia robiła średnio 10-2 kup dziennie,potem jedną na 3-5 dni.Zostały Wam 3 tygodnie
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów