Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 78 z 78

Wątek: Ja tu chyba nie pasuję...

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

aaaaaa, właściwie, to umiem dziergać, bo nawet kiedyś robiłam sobie swetry i szydełkowałam też
    tylko, że teraz nie umiałabym znaleźć na to czasu. No chyba, że zrobię małemu czapeczkę i getry...............

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    mnie się wydawało, że wystarczy mieć 1 chustę ale żona "przekonała" mnie, że MUSIMY mieć te 20
    z tego co widzę to spoiwem dla forum jest noszenie dzieci i szeroko pojęte świadome rodzicielstwo - pasujesz tu tak samo jak inni!
    ooo właśnie to miałam napisać
    różni nas wiele od koloru włosów po wyznanie ale łączy to co jest na tym forum najważniejsze noszenie i świadome rodzicielstwo
    i jeszcze jedno dla naszych dzieci jesteśmy idealnymi rodzicami bez względu na pieluchy których używamy i dzierganie na drutach
    pozdrawiam
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chusteryczka

Domyślnie

dla mnie też ten wątek trochę dziwny jest...
    to jedyne forum, na którym na mnie nikt nie patrzy jak na kosmitkę, na którym mamy swoim przykładem pokazują, że można inaczej, niż większość i nic w tym dziwnego, że cieszą się, że ktoś myśli podobnie.

Ja jestem wdzięczna za to forum, bo dziewczyny otworzyły im oczy na wiele spraw. Pozwoliło mi to znaleźć własną drogę macierzyństwa, najbardziej odpowiadającą mnie i mojemu dziecku. Wiele, dzięki Wam przemyślałam, nabrałam pewności, że bez jednorazówek,wózka, łóżeczka i butelki da się wychować dziecko. I nie trzeba być przy tym zabiedzoną matką polką. To forum inspiruje, każe szukać więcej, czytać, przemyśleć swoje poglądy raz jeszcze. To źle?

Coś co nas łączy to bliskość. Bo chusty z bliskością idą w parze. Pozostałe kwestie są tylko dodatkiem, w którym każdy może znaleźć coś dla siebie. Może, ale nie musi. I dajmy się zwariować, to że ktoś jest/nie jest AP, stosuje/nie stosuje jednorazówek, pierze/nie pierze w orzechach, karmi/nie karmi piersią i wiele innych nie znaczy jeszcze jakim jest rodzicem!
    Ale faktem jest, że to jedyne miejsce w sieci, które znam, gdzie matki o takich (powiedzmy mało standardowych) poglądach mogą się czuć jak u siebie. Co nie znaczy, że są lepszymi "idealnymi" matkami.
    Ja na przyklad nie pasuję do każdego innego forum. Na każdym innym czuję się kosmitką. Ale lubię dyskutować i wymieniać sie poglądami, bo to jest twórcze. I może kogoś, tak jak mnie, zainspiruje do poszukiwań i zmiany poglądów.

Niestety zauważyłam ostatnio mnogość pytań typu "Czy jeżeli nie robię/stosuję (i tu wstawić dowolną rzecz) to znaczy, że jestem złą matką???"
    Uważam, że wiele mam czuje się niepewnie w swoim macierzyństwie. Czują się gorszymi matkami, bo nagle się okazuje, że ktoś robi inaczej i głośno się dzieli tym z innymi. Ale czy którakolwiek z nas narzuca swój światopogląd innym?
    Coraz częściej mam wrażenie, że dużo, zwłaszcza nowych forumek, cierpi na różne kompleksy i syndrom "uderz w stół, a nożyce się odezwą".

Polecam więcej dystansu i pewności siebie
    Ostatnio edytowane przez Aneczka ; 02-11-2009 o 12:08
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Nie rozumiem Cię Truscaffka.
    Pewnie dlatego, że jakoś średnio obchodzi mnie czy przystaję do ogółu czy też nie. Od zawsze wychodzę z założenia, że jestem jaka jestem i jeśli się komuś nie podobam, to jego sprawa i jego problem.
    Na forum trafiłam za sprawą chusty i bardzo mi się tutaj podoba.
    Nie mam nic do ekologicznego podejścia do życia, natomiast byle student kierunku technicznego powie Wam, jak duże zakłady niszą środowisko naturalne i marnują wodę na skalę przekraczające nasze najśmielsze oczekiwania. Mylne jest przekonanie, że dziecko wychowane na wielorazówkach zbawi świat. Bynajmniej, nie neguje takiego stylu, ba, nawet popieram ale sama się niestety nie nadaje.
    Wkurzam się kiedy zaglądam do działu Handmade, bo po pierwsze boleśnie uświadamiam sobie o swoim absolutnym braku talentu manualnego ,po drugie prawie w każdym wątku kupiłabym po kilka rzeczy, a działalność zawieszona i portfel chudziutki. Że nie wspomnę o nałogowym wręcz przeglądaniu działu Sprzedam....no ale ja ogólnie kocham wszelkie szmaty, więc co się dziwić.
    Co do matek idealnych, to jakoś ich nadmiar tutaj nie zwalił mnie z nóg.
    Zresztą dla moich dzieci i tak jestem idealna

Bądź sobą i czuj się z tym dobrze,a będzie git.

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Rozumiem o co chodzilo Truskaffce Ja częśc punktów tylko spelniam, tę mniejszą I dobrze mi z tym jaka mamą jestem bo staram sie byc najlepszą jak potrafie. I dzieki temu forum, wielu forumkom czegos ciągle sie uczę, czegos sie dowiaduje i mogę sobie na jakis temat zdanie wyrobic Idealną mamą nie jestem i pewnie nigdy nie będę bo to nie o to chodzi

Dla mnie to najlepsze forum na jakie może trafić rodzic

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemonka Zobacz posta

Dla mnie to najlepsze forum na jakie może trafić rodzic
    Otóż to! jest nas tutaj duzo i każdy inny (bo tatusiowie też są obecni), czuję sie tutaj dobrze, choć nie ze wszystkim się zgadzam i nie wszystko rozumiem. Podziwiam dziewczyny za handmade i sklepy! Dzięki temu kupiłam kilka świetnych rzeczy. I też się wkurzam na brak talentów u siebie . W chustowanie, pojmowane także jako posiadanie stosika, wsiąkłam i jedynie kasa mnie powstrzymuje, bo baba jestem i lubię szmaty I choc niby czuję się dobrze i jest git, jak napisała ankam, to jednak czasem tez myślę, jak autorka wątku. No i wciąż sie uczę, choć nie wszystko mi wychodzi np. wychowanie bezpieluszkowe
    aaaaaaa i jeszcze sa czasem takie dni, że wpadam w doła, jak sobie poczytam - bo podziwiam dziewczyny z więcej niż jednym dzieciem, pracą, domem, a ja sierota z jednym sobie nie radzę... chałupa zapuszczona, pranie leży itd...
    nastepnego dnia za to, dostaję takiego kopa, że aż mi się chce tyle rzeczy robić (pożyczyłam druty, żeby getry zrobić....ale ciiiiiiiiiii)
    Ostatnio edytowane przez espejo ; 02-11-2009 o 15:13
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Jako autorka wątku - zabiorę głos.

Do osób oburzonych poziomem dyskusji w wątku lub kierunkiem, w którym ta dyskusja zmierza - nie było moim zamiarem wsadzania kija w mrowisko, nie chciałam nikogo urazić. Napisałam - jak mi się wydawało - żartobliwy i AUTO-ironiczny w swej wymowie post. Jeśli chciałam nim kogoś "połechtać" - to tylko samą siebie.

Do osób oburzonych tymi, którzy się oburzają - tak to jest, że ile osób tyle opinii czasem. Jedna rzecz, zdarzenie, sytuacja, słowo może wzbudzić w odbiorcach, czytelnikach, widzach dziesiątki skrajnych emocji, opinii, myśli.

Do tych, co się nie oburzyli - dzięki za Wasze odpowiedzi i za to, że odczytałyście mój post zgodnie z moją intencją
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

truskaffko to Ty piszesz na forum fanow MM?

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    A tak z ciekawości (za OT przepraszam), co to jest MM?
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Nie, to nie ja mimo, że lubiłam książki Musierowicz, i że ja poznaniara jestem

Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

to ja tylko ironicznie zmrużę oko
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Tamta truscaveczka to szalenie netowa osoba Jest min. ma co najmniej 3 blogi i jest założycielką forum Wystarczająco Dobra Pani Domu http://forum.gazeta.pl/forum/f,49213...Pani_Domu.html, (którego jestem skromną współmoderatorką ) a jej córka jest rówieśnicą mojej Anielki (znam ją zresztą z forum rówieśniczego).
    Ostatnio edytowane przez Budzik ; 03-11-2009 o 12:50

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ja weszłam na forum zainteresowana chustami. Dużo się dowiedziałam. Byłam wtedy w ciąży. Wszystki inne działy omijałam.
    Urodził sie Adaś i rozszyfrowałam skrót AP, zaczęłam używać wielorazówek chociaż nie miałam takiego zamiaru, EC wydawało mi się dziwne i poza moim zasięgiem...od jakiegoś czasu nocnikujemy z radością.
    Siedzenie w domu spowodowało potrzebę tworzenia...zaczęłam szyć pieluszki i zaprzyjaźniać się z maszyną

To chyba znaczy że się "dopasowuje"
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

no to żeście się połechtały przyjemnie Jest nas wiele i pewnie jak ktoś NAPRAWDĘ nie pasuje, to go tu nie ma. Bo nie trafił przez gugla, lub trafił i się zniesmaczył smrodem wielorazówek

jak wiem, że gdzieś nie pasuję, to albo wychodzę (bo mi nie zależy) albo się zmieniam (bo mi zależy).
    Bliski jest mi post budzika o uczeniu się od innych - lubię to forum, bo wpada tu sporo niesztampowo myślących osób. Uczyć się też lubię
    Asinus asino pulcherrimus

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

zbyt często się nie odzywam, chociaż już dosyć długo zarejestrowana jestem. Ogólnie nie jestem forumowa, a to jest jedyne (poza gazetą, ale tam się nie odzywam) forum gdzie zabieram głos (tylko jak mam coś konkretnego do przekazania).
    I też mam czasami takie myśli jak truscaffka, czasami są w tonie ironicznym, czasami (tak jak u Budzika) w tonie motywującym, a czasami niestety (tak jak u silver) moje niedoskonałości mnie dołują.
    Co do punktów z pierwszego postu to się trochę wyłamuję z tym karmieniem (dla mnie to bezstresowy sposób na usypianie) i trochę z pieluszkami. A poza tym to beztalencie ze mnie straszne, nawet mam problemy z narysowaniem kwiatuszka dziecku na kartce
    Mnie ten wątek nie oburza, może dlatego że się w nim odnajduję. I cieszę się, że nie jestem w tym jedyna
    A faktycznie lubię to forum, bo i poziom dyskusji jest w porządku, i nawet z językiem polskim nie jest strasznie na bakier. I lubię czerpać wiedzę z tego forum. Na czytanie niczego nie mam czasu, więc piszcie dziewczyny (i nie tylko), piszcie...
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

Nigdy nie patrzylam na forum pod wzgledem "pasowania", wlasnie dzieki naszej roznorodnosci jest tu tak wyjatkowo!!! zaszczepiacie w narodzie wspaniale, niszowe idee i przekonania-z wlasnego doswiadczenia to pisze, bo wylacznie dzieki Wam zaczelam uzywac pieluch wielorazowych, zmienilam styl macierzynstwa z hoggowatego na AP-owskie , ostatecznie utwierdzilam sie w przekonaniu ze chce karmic piersia jak najdluzej, wiecej uwagi poswiecam wszelakiej chemii w zywnosci itd i diametralnie zmienilam domowe menu. Urok pawiszonow dostrzeglam dopiero po obejrzeniu setek zdjec elips nie trawie do dzis, Indio pokochalam od pierwszego wejrzenia. Moj zimt-kobalt (wybrany przede wszystkim ze wzgledu na wywolujaca dreszcze nazwe ) przyniosl mi chustowa nirwane-niczego wiecej juz nie pragne (no powiedzmy...Natalia ostatnio mocno mnie skatowala nowymi wzorami ) Poprzestaje na dwoch wiazankach, jednej kolkowej (niebawem idzie na stragan, bo nie uzywana), nosidle (jak wyzej) i niezbednym wrecz mietku.
    Nie dziergam, ale rozmyslam nad czyms wlasnym internetowym. Nie ukrywam, ze zachecona przez tutejsze businesswoman

acha-przepraszam za brak polskich znakow-taki laptop sie trafil
    Ostatnio edytowane przez zirca ; 05-11-2009 o 00:44 Powód: brak pol znak
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

Uprawnienia umieszczania postów