no wlasnie a propos produkcji. jakis czas temu didymos wydal oswiadczenie, dlaczego nie produkuje chust z bambusa. argumentowali to faktem, iz wlokno bambusowe nie jest naturalne, tylko musi przejsc obrobke chemiczna, co wg nich dyskwalifikuje to wlokno jako zdrowe, naturalne i eko. cos wiesz na ten temat? jakie jest pochodzenie tego wlokna?
Z tego co po krotce zrozumialam to uderza sie bambusem tak dlugo az sie rozdzieli na cieniusienkie wlokna wiec nie ma tu mowy o obrobce chemicznej - chyba ze cos przegapilam nie jestem znawca. Te wlokna nie dosc ze beda cieniusienkie to jeszcze wyjatkowo dlugie wiec idealne do tkania. Tyle zrozumialam, ale jak napisalam wczesniej znawca nie jestem. Wiem na pewno ze sa produkowane recznie. Moze didkowi o masowa produkcje chodzilo?
nie mam pojecia. czekam tez na odpowiedz od benedicte.
dzieki za wszystkie informacje od Ciebie!
Od wczoraj mam tricolor yellow. Jaka to piękna chusta. Żadna fotka nie oddaje mi soczystości kolorów. Może na spacerku uda mi się uchwycić jej urok.
fiu, fiu, ładna ta Zara TriPink, Polce w niej do twarzy
Ania-mama Magdy (10.05.2008)
marza, te stópki............sie wzruszyłam...siedze i wzdychammmm.....
Oooo marzo ta tripink lepsza niż na fotkach ellevila - taki brudny róż jest baaardzo ładny!!!
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Dziękuję za miłe słowaPolka przytachała dzisiaj z rana chustę do łóżka,i była zabawa w owijanie,chowanie..stąd i fotki
![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog