-
Chustomanka
Ja ożywam otulaczy onesizów Bambinex. Moja córka jest dosyć drobna (waga przy urodzeniu 3100) i pasowały dopiero po miesiącu.
-
Chustomanka
Myślę, że jak pieluszkę one size dobrze się złoży i włoży odpowiedni do wieku wkład chłonny to powinna być dobra na noworodka. Spotkałam się z tym, że niektóre mamy próbowały założyć na noworodka one size z dwoma wkładkami co powodowało olbrzymią pupę, która sterczała do góry wyginając plecy. A to chyba nie tędy droga. Do takiej kieszonki one size dla noworodka to przydałby się mały ale dobrze chłonny wkład np. z bambusa.
Nie wiem, może się mylę, ale tak to widzę
-
Chusteryczka
-
Chustoguru
O którego Bumgeniusa wam chodzi, że pasuje u 3kg noworodka. Domyślam się, że AIO, bo niby jest od 3 kg. A co z kieszonką Bumgenius V3? Podobno jest od 3,5 kg. To na takim 3kg noworodku pasują oba Bumgeniusy czy tylko AIO?
-
mnie się od początku bardzo sprawdzały BG zarówno AIO jak i kieszonki.
-
Chusteryczka
nam się właściwie nic nie sprawdzało
BG załozyłysmy dopiero w 2 msc
CP masakra dopiero w 3 msc
IB żałuję że tak późno kupiłam bo leżą super
generalnie noworodek to odrębny temat do pieluchowania rządzi się swoimi prawami i jeśli sie nie chce tetry i otulaczy (bo wiadomo noworodek robi kupę co przewinięcie i z tetry najczęściej wycieka na otulacz) to trzeba formowanke rozmiarową i ceinki otulacz PUL lub welenkę albo rozmiarówkę pieluszkę z tych wąskich w kroku
gdy dziecko staje sie wieksze i bardziej ruchliwe nadal liczy sie wielkosc i nie ograniczanie ruchow a na noc cos chlonnego
idealu nie ma chociaz dla mnie IB jest blisko
-
Uprawnienia umieszczania postów