Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: one size

Mieszany widok

Chustomanka Awatar fizbach
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja ożywam otulaczy onesizów Bambinex. Moja córka jest dosyć drobna (waga przy urodzeniu 3100) i pasowały dopiero po miesiącu.

Chustomanka

Domyślnie

Myślę, że jak pieluszkę one size dobrze się złoży i włoży odpowiedni do wieku wkład chłonny to powinna być dobra na noworodka. Spotkałam się z tym, że niektóre mamy próbowały założyć na noworodka one size z dwoma wkładkami co powodowało olbrzymią pupę, która sterczała do góry wyginając plecy. A to chyba nie tędy droga. Do takiej kieszonki one size dla noworodka to przydałby się mały ale dobrze chłonny wkład np. z bambusa.
    Nie wiem, może się mylę, ale tak to widzę

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika, że większość pieluszek one size pasuje od około 4 kg. Na moje dzieci od początku dobrze pasował BumGenius. Jeśli decydujemy się na one size to zawsze musimy się liczyć z tym, że jeśli urodzi nam się naprawde małe dziecko to początek trzeba przetrawać np. na pieluszkach tetrowych, które można dopasować idealnie.

Dla Julki miałam cały zestaw pieluszek w rozmiarówce, bo takie miałam marzenie. S pasowały, hmmmmm....3 tygodnie......, a w niektóre w ogóle się nie zmieściła Waga urodzeniowa 3300. Potem przeszłam od razu na one size

W przypadku noworodka jeśli weźmiemy pod uwagę wielkość jego głowy i krótkość kończyn w stosunku do tułowia zawsze będzie wrażenie, że główka leży niżej niż pupa. Do tego dochodzi jeszcze atos, czyli niesymetryczne ułożenie w pierwszych tygodniach życia.

Znacie wielorazówkę, ktora dawałaby jakiś ekstremalny kąt odwiedzenia nóżek?
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

O którego Bumgeniusa wam chodzi, że pasuje u 3kg noworodka. Domyślam się, że AIO, bo niby jest od 3 kg. A co z kieszonką Bumgenius V3? Podobno jest od 3,5 kg. To na takim 3kg noworodku pasują oba Bumgeniusy czy tylko AIO?

mamru
    Guest

Domyślnie

mnie się od początku bardzo sprawdzały BG zarówno AIO jak i kieszonki.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

nam się właściwie nic nie sprawdzało
    BG załozyłysmy dopiero w 2 msc
    CP masakra dopiero w 3 msc
    IB żałuję że tak późno kupiłam bo leżą super
    generalnie noworodek to odrębny temat do pieluchowania rządzi się swoimi prawami i jeśli sie nie chce tetry i otulaczy (bo wiadomo noworodek robi kupę co przewinięcie i z tetry najczęściej wycieka na otulacz) to trzeba formowanke rozmiarową i ceinki otulacz PUL lub welenkę albo rozmiarówkę pieluszkę z tych wąskich w kroku
    gdy dziecko staje sie wieksze i bardziej ruchliwe nadal liczy sie wielkosc i nie ograniczanie ruchow a na noc cos chlonnego
    idealu nie ma chociaz dla mnie IB jest blisko

Domyślnie

u nas otulacz Flip się super sprawdza od wyjście ze szpitala 3400g przy wyjściu ale Łucja długa i chudziutka w pasie

Uprawnienia umieszczania postów