Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: one size

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Hmmm... a ja mojej małej (3090/55) jakoś miałam problemy BG ubrać. Wcisnełam ją w to, ale jakoś tak mi nie podchodziły. Mankamentem dla mnie była szerokość pomiędzy nóżkami. Teraz już trochę podrosła (8 tygodni) i wszystkie co miałam są ok.

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Waga: 3.5 kg.
    -od razu pasowały Close Parent i kieszonka Tots Botsa
    -pózniej bumGenious (tak od 4 kg)
    -a najpózniej Wonderoos. Wonderoos wydawał nam się za szeroki. Te pieluszki lubię dla trochę większych dzieci.

Ogólnie przez te pierwsze tygodnie to najlepiej lubię pieluszkować albo formowankami, albo składanym/tetrowymi pieluszkami plus otulacz . Przez pierwsze 2 tygodnie staram się nie zakrywać pępka i to udaje mi się z małymi formowankami lub pieluszkami składanymi.
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas na dzień dobry okazał się dobry BumG..poza wonderbułami nie miałam innych, a ten ostatni był zdecydowanie za duży.
    Bum G był ok, jak mi sie wtedy zdawało, teraz wiem że jednak te 4 kg jednak jest lepsze.
    No i Twoja Alu kieszonka była dobraz wkładami małymi z BumG Zdecydowanie Twoja kieszonka w aligatory jest wg mnei najbardziej miekką kieszonką na rynku co daje świetne efekty dopasowania u noworodka
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    No i Twoja Alu kieszonka była dobraz wkładami małymi z BumG Zdecydowanie Twoja kieszonka w aligatory jest wg mnei najbardziej miekką kieszonką na rynku co daje świetne efekty dopasowania u noworodka
    o dziękuję pięknie
    następne aligatorki w produkcji
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A to tak z drugiej strony: które one size pasują faktycznie do końca pieluchowania ?? (zakładając, że dziecko jest co najmniej średniej budowy)

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    A to tak z drugiej strony: które one size pasują faktycznie do końca pieluchowania ?? (zakładając, że dziecko jest co najmniej średniej budowy)
    noworodka jeszcze nie pakowalam w one sizy, ale 16 kg dwulatki i owszem i wtedy to juz mi tylko woondero i coolababy pasowaly.

Domyślnie

Ja mam w domu 9-cio kilowego 6-siomiesieczniaka i kupiłam z one sizów Naughy baby i Wonderosa.

I jestem gorąca przeciwniczką one sizów jako jednych pieluch dla całego okresu pieluszkowania.
    Zawitkowski kiedys w którejs swojej wypowiedzi dot. szerokiego pieluchowania, w przypadku dysplazji stawów biodrowych, jasno powiedział, ze nie jest to dobry pomysł z uwagi na "podniesienie" pupy wzgedem osi ciała. Mozna to przeniesc na one sizy, bo te pieluchy są "wysokie" i pupa jest znacznie wyżej od reszty ciałka maluszka.
    Wg mnie ze wzgledów ortopedycznych (za wysoko połozona pupa, problemy z ich nieinwazyjnym założeniem) stosowanie tych pieluch nie jest dobrym pomysłem. Ja sama do tej pory mam problemy z podkładaniem tej duzej pieluchy pod plecki dziecka, tak by nie ciągnąć za nózkę do góry, czy nie podnosic za wysoko pupy.

Jestem mocno na nie dla One Sizów. Zgodnie z ogolną zasadą - coś co jest do wszystkiego jest do niczego.

Nie dla NB i Wonderosów. Te poczekają sobie jak dziecko urosnie.
    Teraz uzywam Itti Bitti i jestem zachwycona.
    Ostatnio edytowane przez takisobiekurczak ; 17-12-2009 o 01:28 Powód: literówki

Uprawnienia umieszczania postów