Hmmm... a ja mojej małej (3090/55) jakoś miałam problemy BG ubrać. Wcisnełam ją w to, ale jakoś tak mi nie podchodziły. Mankamentem dla mnie była szerokość pomiędzy nóżkami. Teraz już trochę podrosła (8 tygodni) i wszystkie co miałam są ok.
Hmmm... a ja mojej małej (3090/55) jakoś miałam problemy BG ubrać. Wcisnełam ją w to, ale jakoś tak mi nie podchodziły. Mankamentem dla mnie była szerokość pomiędzy nóżkami. Teraz już trochę podrosła (8 tygodni) i wszystkie co miałam są ok.
Waga: 3.5 kg.
-od razu pasowały Close Parent i kieszonka Tots Botsa
-pózniej bumGenious (tak od 4 kg)
-a najpózniej Wonderoos. Wonderoos wydawał nam się za szeroki. Te pieluszki lubię dla trochę większych dzieci.
Ogólnie przez te pierwsze tygodnie to najlepiej lubię pieluszkować albo formowankami, albo składanym/tetrowymi pieluszkami plus otulacz. Przez pierwsze 2 tygodnie staram się nie zakrywać pępka i to udaje mi się z małymi formowankami lub pieluszkami składanymi.
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
U nas na dzień dobry okazał się dobry BumG..poza wonderbułami nie miałam innych, a ten ostatni był zdecydowanie za duży.
Bum G był ok, jak mi sie wtedy zdawało, teraz wiem że jednak te 4 kg jednak jest lepsze.
No i Twoja Alu kieszonka była dobraz wkładami małymi z BumG
Zdecydowanie Twoja kieszonka w aligatory jest wg mnei najbardziej miekką kieszonką na rynku co daje świetne efekty dopasowania u noworodka
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
A to tak z drugiej strony: które one size pasują faktycznie do końca pieluchowania ?? (zakładając, że dziecko jest co najmniej średniej budowy)
Ja mam w domu 9-cio kilowego 6-siomiesieczniaka i kupiłam z one sizów Naughy baby i Wonderosa.
I jestem gorąca przeciwniczką one sizów jako jednych pieluch dla całego okresu pieluszkowania.
Zawitkowski kiedys w którejs swojej wypowiedzi dot. szerokiego pieluchowania, w przypadku dysplazji stawów biodrowych, jasno powiedział, ze nie jest to dobry pomysł z uwagi na "podniesienie" pupy wzgedem osi ciała. Mozna to przeniesc na one sizy, bo te pieluchy są "wysokie" i pupa jest znacznie wyżej od reszty ciałka maluszka.
Wg mnie ze wzgledów ortopedycznych (za wysoko połozona pupa, problemy z ich nieinwazyjnym założeniem) stosowanie tych pieluch nie jest dobrym pomysłem. Ja sama do tej pory mam problemy z podkładaniem tej duzej pieluchy pod plecki dziecka, tak by nie ciągnąć za nózkę do góry, czy nie podnosic za wysoko pupy.
Jestem mocno na nie dla One Sizów. Zgodnie z ogolną zasadą - coś co jest do wszystkiego jest do niczego.
Nie dla NB i Wonderosów. Te poczekają sobie jak dziecko urosnie.
Teraz uzywam Itti Bitti i jestem zachwycona.
Ostatnio edytowane przez takisobiekurczak ; 17-12-2009 o 01:28 Powód: literówki