Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Grzanie w wielorazówkach

Widok wątkowy

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Moim zdaniem nie ma do końca odpowiedzi na Twoje całkiem słuszne pytanie ...
    ...swego czas szukałam w sieci naukowych dowodów na to przegrzewanie moszny w pieluchach i jedyne co znalazłam to badanie niemieckich naukowców na
    oddziale pediatrii uniwersytetu w Kiel. Powołują się na nie prawie wszystkie strony piszące na temat pieluszek wielorazowych. Z badania wynika, że temperatura w pieluszkach jednorazowych z plastiku (z plastiku!! czy to jest jednoznaczne ze wszystkimi jedno - nie wiem?) jest wyższa niż w pieluszkach z materiału (ale tutaj z kolei mowa o pieluszkach bawełnianych).
    Teraz jak to się ma do ogółu pieluszek jednorazowych i pieluszek wielorazowych uszytych owszem z materiałów oddychających? (ale tutaj materiały bywają różne: od bawełny i innych naturalnych materiałów po polar, który w jakimś stopniu też na pewno grzeje ... )

Natomiast to czy dziecku nie jest za ciepło - to myślę że jest i kwestią indywidualną i jest też zależne od temperatury otoczenia. Ja latem w czasie upałów wyraźnie widziałam, że polar od strony pupy powoduje pocenie, teraz tego nie ma.

Ostatnio edytowane przez Aloha ; 30-10-2009 o 13:28 Powód: literówki

Uprawnienia umieszczania postów