Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Grzanie w wielorazówkach

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Olapio, sorki za dociekliwość, ale gdzie Ty dokładnie i czym mierzysz tę temperaturę?

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    zmierzyłam od razu po zdjęciu Itti bitti sio i wyszło 36,6
    bedę jeszcze kontrolować
    to niedobry termometr do takiego pomiaru - bo on chyba na powierzchni skóry mierzy tę właściwą temp. ciała jak pod pachą.

mi po włożeniu termometru między pupę a pieluszkę wychodziło między 33,1 a 34,3 (sucha/mokra)- flanelowa formowanka w otulaczu pul IV. jednorazówki jeszcze nie sprawdzałam.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mierzę na powierzchni skóry, ale mam tez inna końcowką to mogę wsunąć między piluszkę a pupę, tylko muszę utrafić jak kupy nie będzie

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta

jednak latem, zauważyłam, że w niektórych pieluszkach Tusia się przegrzewała - nawet, jak miała sucho
    u nas podobne obserwacje, dlatego w lecie to tylko tetra z wełenką była zmieniana po każdym siku. W kieszonkach, nawet przed siknięciem pupa była spocona (ale o tym już też był wątek).
    Moim zdaniem z tą temperatuą w wielo to też nie jest tak różowo - jak dziecko siedzi w siuśkach to chcąc nie chcąc będzie miało ciepło. Wydaje mi się,tak jak ktoś już pisał, że ta przewaga wielo jest, ale odnosi się do pieluszek bawełnianych/konopnych czy bambusowych ale koniecznie zmienianych po każdym siknięciu. I byc może - to już moje gdybanie - w pampersach wcale też nie jest bardziej gorąco jeżeli są suche - ergo sucha pielucha pod każdą postacią nie grzeje, mokra (czy to siuśki w materiale czy też zamienione na żel) będzie grzała pupę i klejnoty...

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Gdzieś się kiedyś doczytałam, że jednorazówki też się zaleca wymieniać po każdym siknięciu (tylko po co wtedy tyle trąbią o niezwykłej chłonności ).
    Polarek pewnie faktycznie grzeje, jak się założy bluzę polarkową, to też grzeje. Kombinuję cały czas, jakiego by lekarza dopytać, o co dokładnie chodzi z tym podgrzewaniem jąderek (bo przecież równie dobrze w zwykłych galotkach i polarkowych spodniach też można przegrzać???).
    Olapio, a z tym mierzeniem tempki to się też zastanawiam, bo np. zwykłą końcówką zalecają mierzyć w śluzówkach, a jak pod pachą, to miarodajne jest dopiero 5 minutowe mierzenie i to musi być styk (całą końcówka musi dotykać pachy). Piszesz, ze masz inna końcówkę? Jaką, bo może właśnie to jest wyjście np. taki termometr bezdotykowy albo jeszcze jakiś inny?

Chustofanka

Domyślnie

Dla facecików to chyba najlepsze wełniane gacie albo formowanka bez otulacza (tak na po domu).

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mam termometr scaneo, jedna koncowka do czola, dotykowa, druga do ucha, ale tej drugiej narazie nie przetestuje bo na pare dni musimy odstawic wielo i stosowac pamki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Olapio, padłam

geniale ;d ubawilam sie na maksa na to nei wpadlam,le mam bezdotykoy terometr i dla zabawy sprawdze tem. w roznych opcjach a co!!

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

ciekawe ciekawe

Cytat Zamieszczone przez magnolia Zobacz posta
    jak dziecko siedzi w siuśkach to chcąc nie chcąc będzie miało ciepło.
    To chyba tylko na poczatku, bo potem to sie zimno robi- jak w mokrym ubraniu.
    No chyba, ze material taki co grzeje mimo wilgoci.
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Uprawnienia umieszczania postów