Olapio, sorki za dociekliwość, ale gdzie Ty dokładnie i czym mierzysz tę temperaturę?
Olapio, sorki za dociekliwość, ale gdzie Ty dokładnie i czym mierzysz tę temperaturę?
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
to niedobry termometr do takiego pomiaru - bo on chyba na powierzchni skóry mierzy tę właściwą temp. ciała jak pod pachą.
mi po włożeniu termometru między pupę a pieluszkę wychodziło między 33,1 a 34,3 (sucha/mokra)- flanelowa formowanka w otulaczu pul IV. jednorazówki jeszcze nie sprawdzałam.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
mierzę na powierzchni skóry, ale mam tez inna końcowką to mogę wsunąć między piluszkę a pupę, tylko muszę utrafić jak kupy nie będzie![]()
u nas podobne obserwacje, dlatego w lecie to tylko tetra z wełenką była zmieniana po każdym siku. W kieszonkach, nawet przed siknięciem pupa była spocona (ale o tym już też był wątek).
Moim zdaniem z tą temperatuą w wielo to też nie jest tak różowo - jak dziecko siedzi w siuśkach to chcąc nie chcąc będzie miało ciepło. Wydaje mi się,tak jak ktoś już pisał, że ta przewaga wielo jest, ale odnosi się do pieluszek bawełnianych/konopnych czy bambusowych ale koniecznie zmienianych po każdym siknięciu. I byc może - to już moje gdybanie - w pampersach wcale też nie jest bardziej gorąco jeżeli są suche - ergo sucha pielucha pod każdą postacią nie grzeje, mokra (czy to siuśki w materiale czy też zamienione na żel) będzie grzała pupę i klejnoty...
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Gdzieś się kiedyś doczytałam, że jednorazówki też się zaleca wymieniać po każdym siknięciu (tylko po co wtedy tyle trąbią o niezwykłej chłonności).
Polarek pewnie faktycznie grzeje, jak się założy bluzę polarkową, to też grzeje. Kombinuję cały czas, jakiego by lekarza dopytać, o co dokładnie chodzi z tym podgrzewaniem jąderek (bo przecież równie dobrze w zwykłych galotkach i polarkowych spodniach też można przegrzać???).
Olapio, a z tym mierzeniem tempki to się też zastanawiam, bo np. zwykłą końcówką zalecają mierzyć w śluzówkach, a jak pod pachą, to miarodajne jest dopiero 5 minutowe mierzenie i to musi być styk (całą końcówka musi dotykać pachy). Piszesz, ze masz inna końcówkę? Jaką, bo może właśnie to jest wyjście np. taki termometr bezdotykowy albo jeszcze jakiś inny?
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
mam termometr scaneo, jedna koncowka do czola, dotykowa, druga do ucha, ale tej drugiej narazie nie przetestuje bo na pare dni musimy odstawic wielo i stosowac pamki![]()
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html