Pokaż wyniki od 1 do 20 z 61

Wątek: Jak używać WYSZUKIWARKI na forum - instrukcja z obrazkami :)

Widok wątkowy

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Mam propozycję, żeby przy zakładaniu nowego tematu wyskakiwało okienko z napisem:

CZY JUŻ UŻYŁEŚ/AŚ FUNKCJI SZUKAJ ???

Zdarzyło mi się zapomnieć niedawno

Pomysł dobry, ale wiele osób ma blokadę pop-upu i takie okienko nie ma szans się pojawić

Cytat Zamieszczone przez Hainaut Zobacz posta
    Ja przyznaje, ze mam czasem problem z wyszukiwaniem, bo nie mam polskich liter i nie jestem w stanie wrzucic w wyszukiwarke slow z tymiz literami.
    Świta mi, że gdzieś kiedyś czytałam, jak rozwiązać problem. Muszę pomyśleć i poszperać.
    A jaką wersję językową masz Windowsa? (I czy w ogóle używasz Windowsa? ) Bo do XP, Visty i Windows 7 (nie wiem, czy do wcześniejszych wersji też) jest dodane fajne narzędzie Klawiatura ekranowa (najszybciej je uruchomić, wpisując w Menu Start -> Uruchom: osk). Nie wiem, jak to wygląda w innych wersjach językowych niż polska, ale może masz tam możliwość wybrania języka wirtualnej klawiatury?

edit: Doraźne rozwiązanie podrzucił mi mąż Skopiuj polskie znaki z forum np, wklej w notatnik i zapisz - w razie konieczności masz pod ręką polskie znaki do kopiowania i wklejania w wyszukiwarkę

A co z ustawieniami Windowsa tak BTW? Jeśli jest angielski, to może sprawdź Control Panel > Keyboard > Language > Polish (programmers) (czy jakoś tak, to jest zależne od wersji systemu) i po prostu zmień klawiaturę na polską?
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 29-10-2009 o 15:22

Uprawnienia umieszczania postów