Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: Nie radze sobie, i dzień trzeci str.2 post 32 .

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Lepiej Choc pierwsze tez nie bylo zle
    Ja mam taki patent na wymuszenie zabki. Dolna pole kieszonki mocno chwytam dlonia (u mnie lewa) i wsuwam miedzy mnie a pupe - robie takie gacie i potem, jak krzyzuje pod nozkami zawiazuje sie z tylu czasowo a te skrzyzowane poly tez wsuwam pod pupe - nastepnie dowiazuje wezel z tylu. A dla wiekszej stabilnosci (bom nie mistrzyni) zakladam poly na plecki - ratuja bardzo czesto niedociagniecie w okolicach szyi

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Stosuję ( ok, stosowałam, bo teraz to raczej synek na plecach siedzi, jeśli w ogóle ) podobny trik jak Noriska - robię takie majteczki z chusty - to znaczy: po włożeniu dziecka do chusty wkładam rękę ( ja prawą ) między siebie a dziecko tak na wysokości mojego pępka. I tam w środku łapię dolną krawędź chusty i podciągam do góry, w ten sposób robią się majteczki, a żabka niejako sama się tworzy. Chodzi o to, by krawędzie chusty dochodziły od jednego dołka kolanowego do drugiego, a pupa niejako wpada w chustę
    ( matko - ciężko to wytłumaczyć ). Dopiero po wykonaniu tego triku - dociągam chustę kawałek po kawałku. Na koniec jeszcze raz poprawiam żabkę.
    Życzę dużo przyjemności w ćwiczeniach
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Domyślnie

Postępy geometryczne w wiązaniu Jak dla mojego amatorskiego oka to całkiem dobrze ta druga kieszonka.
    Nie poddawaj się, wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak zrazić się do chusty na dłużej (u dziecka, bo z rodzicami to i owszem i z stąd czasami są tanie chusty na allegro. Nasze początki też były trudne, ale wyjście na spacer, 10minut wokół bloku, potem coraz dłużej małemu sprawiały coraz większą frajdę. To na początek lepiej niż tylko w domu, bo dziecko się na świeżym powietrzu uspokaja i zapomina o początkowej niewygodzie i ciasnocie kiedy może świat z pionu podziwiać....
    Przyzwyczai się z czasem, wystarczy się nie poddawać i regularnie próbować a nie zauważysz, kiedy się okaże, że dziecko uwielbia siedzieć w chuście

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Bardzo ładnie! Choc kolanka mogłyby byc jeszcze troszkę wyżej. Patent z gaciami dobry, tez czasem tak robię. Choć ja jeszcze robie tak że sadzam małą na swojej talii tzn. pochylam ją, matko nie wiem jak to napisać. Odchylam ją prawie do pozycji poziomej, jednoczesnie opasają nóżkami moją talię, a potem podnoszę do góry i do siebie tylko jej tułów. Wiem naplątałam, chyba muszę film nagrać W każdym razie ćwiczenie czyni mistrza i jesteś na najlepszej drodze

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Widać, że dzisiaj Mała tak nie wierzgała Podpisuję się rękami i nogami pod tym, co pisały dziewczyny: nie zrażaj się, oswajaj córcię z chustą i ćwicz, ćwicz, ćwicz.
    OT
    A czemu nie masz głowy na zdjęciach?

Chustofanka Awatar buraczanajolka
    Miejscowość
    3city

Domyślnie

OT -a ja dodam ze słodka malizna.sliczna łysa łepetynka
    Ostatnio edytowane przez buraczanajolka ; 30-10-2009 o 10:44

Chustonoszka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzis maleńka moja wiedziała chyba że chusta= noszenie i nie wierciła się tak bardzo.

oto dzisiejsze wypociny: http://picasaweb.google.pl/siva.jaro...eat=directlink

Pupka juz chyba ok, nóżki może też, ale chyba jeszcze powinnam dociągnąć u góry co??

Czekam na opinie.

I był pierwszy spacerek Co prawda na zakupki, ale małej sie podobało, oczy wielkie miała buzia otwarta .

Nie powiem że sie za nami nie oglądano

Mam pytanko, jak chronicie maluszki przed słonkiem??

Chustonoszka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

i dziękujemy za komplement, dziś wiercipiętka sie pokazała

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

miałam (i dalej mam czasem) tez problem z wiercipięckim i zniecierpliwionym dzieciem przy wiązaniu. u nas sprawdził się 2X - motasz na sobie, wkładasz dziecia, rozkładasz poły i szybciutko na spacer, a dociągasz na trasie. podkreślam że sprawdziło się to u nas, nie wiem, czy u ciebie też tak by było, ale myślę, że można spróbować. w ogóle dobrym sposobem jest wyjście z domu - dzieć rozgląda się i zapomina, że go tarmoszą przy wiązaniu a poza tym im szybciej i pewniej motasz, tym spokojniejsze dziecko - ono wyczuwa twoją niepewność i się denerwuje... w każdym razie trzymam kciuki
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

To drugie wiązanie bardzo fajne, tylko musisz poły boczne wsunąć pod kolanka jeszcze bardziej i same kolanka umieścić wyżej tyłeczka, żeby pupka bardziej wpadła bo wtedy ładnie się plecki zaokrąglą. Ale naprawdę super!
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Drugie wiązanie zdecydowanie lepsze

Popracujcie jeszcze żeby kolanka poszły wyżej niż pupa i będzie ok.

Rozumiem, że dopiero zaczynacie przygodę z chustą. Mam podobne doświadczenia: motałam koleżankę z synkiem w podobnym wieku. Strasznie się prężył, nie było mowy by przyjął prawidłową pozycję i dał Mamie popracować z wiązaniem.
    Okazało się, że strasznie mu się nie podobają zawiązane ręce. Zdecydowanie chętniej współpracował przy 2x. Przede wszystkim dlatego, że wiązanie jest już zamotane i dziecko tylko wsadzasz. Dociąganie poszło na raty, najpierw troszkę, za chwilę poprawka i było ok. Nawet zasnął uspokojony. Bo ogólnie to strasznie chce by go nosić.

Noszą się już 2 miesiąc i z kieszonką nadal są problemy. 2x mu się podoba, bo macha rączkami po bokach Mamy

Pewnie na etapie wyciągniętych rączek polubi kieszonkę.

Uff, rozpisałam się...
    Oczywiście tylko ćwiczenie czyni mistrza, ale jeśli Córka strasznie oponuje to wypróbuj inne wiązanie...

Nota bene dla Każdej z nas co innego może być łatwiejsze...
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Wiem naplątałam, chyba muszę film nagrać
    To samo sobie pomyślałam, że najlepiej byłoby samemu filmik nakręcić, żeby wytłumaczyć.
    To co - może jakiś nowy dział z linkami do naszych filmików instruktażowych

Chustonoszka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za dobre rady !!

Nie mam zamiaru się zrazić, jestem uparta i chce nosic moje dziecię !!!

Jutro znowu popracujemy

Mała faktycznie dzis mniej się wierciła, ale rączki chce z chusty wyciągnąć, wogóle z niej jest ciekawe jajo musi wszystko widzieć.

Wiem że prędzej czy później jej sie spodoba i nie będzie mamie utrudniała.

Zbliża się weekend, tatko będzie w domku to pomoże przy wiązaniu i zabawianiu, spróbuję 2x zobaczymy jak nam wyjdzie.

A czemu głowy nie mam bo ja nieśmiała jestem, Chociaz jak wyjdę z chustą to i tak mnie wścibscy znajomi na forum znajdą

Jestem pełna entuzjazmu i czekam do jutra kiedy to znowu ponoszę troszke moje maleństwo.

Jeszcze raz dziękuję.

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Jeszcze parę rad w kwestii zabawiania małej - polecam bujanie, śpiewanie i motanie przy lustrze, żeby mogła w nim Was obie obserwować

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

IMO bardzo ładna kieszonka. 4 miesięcznemu dziecku bacznie obserwującemu świat już się tak plecki nie zaokrąglaja (mam jedną w domu ), chyba, ze uśnie. Musisz jej dac trochę czasu, żeby se przyzwyczaiła do innej widoczności. Moja młodsza noszona w chuście prawie od urodzenia, a od 3 do 4 miesiąca miałyśmy kryzys kieszonki, musiała być na biodrze, bo chciała patrzeć. Teraz tez musi, ale już nie protestuje głośno. No i ruszac, ruszac się trzeba, bo inaczej się dziecku nudzi, zaczyna się niecierpliwić itd.
    A kieszonkę też można łatwo poprawic już na spacerze. Wystarczy garścią chwycić za kawałek poły i przesunąć w stronę węzła, potem poprawić węzeł.
    2x jest łatwy do zawiązania, ale dużo łatwiej go solidnie nie dociągnąc. W kieszonce bardziej widac, ze coś jest nie tak.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Uprawnienia umieszczania postów