Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: Nie radze sobie, i dzień trzeci str.2 post 32 .

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie Nie radze sobie, i dzień trzeci str.2 post 32 .

Dziewczyny pomocy proszę

Moje dziecko nie chce dac się zamotać. Pierwszego dnia ulała na chustę, drugiego też.

Próbowałam ją zamotać, i kiepsko nam idzie, mała się wierci, odwraca główke w jedną stronę , napina sie i pręży . rączek nie chce w chuście trzymać i przekręca się tak, że mam wrażenie ze się udusi chustą...

Nie mogę się porządnie zawiązać...

Ćwiczyłam na misiu ale z dzieckiem juz nie wychodzi.

Wrzucę zdjęcia , ale wiem ze to totalna porażka... pupa źle, nóżki źle i krzywo ...

Co robić?? Marzy mi sie spacerek

Mała była najedzona, nie była spiąca, ma 4 miesiące.

Poradźcie proszę.

oto moja porażka : http://picasaweb.google.pl/siva.jaro...eat=directlink
    Ostatnio edytowane przez holly ; 30-10-2009 o 16:49

Chustofanka Awatar buraczanajolka
    Miejscowość
    3city

Domyślnie

ze mnie zadna specjalistka ale zdaje sie ze nozki mają za małą zabkę.szerzej muszą byc.a nie chcesz sprobowac innego wiązania?kieszonki z połami zachodzacymi na plecki i pod pupę malucha-łatwiej unieruchomic wierciucha.a i na pewno mała sie nie dusi w chuscie))generalnie to musisz ja przyzwyczaic,zgrac z chustą,dac jej czas na polubienie podrozowania w ten sposob.chodz z nia jak najczęsciej w chuscie.a moze wyjdz na krotki spacer juz?a najlepiej to poczekaj az specjalistki sie odezwą.one na pewno mądrze poradzą zaraz)))

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja bym spróbowała 2X, jes łatwiejszy niż kieszonka do zawiązania na wiercącym się dziecku

ze mnie też żadna specjalistka bo dopiero nauczyłam sie wiązać ale pupa dziecka musi bardziej usiąść w chuście, konće chusty musisz przełożyć pod kolankami i zawiązać z tyłu

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Tez kolejna się zaraz odezwie - która sama za dobrze nie wiąze ale z własnego doświadczenia - nie polecam 2x, jest IMO trudniejsze i musisz dziecko włozyć w juz zawiązana na sobie chuste - mój protestował na poczatku duzo mocniej niż przy wiązaniu kieszonki. Spróbuj moze przyzwyczaić ja do chusty - ja na początku wiazałam tragicznie, ale wiazałam i wychodziłam na balkon, potem odwazyłam sie wyjsc z mieszkania - tyle co przed blok i poszło - Piotrek w podobnym wieku zainteresował się śwaitem i potem juz coraz mniej protestował! Jak czułam, że jest żle zawiązany chodziłam bardzo krótko i przytrzymywałam, a potem sama doszlam do wprawy. Pomagał tez mi mąz - zagadywał mlodego a ja wiązałam, a potem na spacer, chocby króciutki i bylo dobrze. W pewnym momencie, jak to moj m powiedział - Piotrek sam zaczął współpracować przy wiązaniu.
    No ale i tak bardziej doswiadczone dziewczyny poradza najlepiej!!!
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

2x jest trudny do dociągania. A kieszonka Twoja wcale nie jest zła, wystarczy trochę popracowac, popróbować i będzie ok.
    Jeśli mała się wierci, zainteresuj ją czymś, może próbuj dociągać chodząc po mieszkaniu, sprężynując w miejscu, cokolwiek. Ja wychodzę na balkon
    Możesz też poprawiać na spacerze, wtedy dzieci są spokojniejsze i bez stresu można dociągać.
    U Was nóżki powinny być wyżej (chwyć kciukiem i palcem wskazującym kolanko i dołek podkolanowy i podciągnij nóżki na odp. wysokość), a chusta mocniej dociągnięta, wtedy mała nie będzie się przechylać na boki.
    Powodzenia!
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Zdecydowanie kieszonak jest lepsza niz 2X. Szczególnie jeśli mała nie chce nóżek ładnie podkurczyc na żabkę, te dodatkowe poły chusty w kieszonce dobrze podtrzymują nóżki. Spróbuj ja tak posadzić sobie w pasie, aby podeszwy stów były skierowane ku tyłowi - nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć.
    I tylko spokojnie, wyluzj, dajcie sobie czas, nic na siłę. Wiążąc możesz sie lekko kołysać, chodzić po domu, daj smoczek, albo co tam ona lubi. Dacie rade na pewno

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

spróbuj jej umilić czas dociągania (bujaj się, może zatrudnij tatusia żeby do niej gadał), no i dociągnij porządnie całą chustę a zwłaszcza górną część. Jeśli ciągle będzie Ci się prostować to dociągnij ile się da, zawiąż i pochodź chwilę. Jak się uspokoi to popraw ułożenie nóżek (chwyć za kolanka i zrób tak żeby pupę wsadzić głębiej). Kolanka muszą być troszeczkę wyżej niż pupa. Poły chusty muszą biec pod kolankami więc być może je też bęziesz musiała rozsunąć na boki. Jeśli góra chusty będzie ciągle luźna to rozwiąż i dociągnij. Możesz tak kilka razy na początku. Jak dzieć będzie naprawdę wyraźnie protestował mimo chodzenia bujania i zabawiania to odłóż i spróbuj dzień później.
    2x też możesz już zamotać, ale to wiązanie też trzeba dobrze dociągnąć.
    No i nie stresuj się za bardzo. Nie wyszło dzisiaj, trudno, wyjdzie jutro

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Uprawnienia umieszczania postów