Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Wątpliwość

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie Wątpliwość

Sorry, jeśli to już było, ale szukałam i nie znalazłam.Mianowicie, tak sobie myślę co robicie, jak dzieć na EC, a wysadzić nie ma jak?Chodzi mi po głowie łapanie chociaż kup Zochy, ale boję się,że potem jakby jej się zachciało w sytuacji nie do wysadzenia, to problem będzie...

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Samochód na autostradzie, spacer zimą, supermarket, komunikacja miejska...

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Wiesz, co tak mi trochę głupio się wypowiadać, bo ja tak do końca EC nie stosuję...ale staram się jak mogę, zwłaszcza z kupciami. Jedna rzecz, to można brać ze sobą chiński nocniczek, albo jakiś plastikowy pojemniczek, w którym w domu dziecko robi kupkę (zwłaszcza jeszcze małe). W aucie nie będzie problemu (no może na autostradzie rzeczywiście, ale równie dobrze może się okazać, ze trzeba przewinąć na autostradzie i ten sam problem), w sklepach często są toalety...myślę, ze z wysadzaniem to trochę ten sam problem, co z przewijaniem, ze nie wszędzie się da.
    Z drugiej strony, zauważyłam, ze mała, jak jest wysadzana, to jeszcze ani razu nie zrobiła mi kupki na spacerze (nawet siku) albo w kłopotliwych sytuacjach. Wyobrażam sobie jednak, ze może być tak, że będzie miała niestrawność albo coś w tym stylu i może się zdarzyć. Ale wydaje mi się, ze najważniejsze to reakcja na sygnały, która zapewnia komunikację z dzieckiem...
    Dobra, więcej się nie odzywam i oddaję głos bardziej doświadczonym...

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

No niby tak ale jak? W sklepie rzucam koszyk i biegniemy do toalety? samochod natychmiast zatrzymujemy? Boję się, że jak się nauczy robić tylko do nocnika, to w sytuacji awaryjnej w pieluchę nie będzie robić będzie płacz. no i jescze się zastanawiam - ja kupę zawsze (prawie) wiem kiedy robi-posapuje,itp., ale boję się, że jak ją wysadzę to jej przerwęchyba że to nie te sygnały są i daje znać wcześniej a ja dotychczas tego nie widziałam. I mnie też raczej interesuje łapanie tylko kupek-ma to sens?

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Ja w zasadzie stosuję lajtowe ec, bez wysadzania poza domem w zasadzie. Tzn. latem się wysadzaliśmy na trawkę lub chiński nocniczek, ale w toaletach publicznych itp jakoś nie mogę. U znajomych i rodziny to co innego.
    Pewnie i z tego powodu mniejsze sukcesy, ale mi to nie przeszkadza. Nie liczę na boicie rekordów w odpieluchowaniu. Ot, wysadzam. Zawsze jak zakładam pieluchę to mówię dlaczego (bo idziemy na spacer, bo jedziemy gdzieś autem, bo spanie...).
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

w aucie wozimy nocnik - identyczny jak ten którego uzywamy w domu.
    Hania baardzo rzadko woła poza domem, ale jesli juz to staram sie reagowac. Na spacerze kupa do reklamówki , w supermarkecie - do toalety( zawsze chodzimy we czwórkę wiec ma kto zostac przy wózku), a aucie do nocnika. Jesli zatrzymac sie nie mozemy na "juz" tłumacze jej ze wiem ze chce kupke i teraz nie mozemy sie zatrzymac i zeby chwilę poczekała jak moze.. nie wiem czy działa ale zdaza sie ze faktycznie nie zrobi..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Uprawnienia umieszczania postów