Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 41

Wątek: Bebelulu Rapalu ploty :-)

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Bebelulu Rapalu ploty :-)

pozwoliłam sobie na stworzenie nowej ankiety, ponieważ pierwsze egzemplarze już ruszyły w świat.

Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

post przeniesiony do właściwej ankiety

http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=2848

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Osobiście najbardziej podoba mi się czerwona, bo naturalna dla mnie jest zbyt neutralna - ale ja fanką czerwieni jestem I czerwona wydaje sie "miękciejsza" na dzień dobry - ale może to kwestia sugestii?

--------------------------------------------------------------------------------------
    Kasia z Chustomanii
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Czekam z niecierpliwością... kiedy wreszcie dojdzie....

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

ciekaw jestem kolorów-mozna je gdzies obejrzeć? bo weszłam na ich stronę i nie widziałam tych nowych. Za to zachwycily mnie kolory poscieli i spiworkow tylko, że straszliwie drogie. Chyba wolałabym sama uszyć.

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

ja też chciałaby zobaczyć ale na ich stronie nie ma. Czy ktoś mógły coś podlinkować? No i czekam na zdjęcia.

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Właśnie a może do recenzji dołączycie zdjęcia, ja szczerze mówiąc wole zobaczyć chuste na zdjęciu w akcji, niż zamotaną na manekinie, czy jeszcze gorzej kawałek chusty w kwadraciku z którego i tak nie mam pojęcia jaki to kolor, jaka faktura, nic.
    Kasia mama Lucjana i Misi-Anioła

http://michalinko.bloog.pl/

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

post przeniesiony do wlasciwej ankiety

http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=2848

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Gosiu bardzo dziękuję.
    Kasia mama Lucjana i Misi-Anioła

http://michalinko.bloog.pl/

Domyślnie

Trochę rozbawiła mnie ocena 1 od osoby, która musiałaby wykraść chustę, żeby ją ocenić, ponieważ oprócz 3 osób, które wystawiły nam już oceny, nikt inny nie miał jej jeszcze w rękach.
    www.mamuka.pl wyłączny dystrybutor chust Bebelulu -
    chusty wiązane, kółkowe i pouch a także pościele, śpiworki, patchworki, biżuteria dla mam, zabawki i masa różności dla kobiet w ciąży, po porodzie i małych dzieci...
    www.planetadziecko.pl - ciekawy konkurs!

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a mnie ciekawi kto wystawił ocenę najgorszą nie wiedząc jaka to chusta?? i bez konkretnych argumentów..

ja mam tą chustę już jakiś czas.. białą używam co jakiś czas i naprawde fajna jest.. czerwona jest żywa energetyczna.. czerwoną mam jakiś tydzień wiec opinii nie chcę udzielać ale w zasadzie to ta sama chusta jest..

środek oznaczony logo. krawędzie ładnie podłożone.
    na początku faktycznie sprawia wrażenie dość sztywnej ale po praniu juz robi się baardzo przytulna. i nosi jak trzeba.. zwłaszcza mojego starszaka jak zaśnie no i stosunkowo cienka i przewiewna jest na wiosnę będzie jak znalazł.

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

też jestem ciekawa.... ale może się komuś kliknęło przypadkiem (dobra wiem ze bywam naiwna), albo pomylił z lulu....
    A ja sobie czekam na kuriera.... miał być dzisiaj... ostatnio chusty na progressteron wysłane inpostem spóźniły się 3 tyg... chyba nie mam szczęścia do chustowych przesyłek

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Ja tylko macałam, u Agi. Wydają się być zupełnie różne od chust, które do tej pory widziałam. Dobrze pracują po skosach, są cienkie, dość sztywne, ale prawie niebyły noszone, to na pewno zmiękną.

Aga miała dwa kolory czerwony i złamaną biel, oba bardzo fajne. Czerwony, piękny, bardzo intensywny, a biel idealna na lato.

Żałuję, że nie skorzystałam z okazji i nie powiązałam się w nie na szkoleniu. Może Aga da ponosić w sobotę w KK, pliss

Nie daję, żadnej oceny, bo nie nosiłam.
    Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    .... ale może się komuś kliknęło przypadkiem (dobra wiem ze bywam naiwna), albo pomylił z lulu....
    myślę, że tak właśnie było. nie ma co podejrzewać od razu złych intencji.

a ja ciekawa jestem szczególnie czerwonej rapalu

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

w kwestii złych intencji niestety takowe się zdażają - zauważyłam po ocenach w chustach, które sprzedaję zainteresowani wiedzą o co chodzi.

Jeszcze nie wystawiam oceny dla Rapalu - ale zgadzam się z Martą w kwestii tego, że są inne niż wszystkie chusty, bo też widziałam tą chustę na szkoleniu - nawet się zamotałam - ale tylko z lalką z braku dziecka, więc ocena nie byłaby do końca miarodajna.
    Jedno co mi się rzuciło w oczy - jest niesamowicie gniotąca - kiedyś myślałam, że to Amazonas wygląda po jednym motaniu jak psu z gardła wyciągnięty - teraz Amazonas stanowczo zyskuje w moich oczach.

No to czekam aż ktoś znajomy będzie miał tą chustę i zobaczymy jak się nosi - bo inwestować w nią raczej nie będę.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Vega, im bardziej uzywana, tym bardziej mieknie i mniej sie gniecie

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

hmmm, wypowiadałam się w tym watku (a raczej pytałam o zdjecia) ale nie głosowałam. Tym bardziej na jedynkę.
    Może generalnie metody działania Bebelulu nie chwyciły mnie za serce ale takiej świni bym nikomu nie podłozyła. Wolę to powiedziec głośno, bo tylko nieobecni i milczacy nie maja racji -niestety

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No to doszła. Zamotałam dzisiaj w nią

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Wyprałam ją i trochę jeszcze ponosiłam: nic się nie zmieniło, więc pewnie zmięknie za 1-2 prania. Trzeba się przyłożyć do motania ale nosi się fajnie. No i czego nie napisałam wcześniej: środek jest oznaczony wszywką, dobrze widoczny, a brzegi są podszyte różnokolorową nicią.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Moja opinia jest niekompletna - wystawiam ją po około 1,5 godzinnym noszeniu (w dwóch turach), no i chuście nie "złamanej".
    Sama chusta bardzo mi sie podoba. To jedna z najlepiej odszytych chust, jakie miałam w ręku. Z dbałością o szczegóły, przepięknie wykończoną kieszonką. Ten zielony kolor obszycia i haftu logo jest super - taki miły akcent kolorystyczny. Nie bardzo mi pasi ta wszywka na środku, ale ja w ogóle nie korzystam z oznaczenia środków i brzegów. Wydaje mi się jednak, że przy niemowlęcej delikatnej skórze odpowiedniejsza byłaby miękka bawełniana taśma (jak w kolorze nitki to wyglądałaby szałowo, ale to oczywiście tylko sugestia). Kolor samej chusty jest akurat "mój", pasowałby do wszystkich letnich ciuchów.
    Chusta jest cienka i o ile trudno w przypadku chust wiązanych (no może poza Vatanai) mówić o przewiewności, to myślę, że będzie to chusta "oddychająca" latem. Bardzo ścisły splot sprawia, że chusta ma naprawdę bardzo dobre właściwości nośne jak na swoją grubość. Dobrze pracuje po skosie, ładnie naciąga. Nic mi się nie wpijało, nie wrzynało. Sam materiał jest czepliwy, więc Kuba nie osiadał.
    Jedyny minus tej chusty to jej sztywność. Akurat mam porównanie z Laną, która jest uważana za bardzo sztywną, a jednak Rapalu sprawia wrażenie jeszcze bardziej zgrzebnej, jakby wykrochmalonej (Lana jest w dotyku taka jakby lekko "śliska", a Rapalu szorstka). No i przez to niemożliwie sie gniecie. Jeśli to tylko chwilowe, a w miarę "łamania" sztywność chusty ustępuje, to bardzo dobrze.
    No i w związku z tą sztywnością, szorstkością trzeba się porządnie napracować nad wiązaniem, podobnie jak w chustach bardzo cienkich lub przeciwnie, bardzo grubych i sztywnych.
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Uprawnienia umieszczania postów