Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87

Wątek: jestem chustowym talibem

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zirca Zobacz posta
    gosia, napisałam przecież że ledwo sie powstrzymuję od rzucenia luźnej uwagi, nie mam w zwyczaju nagabywania obcych mi ludzi a zwłaszcza moralizowania ich. dlatego pracuję nad pewnym projektem, bo według moich informacji, rezygnacja z karmienia jest kwestią niedoinformowania, kłamliwej propagandy producentów, a także zwykłej bezsilnosci (zrozumiałej kiedy jest się młodą matka) i braku fachowego wsparcia.
    Nigdy nikomu nie powiedziałabym że jest złą matka, bo karmi dziecko butelką. Aczkolwiek robi dietetyczny błąd, podobny, w moim bądź co badź profesjonalnym mysleniu, do dawania dziecku fast foodów, sklepowych wędlin czy coca-coli.
    Zaanagażowanie w dyskusję wyłącznie mam butelkowych, potwierdza że głośno wysmiewane lobby laktacyjne, de facto nie istnieje.
    Nie rozumiem ostatniego zdania... Wydaje mi się, że większość dziewczyn wypowiadających się w wątku/na forum karmi piersią...
    Co do reszty - Ty z kolei nie rozumiesz o co mi chodzi, jak myślę... Cóż ,syty głodnego nie zrozumie' Wiem, jak to jest, kiedy karmi się piersią, domyślam się, jak mogłoby dalej być... Ty nie rozumiesz jednak jak to jest, być ZMUSZONYM do butelki. Wytykanie dietetycznych błędów mamom butelkowym, które nie miały innego wyjścia, jest co najmniej nietaktem. Jak pisałam wcześniej, nie sądzę, aby na tym forum licznie reprezentowane były matki 'wygodnickie'... I dam głowę sobie uciąć, że Dziewczyny stąd, będące w podobnej jak ja sytuacji /jak choćby rosass/ tez bardzo emocjonalnie do tematu podchodzą i bardzo im przykro gdy porusza się sprawy karmienia i wypomina nieszczęsną butelkę. Pisałaś o tym, jak traktuje się matki długo karmiące. W ilu wątkach na chusty.info spotkałaś sie z potępieniem? Pewnie w żadnym... A o butelkach całkiem sporo krytyki. Jak my sie mamy czuć? Za każdym razem tłumaczyć? Mi się już nie chce, nie mam siły.
    Ps.1. Projekt wymyśliłaś niezły - serio, oby wypaliło
    Ps2. Jak czytam: 'lobby butelkowe' czy 'laktacyjne' to już rz...ć mi się chce /przepraszam/... Kazdy widzi co chce widzieć... Jedni wierzą w św. mikołaja inni w ogólnoświatowy spisek...

A w ogóle to zrobił się mega OT... Jak chcesz mi coś wygarnąć, to może na PW? Żeby dalej tutaj nie zaśmiecać, to pospieramy się lub nie na priwie

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

nie mam zamiaru Ci nic wygarniać, zwłaszcza że jesteś nioską a wszyscy, którzy noszą to jedna rodzina
    oststnie zdanie nie dotyczy naszego forum, tylko ogólnego podejscia, a termin lobby laktacyjne, czy laktacyjna inkwizycja, często pojawiaja się w różnych dzieciowych gazetach i na różnych forach że niby karmiace piersia to takie lobby, które zmusza innych do karmienia piersia i pietnuje karmiące butelką. ciekawa byłam jak jest tutaj, gdzie karmiące piersią to zdecydowana wiekszość. i stąd ta moja mała prowokacja-nie odezwała sie zadna karmiaca piersia mama, żeby przyklasnąć temu co napisałam. co udawadnia ze lobby nawet tu nie istnieje
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    i tak z pięknego postu robi się skakanie do gardeł i walka na cycki

mi też szkoda dzieci w wózkach (chociaż mam i czasem używam - ale jest to dla mnie porażka na równi z tą, jaką odczuwam dając dziecku butelkę), ja bym wszystkie te maluszki w sztywnych zimnych (albo rozgrzanych plastikiem) wózkach przytulała

NIECH ŻYJE CHUSTOSTAN!

Mucha na prezydenta (czy tam króla )
    Skakanie do gardeł i walka na cycki? - jak Meta ongiś napisała - za duzo tu bab

A poza tym - cóż to kurczę za dyktatura z tym muchą?
    Precz z chustostanem, prezydentem i królem!!
    Niech żyje anarchia!

Dziecko przede wszystkim! Jak woli chustę - to do chusty małego trola! Jak w wózku chce pojeździć - niech matka/ojciec targa wózek i z 4 piętra /oby nie 10-tego /

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

i stąd ta moja mała prowokacja-nie odezwała sie zadna karmiaca piersia mama, żeby przyklasnąć temu co napisałam. co udawadnia ze lobby nawet tu nie istnieje
    ja jestem matka karmiąca ale przyklasnąć nie przyklasnę się z Twoim zdaniem nie zgadzam - i już
    dlatego pracuję nad pewnym projektem, bo według moich informacji, rezygnacja z karmienia jest kwestią niedoinformowania, kłamliwej propagandy producentów, a także zwykłej bezsilnosci (zrozumiałej kiedy jest się młodą matka) i braku fachowego wsparcia.
    Wg moich informacji jest jeszcze PRZYNAJMNIEJ kilka innych powodów a mówienie o matkach jakoby ulegały "propagandzie" były "niedoinformowane" czy "bezradne" to robienie z nich sierotek które trzeba prowadzić za rączkę i nieść głupiutkim kaganek oświaty bo przecież bidulki nie wiedzą co czynią - nie znoszę być traktowana protekcjonalnie i z góry ustawiam się w opozycji do takowych "oświeconych" - mam nadzieję, że postawisz w tym swoim projekcie na informację a nie emocje czy "ambicje"...

I terror cyckowy w moim prywatnym odczuciu istnieje - nie wszędzie rzecz jasna ale jednak i akurat lobby producentów mlek ma tu całkiem podcięte skrzydełka bo np. nie wolno reklamować mlek dla dzieci poniżej 6miesiaca życia a jednak takowych sprzedaje się najwięcej...

I jak myśmy przeszli od Talibów do lobby mlekowego to ja naprawdę nie wiem

Niech żyje chustonoszenie (w sumie tylko to miałam napisać ale sie rozpędziłam i tak jakoś całkiem OT wyszło)

Edit - a anarchia jest do kitu, ja tam lubie jak coś się dzieje
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 13-11-2009 o 22:44
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Może i się rozpędziłaś, ale całkowicie się z Tobą zgadzam
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta

Edit - a anarchia jest do kitu, ja tam lubie jak coś się dzieje
    nosz proszę... to gdzie się ma dziać, jak nie w anarchii? Każdy sobie skrobie, a nie pod dyktando muchy

Edit - a niech zirca kombinuje - choć z tą propagandą producentów się nie zgadzam - /znaczy - myslę jak Ty/ -, to wiem, ze są dziewczyny, które jednak pomocy szukają - i z powodów które podała zirka, i z innych... Ale, pożyjemy - zobaczymy, co powstanie...
    Ostatnio edytowane przez gosia1974 ; 13-11-2009 o 23:30

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia1974 Zobacz posta
    nosz proszę... to gdzie się ma dziać, jak nie w anarchii? Każdy sobie skrobie, a nie pod dyktando muchy
    No właśnie - jak wszystko wolno to przeciwko czemu tu się buntować? Ja tam lubię być w opozycji, dziwnie jak tak nie można podziemia organizować

A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów