Pokaż wyniki od 1 do 20 z 87

Wątek: jestem chustowym talibem

Mieszany widok

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

oj, cos mi sie wydaje, ze przesadzasz z tym krzywdzeniem dzieci w wozkach. moje dziecko jest od urodzenia wozkowe, pozno uslyszalam o chustach, mlody daje sie nosic glownie na biodrze, a w manduce tylko jak jest porzadnie zmeczony. i uwazam, ze ma wieksza swobode ogladania swiata w wozku niz przyklejony do mnie. w wozku nigdy nim nie telepie, jezdze delikatnie i caly czas z nim rozmawiam (siedzi przodem do mnie), glaszcze, generalnie caly czas mamy kontakt. naprawde nie rozumiem okreslenia "dziecko otumanione w wozku". mysle, ze wszystko zalezy od rodzica. czesto sie widzi matki za wozkiem, zagadane lub zajete czyms innym, a dziecko pozostawione samemu sobie. z drugiej strony, jestem w stanie wyobrazic sobie nosiciela, ktory tylko niesie, oprocz fizycznej bliskosci nie dajac dziecku nic wiecej.
    nie lubie generalizowania.
    poza tym, czy miara rodzicielstwa jest zachowanie podczas spacerow? moze ci "wozkowi" rodzice daja w domu wiecej bliskosci niz Ci sie wydaje?

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

typowy neofita
    Ostatnio edytowane przez grimma ; 28-10-2009 o 12:43

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grimma Zobacz posta
    typowy neofita
    jaki tam z niego neofita, już prawie 2 lata nosi

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

hehe, dobrze, ze nikt mnie w ten sposob nie przekonywal, skutek bylby dokladnie odwrotny. Na szczescie moj maz byl bardziej dyplomatyczny.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chusteryczka

Domyślnie

a ja tak właśnie mam najchetniej bym NAKAZAŁA noszenie bo to takie fajne i też mi żal biednych zawózkowanych Dzieci i nie ma tu nic do rzeczy fakt, że WIEM, że im się krzywda nie dzieje, BA! jakaś ich część jest RÓWNIEŻ noszona nic a nic mnie to nie interere, zrobił się ze mnie potwór chustortodoks nikogo na siłę nie nawracam na jedynie słuszną chustową drogę a i sama się nie zarzekam, że jak Hania jeszcze utyje to nie zechcę wózka na wycieczki całodzienne do innych miast np ale po osiedlu, na krótsze wyjścia, only chusty i Mietek
    popu bym zakazała z rozkoszą zostwiłabym punk/hard core/drum'n'bass/reggae i rocka i metal progresywny i i ... no dobra, nawet new romantic bym zostawiła aha i goregrind/grind'n'roll koniecznie i... id stąd, OT robie

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

No to nie wiem, może coś z moim postrzeganiem nie tak, ale wydawało mi się, że obywatel mucha o swoim talibowym podejściu pisał z przymrużeniem oka... A tu od razu taka krucjata i doszukiwanie się dna w piątym dnie
    Ach no i w temacie - ja mam dokładnie jak Jaśnie Ciężarówka

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meta Zobacz posta
    No to nie wiem, może coś z moim postrzeganiem nie tak, ale wydawało mi się, że obywatel mucha o swoim talibowym podejściu pisał z przymrużeniem oka... A tu od razu taka krucjata i doszukiwanie się dna w piątym dnie
    hehe, kompleksy wychodza?
    A mzoe kolezanki krytykujace obywatela muche napisza, dlaczego jego post wziely sobie tak bardzo do serca? Mnie jakos specjalnie nie ruszyl, momo, ze w wozku sporo wozilam

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meta Zobacz posta
    Ach no i w temacie - ja mam dokładnie jak Jaśnie Ciężarówka
    a ja tam zadnego przymruzenia oka nie zauwazylam (no, bylo jedno, ale to odnosnie popu )
    moze mucha sie wypowie, czy tam mialo byc tez oczko do calej wypowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów