natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Owszem mam poczucie, że dzięki chuście daje maluszkowi o wiele więcej i bardzo żałuje, że wiecznie ryczącego starszaka nie mialam możliwości tak fantastycznie tulić do serducha.
Wózek mój ukochany jest i bardzo go lubię. Na duże zakupy nie oceniony Ci on. Gondolka często służy za łóżeczko i plac zabaw, co zasadniczo ułatwia życie.
Inna rzecz, że chustowaniem można się poteżnie zachłysnąć![]()
Ja się dziś zabiłam zakupami, choc w sumie za duze to nie były, z Piotrkiem z przodu...bo wózka na zakupy nie chce mi się znosić i wnosići jak wracałam to tez sobie o takim zakupowym myślałam... a tu proszę
koleżanki juz wcześniej pomyślały
A co do talibów to z przymrużeniem oka byłochyba...?
wiesz Budziku to jest spoko rozwiazanie bo i mnie sie zdarzylo wiesc duza paczke na poczte a Julia na plecachale normalnie wsciekam sie jak matka idzie z wozkiem zaladowanym zakupami a za nia idzie zaplakane , zmeczone dziecko ktore byc moze w tym momencie chcialo by sie przespac sie w wozku ... to mnie wkurza taki uklad
Dzis po chyba 2 miesiącach wyjechałam wózkiem na spacer
To był najgłupszy pomysł ale dziecko sie uparło to nic ze fascynacja trwała kilka minut i do domu wracała juz w chuscie
Dlatego popieram i odstawiam definitywnie a jak mi dziecko z chusty wyrosnie to paczke na poczte w niej zaniose o![]()
mucha, coś ciekawego o Twoich ukochanych urządzeństwach znalazłam
http://blog.bangla.pl/?p=146
[CENTER]szara codzienność? nie u nas![]()
FRANCISZEK (2005),
IGNACY (2007),
HELENA (2009),
ANIELKA (2012),
BASIA (2014)
KRZYSIO(2019)
,MACIEK (2023)
CENTER]
ja jestem inkwizytorem wyłącznie na widok wisiadeł i niemowlęcia karmionego butelkązwłaszcza na widok jakiegoś kruszka, na oko kilkutygodniowego
musze mocno zacisnąć zęby, żeby nie rzucić "luźnej uwagi"
kilka razy nie wytrzymałam i zadałam pytanie "dlaczego??!!!". A co???!!!-moim zdaniem nie ma laktacyjnej inkwizycji-wręcz przeciwnie. komentarze rzucane pod adresem matki karmiacej dłużej niz rok są ok, a na matkę karmiącą 2 tygodniowe niemowlę butelką nie można powiedzieć złego słowa??!!![]()
gdyby nie wozek mialabym rece do ziemii od noszenia paczek na poczte![]()
Michalina 03.02.2009.
Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
Jam nieudacznik grafoman i śmieć
Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
zirca moim zdaniem jesteś niesprawiedliwa. Nie znasz sytuacji, powodu z którego dziecko nie jest karmione piersią. Mierzysz wszystkich jedną miarą. Uogólnienia zawsze są krzywdzące.
Podobnie w przypadku rodziców niechustujących - nie znamy ich sytuacji. Może nie wiedzą o istnieniu chust, nie mogą nosić ze względu na swoje zdrowie, zdrowie dziecka, albo zwyczajnie wózek był im tego dnia potrzebny![]()
Szkoda, że tupetu i zapędów inkwizytorskich starcza Ci wyłącznie w temacie wisiadeł i karmienia butelkąPomyśl trochę o pijanych matkach, o rodzicach dmuchających dymem papierosowym w twarz dzieciom, o tych którzy biją swoje maluchy, o tych którzy je porzucają, o dzieciach z domów dziecka... Ręce opadają...
Ps. cieszę się, że się nie spotkałyśmy, i mam nadzieję, że to nigdy nie nastąpi. Bo nie wiem, czy powściągnęłabym język na pytanie 'dlaczego' i 'luźną uwagę'