Cytat Zamieszczone przez zirca Zobacz posta
gosia, napisałam przecież że ledwo sie powstrzymuję od rzucenia luźnej uwagi, nie mam w zwyczaju nagabywania obcych mi ludzi a zwłaszcza moralizowania ich. dlatego pracuję nad pewnym projektem, bo według moich informacji, rezygnacja z karmienia jest kwestią niedoinformowania, kłamliwej propagandy producentów, a także zwykłej bezsilnosci (zrozumiałej kiedy jest się młodą matka) i braku fachowego wsparcia.
Nigdy nikomu nie powiedziałabym że jest złą matka, bo karmi dziecko butelką. Aczkolwiek robi dietetyczny błąd, podobny, w moim bądź co badź profesjonalnym mysleniu, do dawania dziecku fast foodów, sklepowych wędlin czy coca-coli.
Zaanagażowanie w dyskusję wyłącznie mam butelkowych, potwierdza że głośno wysmiewane lobby laktacyjne, de facto nie istnieje.
Nie rozumiem ostatniego zdania... Wydaje mi się, że większość dziewczyn wypowiadających się w wątku/na forum karmi piersią...
Co do reszty - Ty z kolei nie rozumiesz o co mi chodzi, jak myślę... Cóż ,syty głodnego nie zrozumie' Wiem, jak to jest, kiedy karmi się piersią, domyślam się, jak mogłoby dalej być... Ty nie rozumiesz jednak jak to jest, być ZMUSZONYM do butelki. Wytykanie dietetycznych błędów mamom butelkowym, które nie miały innego wyjścia, jest co najmniej nietaktem. Jak pisałam wcześniej, nie sądzę, aby na tym forum licznie reprezentowane były matki 'wygodnickie'... I dam głowę sobie uciąć, że Dziewczyny stąd, będące w podobnej jak ja sytuacji /jak choćby rosass/ tez bardzo emocjonalnie do tematu podchodzą i bardzo im przykro gdy porusza się sprawy karmienia i wypomina nieszczęsną butelkę. Pisałaś o tym, jak traktuje się matki długo karmiące. W ilu wątkach na chusty.info spotkałaś sie z potępieniem? Pewnie w żadnym... A o butelkach całkiem sporo krytyki. Jak my sie mamy czuć? Za każdym razem tłumaczyć? Mi się już nie chce, nie mam siły.
Ps.1. Projekt wymyśliłaś niezły - serio, oby wypaliło
Ps2. Jak czytam: 'lobby butelkowe' czy 'laktacyjne' to już rz...ć mi się chce /przepraszam/... Kazdy widzi co chce widzieć... Jedni wierzą w św. mikołaja inni w ogólnoświatowy spisek...

A w ogóle to zrobił się mega OT... Jak chcesz mi coś wygarnąć, to może na PW? Żeby dalej tutaj nie zaśmiecać, to pospieramy się lub nie na priwie