Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 87

Wątek: jestem chustowym talibem

Mieszany widok

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie jestem chustowym talibem

od momentu jak żona uświadomiła mi wszystkie zalety chusty daję wykład każdemu kto zaczepi mnie na spacerze. Szczególnie podkreślam różnice chusta vs wózek. Znajomym daję wykład nawet nieproszony. NIGDY nie wyszedłem sam sam z dzieckiem na spacer lub dokądkolwiek z wózkiem. Doszło nawet do tego, że jak widzę dzieci w wózkach to wydaje mi się, że rodzice w jakiś sposób je krzywdzą nie dając im kontaktu, możliwości widzenia wszystkiego itd. Gdy raz patrzyłem na otumanione dziecko w wózku to pomyślałem sobie, że jakbym miał władzę taką jak talibowie mieli w Afganistanie to zamiast niszczyć pomniki kazałbym niszczyć wózki, zamiast nakazywać nosić brody, nakazałbym nosić dzieci (dodatkowo zakazałbym puszczania muzyki pop ale to już temat na inny wątek )
    Przyznaję - jestem chustowym talibem - też tak macie?
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

Ja wózka używam, czasem, ale używam, nie czuje się złą matką krzywdzącą dziecko, no i moje dziecko do skrzywdzonych też się nie zalicza.

Pozdrawiam chustowego tate

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Też tak miałam, ale po jakichś dwóch latach mi przeszło Teraz bardzo sobie cenię mój wózek
    I słucham popu może jedno z drugim ma związek
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez visenna2 Zobacz posta
    Też tak miałam, ale po jakichś dwóch latach mi przeszło

potwierdzam przechodzi po okolo dwoch latach

Dla mnie wozek to srodek transportu (nie tylko dziecka), a chusta to cos o wiele, wiele wiecej.
    Zostal mi tylko wisiadlowstret

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta

potwierdzam przechodzi po okolo dwoch latach

Dla mnie wozek to srodek transportu (nie tylko dziecka), a chusta to cos o wiele, wiele wiecej.
    Zostal mi tylko wisiadlowstret
    to ja sie tylko podpisze

i po raz kolejny, z przerazeniem stwierdzam, ze ty mi JP, chyba w glowie siedzisz (byc jak jon malkovic sie klania ), albo przynajmniej w myslasz czytasz
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Owszem mam poczucie, że dzięki chuście daje maluszkowi o wiele więcej i bardzo żałuje, że wiecznie ryczącego starszaka nie mialam możliwości tak fantastycznie tulić do serducha.
    Wózek mój ukochany jest i bardzo go lubię. Na duże zakupy nie oceniony Ci on. Gondolka często służy za łóżeczko i plac zabaw, co zasadniczo ułatwia życie.

Inna rzecz, że chustowaniem można się poteżnie zachłysnąć

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta

Dla mnie wozek to srodek transportu (nie tylko dziecka),
    Zawiozłam dziś wózkiem... karton kaktusów do babci (na przechowanie na zimę) Z Antkiem na plecach. I cieszę się, że mam ten wózek bo inaczej musiałabym targać kilkukilowe pudło 3km. w rękach.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja się dziś zabiłam zakupami, choc w sumie za duze to nie były, z Piotrkiem z przodu...bo wózka na zakupy nie chce mi się znosić i wnosić i jak wracałam to tez sobie o takim zakupowym myślałam... a tu proszę koleżanki juz wcześniej pomyślały
    A co do talibów to z przymrużeniem oka było chyba...?
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Zawiozłam dziś wózkiem... karton kaktusów do babci (na przechowanie na zimę) Z Antkiem na plecach. I cieszę się, że mam ten wózek bo inaczej musiałabym targać kilkukilowe pudło 3km. w rękach.
    wiesz Budziku to jest spoko rozwiazanie bo i mnie sie zdarzylo wiesc duza paczke na poczte a Julia na plecach ale normalnie wsciekam sie jak matka idzie z wozkiem zaladowanym zakupami a za nia idzie zaplakane , zmeczone dziecko ktore byc moze w tym momencie chcialo by sie przespac sie w wozku ... to mnie wkurza taki uklad

sylwik
    Guest

Domyślnie

Wrecz przeciwnie.
    Daleko mi do oceniania ludzi, szczegolnie, ze krzywdza swoje dziecko. Nawet nie wpienia mnie jak ktos nosi w wisiadle. Gdyby mnie zaczepili i spytali to ok wyjasnilabym, ale atakowanie ludzi w wisiadlach, jak niektorzy tu opisuja jest dla mnie conajmniej dziwne (na usta mi sie cisnie mocniejsze slowo ale nie napisze).

Domyślnie

sylwik dobrze napisane, ja też się nie wcinam na siłe, jak ktoś pyta, zaczepi, uśmiechnie sie na widok mojego niesionego smyka to opowiadam, uświadamiam,
    ale nie na siłe

z popem to nic wspólnego nie ma
    ja słucham rocka i wózek też cenię

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    sylwik dobrze napisane, ja też się nie wcinam na siłe, jak ktoś pyta, zaczepi, uśmiechnie sie na widok mojego niesionego smyka to opowiadam, uświadamiam,
    ale nie na siłe
    ja obcych też sam nie zaczepiam i oczywiście nikomu w życiu nie powiedziałem, że jest złym rodzicem bo ma wózek ale przyznaję, że czasami myślę, że nie można być w pełni dobrym rodzicem nie nosząc.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    przyznaję, że czasami myślę, że nie można być w pełni dobrym rodzicem nie nosząc.
    A, jesli tak to ujmujesz, to przyznaję, ze też czasem tak myślę.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

sylwik
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez visenna2 Zobacz posta
    A, jesli tak to ujmujesz, to przyznaję, ze też czasem tak myślę.
    No ja tez.
    A najczesciej ostatnio slucham Misia i Margolci i Kazika w przerwach.
    Ostatnio edytowane przez sylwik ; 28-10-2009 o 08:28

Domyślnie

słuchaj ale można i nosić i używać wózka, i wcale nie musisz o tym wiedzieć, widzisz kogoś z wózkiem i myślisz że nie nosi, a może on nosi więcej niż ty swoje dziecie.

moje jest dużo noszone, przewędrowaliśmy mase kilometrów górskimi szlakami z Kubą w MT, ale na dłuższe zakupy gdy ide sama z młodym bierzemy wózek bo tak nam wygodniej.
    I nie zamierzam naklejać sobie na plecy kartki z napisem :
    nie oceniaj mnie bo ja też nosze

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

A ja po 2 latach doceniłam wózek , dziecię większe to sie przydał.
    A i nie oceniam jak widze że ktoś jeździ wózkiem , a może nie mial tyle szczęścia i trafem nie wpadł na chustę
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustofanka Awatar jonaelle
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yanettee Zobacz posta
    słuchaj ale można i nosić i używać wózka, i wcale nie musisz o tym wiedzieć, widzisz kogoś z wózkiem i myślisz że nie nosi, a może on nosi więcej niż ty swoje dziecie.

moje jest dużo noszone, przewędrowaliśmy mase kilometrów górskimi szlakami z Kubą w MT, ale na dłuższe zakupy gdy ide sama z młodym bierzemy wózek bo tak nam wygodniej.
    I nie zamierzam naklejać sobie na plecy kartki z napisem :
    nie oceniaj mnie bo ja też nosze
    Podpisuję się. Ja często "dyskutuję" z moim mężem na różne tematy, również dlatego, że słynę z mocno... liberalnych poglądów. Najdalsza jestem od oceniania i osądzania, bo pamiętam że ani ja nie jestem idealna, ani nie chcę być oceniana przez innych (a jeśli już to wolałabym żeby mnie moją miarą oceniano). Poza tym sami zaczynaliśmy od zwykłego wisiadła - gdyby ktoś mnie wtedy na siłę przekonywał, mogłoby się inaczej skończyć. Bardzo staram się nie narzucać innym - nawet najbliższym. I już wiele osób się przekonało, że noszenie jest ok, dzięki przykładowi, a nie mówieniu - często mówimy, że dzieci uczą się widząc nasze zachowanie - dorośli również
    Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010

Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Znam takiego jednego pana (ba, dziecko z nim mam!), który zachowuje się identycznie Mało tego, jest jeszcze terrorystą laktacyjnym
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustofanka Awatar bebell
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Znam takiego jednego pana (ba, dziecko z nim mam!), który zachowuje się identycznie Mało tego, jest jeszcze terrorystą laktacyjnym

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    aż zazdroszczę...ja nikogo na siłę do chust nie chcę przekonywać,bo i chusta i wózek mają swoje zalety... chciałabym jedynie by mąż mój się przekonał do noszenia i do długiego karmienia piersią. A tak wciąż słyszę:weź wózek, przestałabyś już go cycem karmić
    Reszta rodzinki podobnie... znikąd wsparcia...
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Uprawnienia umieszczania postów