Pokaż wyniki od 1 do 20 z 39

Wątek: Otulacze - poproszę o opinie

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie Re: Otulacze - poproszę o opinie

Dziewczyny, kompletuję wyprawkę dla maluszka na jesień i do muślinu organicznego kilku producentów planowałam początkowow otulacze Imse Vimse.
    Ale im więcej czytam o wełnie i im dłużej przyglądam się tym Disankom, tym większą mam na nie ochotę
    Myślicie, że same otulacze wełniane sprawdzą się przy noworodku i częstych psikach / rzadkich kupkach?
    Czy może lepiej powstrzymać zapał estetyczny i pierwszych kilka miesięcy przetrwać w otulaczach bawełnianych / PUL?
    {HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}

Chustomanka Awatar merolik
    Miejscowość
    Podlasie

Domyślnie

Wiesz co, przy noworodku nie zaryzykowałabym samej wełny... Jak wspominam te pierwsze tygodnie, to masa była przewijania, mnóstwo kupek, do 10 dziennie. Warto mieć coś jeszcze, nawet jeśli zdecydujesz się spróbować z wełną, to miej coś w zapasie - chociaż 2 inne otulacze.

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

A czy używa ktoś otulaczy Bambinex one size? Jak się sprawdzają?
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ph78 Zobacz posta
    Ale im więcej czytam o wełnie i im dłużej przyglądam się tym Disankom, tym większą mam na nie ochotę
    Myślicie, że same otulacze wełniane sprawdzą się przy noworodku i częstych psikach / rzadkich kupkach?
    ja własnie oczekkuję maluszka i kupiłam najmniejszą disanę..i wiesz..jakaś taka wielka jest i na niej napisane jest 1-3 mc..mam wrażenie ,że dla noworodka to pupa będzie dużo wyżej niż główka. ale poczekaj miesiąc, dam znać

Uprawnienia umieszczania postów