Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 63

Wątek: Dlaczego tak wielu Panów nie chce nosić?

ChustoTata Awatar pyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

oj mucha o tym sie nie mowi (to jest oczywiste); zakladamy chuste tylko i wylacznie dlatego, zeby byc blisko z dzieckiem i zaciesniac wiezy

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    niestety głównie wrażenie robi się dosłownie na "babkach" (od 50 w górę)
    niekoniecznie

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    niestety głównie wrażenie robi się dosłownie na "babkach" (od 50 w górę)
    Śmiem twierdzić, że nie tylko Ale raczej te "pod 50tkę" mają odwagę reagować bardziej ekspresyjnie, ja prędzej bym własny język połknęła niz się uśmiechnęła do obcego faceta lub nie daj Boże zagadała do takiego

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

mnie od początku ciągnęło do noszenia ale żona kazała trenować na lalkach lub misiach. No to już jest trochę niemęskie a dodatkowo stwierdziłem, że misie są za lekkie i za płaskie - zachustowałem więc sobie wielkiego arbuza Myślicie, że żona to doceniła? - jasne, że nie - tylko był OP za to, że chustę brudzę bo arbuzy są sypane konserwantami.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustonówka Awatar Kotsur
    Miejscowość
    Kraków d. JAwor

Domyślnie

Boi sie ze Trolin wypadnie z chusty (ciekawe jak ma wypasc z 2X?); ale najbardziej samej procedury motania. Kupujemy MT, zeby chociaz troche moj kregoslup odpoczal.
    Moze ogolny instuktaz: jak namowic meza?
    pozdrawiam
    Mama Amelii - Trolla

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

dlaczego nie chodzą w chustach , no a dlaczego są w mniejszości wózkowej . Też częściej się widzi mamy z wózkami bo mamy częsciej przebywają z dziećmi

Mężczyźni tak ogólnie nowych rzeczy chyba wolą się nie uczyć Dlatego częściej wybierają latwiejsze rozwiązania np. MT czy nosidła ergonomiczne

Pewnie nie wszyscy ale ci któzy motają są w mniejszości.
    Z pierwszym dzieckiem to ja eksperymentowałam , poznawałam co jest dla nas najlepsze. Przy kolejnym pokaże swoją wiedzę mężowi , to on też od początku będzie zachustowany
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hainaut Zobacz posta
    A moze panow az tak rece nie bola od noszenia i dlatego nie widza sensu dodatkowego materialu na siebie pakowac? Jakby ich bolaly i mogli sobie nieco "ulzyc" to pewnie byloby wiecej chetnych.
    Dokładnie tak chyba jest w przypadku mojego. Mimo licznych upomnień ludzi z zewnątrz, że przyzwyczaja dziecko do noszenia, on od zawsze nosił i lubi nosić naszego starszego synka. Nigdy nie pisnął słówkiem, ze mu źle.
    A może jeszcze nie wie, ze w chuście lepiej i wydaje to mu się komplikowaniem życia?

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

A ja się zastanawiam, czy niechęć panów do noszenia nie może częściowo wynikać trochę z ich innej budowy ciała - chodzi mi o noszenie z przodu.
    Mój narzeczony zwrócił mi na to uwagę - panowie mają wyżej środek ciężkości, więc jak dojdzie im dodatkowy ciężar na piersiach, to robią się bardziej rozchwierutani i podatni na upadki niż kobiety, którym środek ciężkości wypada dużo niżej.
    Dodatkowo - panowie oddychają raczej torem przeponowym, podczas gdy kobiety - piersiowym, unosząc ramiona. Jestem klarnecistką, więc wpojono mi oddychanie przeponą i faktycznie jest ono znacznie utrudnione z opatulonym przez chustę brzuchem.
    Przy noszeniu na plecach te problemy są chyba mniejsze (nie wiem - jeszcze nie mieliśmy okazji spróbować ).

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

eee tam, mojemu nie przeszkadza noszenie, a ja tez oddycham przeponą (grałam na flecie poprzecznym) i mnie równiez nie przeszkadza zamotany z przodu maluch

to chyba raczej takie wymówki dla konserwatywnych panów co to nowości sie boją

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Poniewaz mam duzo szurnietych pomysłow mój myslała ze sobie robie jaja z tym chustowaniem. Potem kupiłam chuste, to twierdził, ze dusze Blankę, i ze "dziecko jest za małe"na takie ekscesy. A potem jak zobaczył słynny film instruktażowy z youtube jak ten młody całkiem przystojny chłopiec pakuje w szarego elastyka maleńkie dziecko to zadziałał "syndrom kiszonego ogórka". sam sobie wybrał kolor chusty- ma pięciometrowego czarnucha sleepy wrap. Na początek!

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    eee tam, mojemu nie przeszkadza noszenie, a ja tez oddycham przeponą (grałam na flecie poprzecznym) i mnie równiez nie przeszkadza zamotany z przodu maluch

to chyba raczej takie wymówki dla konserwatywnych panów co to nowości sie boją
    Mój jest też wybitnie prochustowy - kieszonkę mota lepiej niż ja Nawet w "pstrokatą" chustę się już mota, choć wcześniej zarzekał się, że tylko w "mrocznych" będzie chodził.
    Jedyne co mu w chustach przeszkadza, to to że za dużo chustoforum czytam No i może jeszcze moje "chodź zobacz, jaka śliczna chusta"

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja sobie poradziłam z dwoma bardzo upartymi chłopami, znaczy mężem i bratem, po prostu zamotałam ich w chuste pod prestekstem że muszę coś sprawdzic czy niby dobrze robie i pokachali; podobnie było z mt tylko pretekst inny, że się uczę ale i znów efekt identyczny i teraz noszą

choc na początku kupiłam dwie chusty dla siebie i małża by nosic po jednym dziecku, teraz identycznie z mt i chłop nie ma wyjścia bo starsza też chce byc "noszona" a ja przecież dwóch nie wezmę na siebie

ja myślę że chłopy uważają że żadne "wspomagacze" im nie są potrzebne bo mają swoje łapki do dźwigania; no i co koledzy powiedzą
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Domyślnie

Mój nosi, bo jest oszczędny. I wygodny.
    Sam się nie zamota, ale chusty i noszenie wychwala pod niebiosa. Wygodny - nigdy nie chciało mu się pakować wózka do naszego małego samochodzika, oszczędny - lekkiej spacerówki nie mamy, on małą nosi jak jest potrzeba, wózek okazuje się zbędny. A największa, nie do przecenienia oszczędność to że przy kolejnym dziecku nie będzemy musieli myśleć o większym samochodzie, bo do tego dwójka dzieci i wózek nie zmieści się w żaden sposób. Więc małe, choć jeszcze nienarodzone już jest skazane na chustę.
    Ja nigdy nie robiłam z chusty świętości, przedmiotu marzeń czy westchnień. Traktuję ją i cenię wyłącznie za wygodą jaką nam daje. Mój mąż tak samo do tego podchodzi i nigdy nie protestował jak chciałam żeby on niósł dziecko. Może ze względu na tę otoczkę, którą tworzymy dla chust panowie się zrażają. Bo to takie niemęskie "jarać się" kawałkiem materiału.

Chustonoszka Awatar pama

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gdzie-idziesz Zobacz posta
    Mój nosi, bo jest oszczędny. I wygodny.
    Sam się nie zamota, ale chusty i noszenie wychwala pod niebiosa. Wygodny - nigdy nie chciało mu się pakować wózka do naszego małego samochodzika, oszczędny - lekkiej spacerówki nie mamy, on małą nosi jak jest potrzeba, wózek okazuje się zbędny. A największa, nie do przecenienia oszczędność to że przy kolejnym dziecku nie będzemy musieli myśleć o większym samochodzie, bo do tego dwójka dzieci i wózek nie zmieści się w żaden sposób. Więc małe, choć jeszcze nienarodzone już jest skazane na chustę.
    Ja nigdy nie robiłam z chusty świętości, przedmiotu marzeń czy westchnień. Traktuję ją i cenię wyłącznie za wygodą jaką nam daje. Mój mąż tak samo do tego podchodzi i nigdy nie protestował jak chciałam żeby on niósł dziecko. Może ze względu na tę otoczkę, którą tworzymy dla chust panowie się zrażają. Bo to takie niemęskie "jarać się" kawałkiem materiału.
    a mąż wie ile kosztują chusty a jakbyś mu przedstawiła wizję, że chcesz mieć kilka, też by wychwalał? Jeśli tak to super

ulala.v
    Guest

Domyślnie

mój twierdzi, że to niemęskie i w ogóle "siara" i nawet w domu nie chce się zamotać nawet na chwilę

Chustonówka Awatar allela
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój małż jak zobaczył chustę to mnie błagał żebym mu nie kazała w tym nosić dziecka, ale teraz jak widzi Stefka słodko śpiącego w chuście to się przekonuje, myślę ,że jeszcze będzie nosicielem. Daję mu czas do wiosny, bo teraz ma argument w postaci braku odpowiedniej kurtki .

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

ja nie napiszę dlaczego nie noszą, bo mój nosi i to bardzo chętnie.
    Niesety rzadko, bo dużo pracuje i nie ma czasu dla Dziecka.
    Ale co go przekonuje
    - że będąc w chuście ma tę blliskość,której mu na co dzień brakuje
    - widzi, że mały jest szczęśliwy w takim układzie
    - mówi, że to robi piorunujące wrażenie na kobietach i w ten sposób zwraca na siebie uwagę

noście Panowie, ności!e
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

ChustoTata Awatar Świrek
    Miejscowość
    Strzelin

Domyślnie

Jak kto chce nosić to będzie nosił bez względu na teorie. Szczupły jestem ,, baaaaaardzo", zawodowo gram na trąbce od wielu lat i oto efekt http://picasaweb.google.pl/Swirek197...46162535415346
    Oddychanie przeponą to skrót myślowy, oddycha się zazwyczaj płucami ale faktycznie jak się chce głeboko odetchnąć z dzieciem w chuście to się go troszkę uciska.
    A jak ktoś nie chce nosić to nie ma go co zmuszać. Bycie dobrym rodzicem nie zależy od noszenia w chuście.

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

mój mąż dużo bardzo nosi (ja noszę, jak go z nami nie ma, bo jak jest, to on jest od takich wysiłkowych bardziej rzeczy )
    on to bardzo lubi i nawet ostatnio się martwił, że się chustowanie zrobi popularne zbyt i już nie będzie taki wyjątkowy
    bardzo chciał mieć drugą chustę , chciałby też, żebyśmy kupili mei-taia
    idealny
    a myślę, że faceci tego nie lubią, bo się wstydzą, tak jak np. można się wstydzić noszenia bardziej zwariowanej czapki, albo kolorowego swetra
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustofanka Awatar lamassu
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

mój niemąż z góry założył, że wiązanie bedzie dla Niego za trudne, ale jednocześnie dodał, że wie, iż kiedyś do tej myśli dojrzeje i będzie nosił w chuście. I wczoraj mnie zaskoczył, bo podszedł do mnie z chustą i powiedział: "zamotaj mnie kobieto" - Mała Mi dała Mu popalić na ostatnich wózkowych spacerach. Zamotałam i poszli z Małą na spacer. Wrócił z miną 'nie_bardzo', bo: z jednej strony fajnie, bo dzieć spokojny i świat podziwia, bo zasnęła bez problemu i takie fajne to uczucie jak czuć jej oddychanie, ale... On nie wie, jak z tym dzieciem z przodu chodzić, mówił, że chodził, jakby połknął kij i się cały czas bał, ze się wywrócą... ale dodał, że się nauczy
    Milenka 05.2009
    Zosia 11.2018

serendipity
    szaleństwa panny M-ki

Uprawnienia umieszczania postów