Mozliwe zeby na pieluchach, wkladkach zrobily sie plamy od orzechow piorących?
Zawsze prałam pieluchy Marysi w proszkach od niedawna w orzechach i porobily sie brzydkie plamy. Kup Marysia w pieluchy nie robi
I czym to odplamić, wie ktoraś?
Też byłabym ciekawa... Jakiś czas temu używałam orzechów do prania i zaobserwowałam takie dziwne ciemne plamy na niektórych ubraniach. Nie udało mi się tych plam wywabić. Zastanawiało mnie skąd one się wzięły, możliwe że od orzechów?
Nie prałam wprawdzie nigdy pieluch w orzechach, ale to właśnie ze względu na możliwe pociemnienie... orzechy są takiego koloru jakiego są, moim zdaniem do bieli się nie nadają w ogóle, bo z czasem rzeczy białe robią się brązowe.
Nie wiem czy to możliwe, żeby aż plamy się zrobiły? Dziewczyny może za dużo orzechów dałyście??
pierwszy raz sie z tym spotykam,a piorę wszystkie ciuchy w orzechach od dawna,natomiast pieluch nie piore wcale w orzechach.
hipoteza dla malaiki-może, ale to tylko hipoteza,miejsca pociemniałe to te miejsca,gdzie kiedys była jakas plama po tłuszczu?
nawet jesli plama zeszła,to często to miejsce zbiera właśnie barwnik bądź brud przy praniu i ciężko to odprać-tak wełniane spodnie załatwiłam,córka wysmarowała spodnie oliwką,oliwka zeszła całkowicie (choć co się napracowałam to moje) ale teraz sa tam różowe plamy od innego ubranka.
druga hipoteza,bardziej realnadla Weraho-orzechy wg. mnie nie nadaja się do pieluch z jednego powodu, nie sa za mocne na pieluchy,plamy na pieluchach to najwyższa półka plamowa
,po prostu orzechy sa za słabe na cos takiego,nie dopierają Ci może.
ja uzywam orzechów tylko do ciuchów i to też jesli sa bardzo brudne (te ciuchy naturalnie) to dokładam troche proszku.
moim zdaniem,niestety nie ma naturalnego środka który dorównałby dzisiejszej chemii,cytryna nie pokona domestosa.
wsadziłabym pare razy orzechy do pieluch żeby sprawdzić, ale wszystko mam z polarem,ewentualnie kolorowe.
a w ilu stopniach pierzesz z orzechami pieluchy?przepierałaś już z powrotem w proszku?
kurcze, nie wiem...może ktoś jeszcze się odezwie w tym temacie.
mi tez się kiedyś cos takiego pojawiło na ubraniach - takie ciemne smugi- jeden jedyny raz kiedy prałam w orzechach i myślę, że to od nich. Także możliwe
a pieluch w orzechach i tak prać nie należy![]()