Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Jaka powinna byĂŚ moja pierwsza chusta?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie Jaka powinna być moja pierwsza chusta?

Witam wszystkich. Jakaś wyższa wola sprawiła że znalazłam to forum. Narazie nie posiadam żadnej chusty i spędza mi to od jakiegoś czasu sen z powiek. Muszę szybko jakąś zakupić, bo każdy dzień bez noszenia zaczynam uważać za stracony, a moja cócia Jagoda ma już prawie 5 miesięcy.Proszę więc o poradę co kupić, bo czytam i czytam i zaczynam się gubić. Chcę w związku ze zbliżającym się latem, jakąś cieńszą chustę (wiązaną koniecznie), ale nigdy się nie wiązałam i nie wiem czy z cienką chustą sobie poradzę. Zamierzam nosić główie na biodrze i na plecach, bo mała ciekawska bardzo. Jagoda nie waży jeszcze dużo-6,3 kg. Nosić będę napewno dużo, bo mała zaszyna ząbkować i domaga się rączek i tylko na nich trochę uspokaja. Na podstawie recenzji wytypowałam trzy: Didimos żakardowy-podobają mi się fale, BB-slen zielone paseczki, Girasol- nie wiem który kolor, bo tyle pięknych. Z nich trzech najszybciej dostępny wybaje się bb-slen, a zależy mi na czasie. Proszę o poradę co wybrać , według was. Jeżeli wiecie gdzie kupić szybko i sprawnie, to też poproszę o wiadomość. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
    MAMA ŚMIECHOTKI JAGÓDKI

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

mój typ: Babylonia - kupisz u Vegi (chusty.com.pl)

żakard didka też mógłby być. girasol ma boskie kolory, ale nośność gorszą....

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

uwazna lektura forum, recenzji chust i obejrzenie sklepow internetowych na pewno bedzie pomocne.
    mi najbardziej pomaga zobaczenie chusty w realu co i Tobie polecam. mozna sie omotac, sprawdzic kolor (na stronie czesto widac cos nieco innego - inne odcienie)

powodzenia
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

innym wyjściem jest kupienie chusty uzywanej - zwykle jest juz złamana i cenowo taniej wychodzi
    powodzenia w wyborze swojej pierwszej chusty !
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Zamówiłam. BB-slen green paprika. Tylko w ferworze zaznaczyłam przez pocztę i śniło mi się w nocy, że listonosz zgubił. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Wszystkim dziękuję za porady.
    MAMA ŚMIECHOTKI JAGÓDKI

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

wlasnie mialam napisac: TAKA, BY TOBIE SIE PODOBAŁA
    ale jak widze i bez tego poszlas w dobrym kierunku . Gratuluje i witam w gronie zamotanych (taka odmiana pozytywnie zakreconych
    a co do listonosza - trzymam kciuki, zeby pojawil sie jak najszybciej
    PS. paprika dluuugo byla moim skrytym marzeniem
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

piękny i bardzo dobry wybór świat zamotanych pozytywnie wita

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

widzialam paprike na zywo i jest bardzo ladna
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Mam paprikę i twierdzę, że "bardzo ładna" to za mało powiedziane: jest cuuudnaaa
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar baba-iga
    Miejscowość
    Warszawa - Yelonki

Domyślnie

widzę, że pierwsza chusta już zakupiona... ale prawdą jest, że na żywo kolory chust wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciach. warto przed zakupem zerknąć i dotknąć.

Iga 29.01.2008 i Ignacy 9.08.2010

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Przyszła wczoraj i jest piękna. Byłyśmy już na spacerze 2 godzinnym i chodziło się dobrze, choć pewnie nie podociągałam rewelacyjnie. Mały chuścioszek był cierpliwy i dał poćwiczyć kilka wiązań. Tylko spać na spacerze nie chciała.Wklejamy zdięcie z naszą piękną babylonią.[img][/img]
    MAMA ŚMIECHOTKI JAGÓDKI

Uprawnienia umieszczania postów