Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Chusta a biust :)

Chustomanka

Domyślnie Chusta a biust :)

Do mam o obfitym biuście:
    czy Wam też poniekąd przeszkadza biust przy wiązaniu brzuchem do brzuszka? Bo w sumie można dziecia nosić na plecach i problem znika, tylko moja latorośl ma dopiero 6 tygodni Biust mój karmiący-wymagający czuje się uwierany i zbyt mocno uciskany przez dziecię w chuście - czy za mocno się motam? A po drugie, ewidentnie gets in the way Jak mam dzieciaka między piersi upchnąć? Sprzęt na boki?!Rozpłaszczyć pod dzieckiem Czy umieścić dzidzię poniżej, na brzuchu? Nie to, żeby mnie miało to uwieranie odwieść od chustowania, ale może coś źle robię i jednak może być wygodnie... Help!

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Rozmiar swojego biustu oceniłabym na średnio-duży. Dziecko wsadzam pomiędzy, czyli biust na boki. Nic mnie nie uwiera, ale ja dość szeroko mam piersi umiejscowione.

Chustofanka Awatar usia
    Miejscowość
    Sierpuchowo ;-)

Domyślnie

Ja oceniam rozmiar swojego na bardzo duży karmiący i nic mi nie pzeszkadza. Nie wiem co robie ale nigdy nie zwracałam uwagi na biust jak wiąże
    (*) 15.10.2007r (9tc)

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Jak wiąże z przodu to jest ok i biust mi wcale nie przeszkadza
    Ale na biodrze nie umiem Młodego zamotać....ciasno mi i niewygodnie
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

jako posiadaczka biustu relatywnie dużego (102w i 72pod) i dwóch córek chustonoszonych stwierdzam, że - z przodu wolę 2X bo piersiom wygodniej choć mniej estetycznie - w kieszonce kilka razy przysporzyłam sobie zastojów bo mnie łokietek ugniatał
    Z tyłu nie mogę robic chestbeltów bo mnie gniotą, a do rozkładania pół na piersiach nie mam dostatecznie spokojnego dziecka, więc używam plecaczka prostego i tyla (choć nie jest idealnie bo mnie gniecie pod pachami).

Chustofanka Awatar zirca
    Miejscowość
    Ząbki

Domyślnie

nie mogę sie powstrzymać- chciałabym miec takie problemy na naleśnikach dziecia ustawisz w każdej konfiguracji
    OT- małe rulez- robią mleko już od roku
    http://stellagonet.blogspot.com/
    ALEXANDER- 08-10-2008

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

biust niby już maly, ale duuuzy byl.
    do dzis lubie prosty plecak wykonczony tybetanem.
    jak nosilam z przodu wiązałam kieszonkę i było ok.

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Ja tez mam duży biust i ciężko mi zamotać kieszonkę, dużo wygodniej nam w 2X. Ida nie lubi się przytulać w chuście, zazwyczaj się odchyle ile może więc problemu typu pomiędzy czy na nie mamy. Plecaka idealnego nadal szukam...
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

65GG, upycham na boki
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Ja sie nad moim biustem zastanowilam tylko wtedy, jak uczylam sie wiazac kolyske w elastycznej na noworodku. Maluch jednak zmiescil sie na piersiach i juz prolema nie bylo. Z Lu to jakos tak go splaszaczalam. Na piersiach wiazalam, mozno dociagalam i git byl, tyle, ze ja nie karmiaca juz bylam.

Jak drugie wykarmie to mi maz obiecal sprezentowac operacje Marzy mi sie wieksze B (teraz 34H )

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Teraz już mam mniej ale było 65GG (jak nie więcej). Taki malusek się genialnie pomiędzy mieści. Kieszonka faktycznie czasem może zrobić kuku (ja zaczynałam przeciekać na komendę w porze kolejnego karmienia, a moje wredne dziecko spało jak zaklęte).
    Kangur jest fajny na mleczne cycki.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

moje cycusie idą na boki zarówno w kieszonce jak i 2X - nie wygląda to najlepiej i czasem się przecieki mleczne zdarzają - jak zapomnę o wkładkach
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustofanka Awatar Wiewi00ra
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Miseczka G. Początkująca. Zamotałam na piersi (elastyk - kieszonka), ale jakoś wysoko mi córka zaległa i nijak opaść nie chciała. Teraz popróbujemy niżej, pomiędzy. Doświadczone - dajcie znać na co zwrócić uwagę, żeby kręgosłupa nie obciążać.
    Drogę wyznacza się idąc.

http://chabazie.blogspot.com/

Chustoholiczka

Domyślnie

kiedy nosiłam córeczke napisałam podobny watek. mnie biust przeszkadzał. a zwłaszcza wizualnie,dlatego np. wybierałam te wiazania, które zakrywały biust, np. w podwójnym X to mi sie wydawało,ze mam cycki po bokach.fatalnie dla mnie,albo jak miałam jakis mt z waskim panelem...nie mogłam na siebie patrzeć...

no i upchnac dziecko i biust w chuscie...czasem to nie było przyjemne,zwłaszcza na paczatku karmienia.

Chustoholiczka Awatar Tola_zet
    Miejscowość
    LDZ

Domyślnie

Jasiek się niestety ode mnie odpycha więc przy wiązaniu biust (przed ciążą 75D a teraz na peeewno więcej), mi nie przeszkadza, natomiast nie daj boże zapomnieć wkładek... - wyciek natychmiastowy! Ciekawa jestem jak będzie z wiązaniami na plecach, bo jeszcze nie próbowałam, na razie tylko kieszonka i 2x.

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja jakoś niegdy nie zwracałam specjalnej uwagi na biust, ale faktem jest że w kieszonce raczej na boki u mnie wędruje

Chustofanka Awatar Wiewi00ra
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Zamotałam między piersiami - dużo wygodniej, ale Młodej nos wpada pomiędzy!!! Nie udusi mi się?
    Drogę wyznacza się idąc.

http://chabazie.blogspot.com/

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zirca Zobacz posta
    nie mogę sie powstrzymać- chciałabym miec takie problemy na naleśnikach dziecia ustawisz w każdej konfiguracji
    OT- małe rulez- robią mleko już od roku

Bywają zalety nikłych piersi; z rożnych problemów chustonoszenia akurat ten mnie ominął .

A produkcja trwa !

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Domyślnie

na początku - jak mała była krewetką, a mój biust był wielki i wsadzony w miekki karmnik- to zastanawiałam się dlaczego ja nie mogę tych kolanek wyżej. jak przerzuciłam się na fiszbinowce i biust poszedł do góry, to nagle zrobiło się miejsce

chestbelt do mnie nie przemawia, a w tybetanie czasem czuję się idiotycznie - mam wrażenie, że widać głównie mój biust

Uprawnienia umieszczania postów