Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Smoczek a chusta

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Bez smoka to chyba bym zwariowała, chociaz w chuście mniej go ciagnie

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moj smoka nie chce, wpychamy od 2 tygodnia zycia, czasami sie uda, tylko ze smokiem jest nadzieja ze zasnie w lozeczku, inaczej jedynie przy piersi

co prawda mi to nie przeszkadza ale teraz skoro musi spac w tej cholernej kolysce w lozeczku musi zasypiac ze smokiem bo przekladanie spiacego z lozka nie dziala i maly sie rozbudza z placzem

znacie jakies smoczki co to najlepiej wchodza do paszczy?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Moj Tymcio z kolei poza chusta bez smoka funkcjonuje jak najbardziej, za to zamotany uwielbia go ciumkac. Dostal go jak mial miesiac (podpasowal nam nuk), wczesniej chustowanie bylo nieco trudne, bo ciagle szukal cyca...Oczywiscie swoimi paluszkami tez nie wzgardzi. Kciuka mu od jakiegos czasu nie daje bo przy jego zabkach grozi to smiercia lub kalectwem .
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

my bez smoka nie możemy się ruszyć na krok... niestety ;( no cóż-jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
    a smoka ma przeobrzydliwego i zamienić na nic innego nie chce...

chciałam dodać fotkę ale ta funkcja mnie nie lubi... więc nie dodam...
    Ostatnio edytowane przez primka_ak ; 23-10-2009 o 12:18

Chustofanka Awatar herbal2
    Miejscowość
    Kraków / Frankfurt nad Menem

Domyślnie

U nas smok przydaje się do zasypiania, gdy Julka nie jest śpiąca, bawi się to nie potrzebuje smoka. Również gdy zasypia przy cycu, to potem trzeba zrobić szybką podmianę cyca na smoka, bo inaczej się budzi i beczy, i tak mogła by przy cycu cały dzień spędzić W chuście jest różnie - czasem potrzebuje smoka czasem nie, ma swoje "humory".
    Cztery Aniołki w Niebie.

30 kwietnia 2009 - Julka, nasze wytęsknione szczęście

Jeżeli wierzysz, że pływanie wyszczupla to zobacz jak wieloryb wygląda.(Tytus de Zoo)

Chusteryczka

Domyślnie

Młoda potrzebowała smoka żeby zasnąć, w chuście też inaczej była histeria.

Chusteryczka

Domyślnie

ooo, mój stary wątek

młoda już niesmoczkowa, ale lubi smoczkiem się bawić, namiętnie wpychając go w paszczę róznym zabawkom

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

A ja od poczatku uznalam, ze smoczki nie szkodzą o ile umie ssac piers i dawalam troche. Byl czas, kiedy chcial prawie ciagle smoka, chusta, nie chusta... A od 4 dni nie daje i jest spokoj. Mąż się złamał raz i w chuscie mu dal smoczek, ale juz mu zmylam glowe ze czas oduczyc i dziala.
    Az sie zdziwilam ze tak latwo poszlo!
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Synka nie wolno było pionizować, ani wsadzić do chusty bokiem, bo miał dysplazję bioderek, a do smoka 4 miesiące go przyzwyczajałam przed operacją. Po operacji momentalnie się przerzucił na mamusię o szybko smok przestał być potrzebny, a nawet w okresie kiedy był (może ze 2 miesiące), to pasował mu tylko gdzieś co 3-ci kształt i koniecznie z gumy, a nie przeźroczysty. Się nakombinowałam, a cała banda lekarzy naciskała i biadoliła, że powinien smoka dla rozluźnienia mieć. Kiedy już był noszony nie tylko na rękach - smoka dawno nie chciał - czyli bezsmokowe dziecko może być też niechustowe.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

Róża noszona od 6 tyg smoczkuje od 6 miesiąca wcześniej pluła smokami a potem wzieła smoka i jak jest zmęczona to smoczkuje nieważne czy w chuście czy nie
    Aniela w chuście od6 doby smoczka jak narazie niechce a ja jej dac go też niezamieżam
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Moja córunia tez nie cycka smoka......i tez mi się wydawało że chuścioszki nie ssaja smoka
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Uprawnienia umieszczania postów