Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Smoczek a chusta

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buka Zobacz posta
    W pewnym momencie zaczął pchać łapki do buzi - i się zaczęło! Mama, ciocie i inne "daj mu smoczek", "rękę sobie zje", "od kciuka nie odzwyczaisz".
    Ale ja go obserwowałam, wcale nie ssie palucha, tylko memła w swej małej paszczy całą piąstkę
    Jak ja lubię takie "dobre rady" toż to normalny etap w rozwoju dziecka i nic złego nie oznacza... a tu od razu: buch! armatą w przysłowiową muchę... to tak jakby dziecku dmuchany materac podstawić, bo jak zaczyna chodzić, to może upaść... ale dzieci często są mądrzejsze od rodziców i innych opiekunów
    obserwacja rodzica i jego znajomość dziecka to najważniejsza sprawa w wychowaniu i opiece! brawo, ta pani!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

Nasza mala od poczatku smokami plula, jako dwutygodniowe dziecko odrzucila butle i przeszla tylko na cyca i teraz zaden plastik ja nie interesuje

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

u nas tez naturalny, w chuscie i poza

Wg mojej mamy od samego poczatku sobie ze mnie smoczek zrobila
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Maciek traktował smoczek jak każdą inną zabawkę do gryzienia, oglądał z zapałem i podgryzał ze wszystkich stron, ale nie ssał nigdy. a on w sumie bardziej butelkowy był niz piersiowy.
    za to chustę i nosidła lubi miętolić w buzi do tej pory.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar buka
    Miejscowość
    Kato

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olban Zobacz posta
    Jak ja lubię takie "dobre rady" toż to normalny etap w rozwoju dziecka i nic złego nie oznacza... a tu od razu: buch! armatą w przysłowiową muchę... to tak jakby dziecku dmuchany materac podstawić, bo jak zaczyna chodzić, to może upaść... ale dzieci często są mądrzejsze od rodziców i innych opiekunów
    obserwacja rodzica i jego znajomość dziecka to najważniejsza sprawa w wychowaniu i opiece! brawo, ta pani!
    Dziękuję Szkoda mi tylko mojej mamy, bo nie mogę powiedzieć, żeby nas źle wychowała i widzę, że czasem jej przykro, że na każdy temat mam inne zdanie. No ale nie da się!
    Jak jej później powiedziałam, że próbowałam dać mu jednak smoka, ale sam nie chce i nie będę go zmuszać, to stwierdziła "i dobrze". Do pieluszek wielo tez się przekonała po tym jak zobaczyła u swojego wnuka pupę bez śladu odparzenia. Czyli moje pomysły jednak takie całkiem głupie nie są

Uprawnienia umieszczania postów