...
...
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
Witaj Zuzia!![]()
![]()
W fajny sposob sie dostalas na forum!![]()
Widzialam wasze zdjecia zamotanych w Nati. Slicznie wygladalyscie.![]()
Milego chustowania i pisania na forum zycze!
mama A-99, I-06, M-10 i M-12
Adriana-P, ZuziaWitajcie
Ech... jak to fajnie widzieć, że tyle nas jest![]()
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
Ja się jeszcze nie witałam, a jestem już od jakiegoś czasu, choć bardziej w charakterze obserwatora na razie (ja z tych, które potrzebują czasu, żeby się oswoić...)
Mam na imię Wanda (rocznik '80)i jestem z Torunia, obecnie mam trzy córki: najstarsza prawie 4 lata ma, najmłodsza prawie 4 tygodnie - rodziłam ją już będąc na forum. A trafiłam tu chyba przez Anię Wrobę![]()
Doświadczenie w chustowaniu niewielkie - przy średniej stosowałam krótkodystansowo Hamalu, małą parę razy zamotałam nieudolnie w Lisę (mała kwękała), a dziś przyszła do mnie elastyczna Babylonia (dzięki Vega), no i nosi się świetnie. Zaliczyłam jedne warsztaty u Ekomamy (pozdrawiam
), no i czekam na kolejne
![]()
A w ogóle - fajne to forum...
Fajne fajnePierwsze moje forum gdzie nikt się nie kłóci i w dyskusjach nie stosuje wycieczek osobistych. Witaj Wando
![]()
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
I ja też się witam! Czytam i czytam... Nie mogę przestać. I tylko upewniam się w tym, że TAK, będę nosiła![]()
Starsze dziecię liznęło noszenia, ale wyrośliśmy z chusty, a młodsze zostanie lepiej "wyposażone".
A teraz z rozsądku do łóżka.
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
WitborWitaj oficjalnie
hi hi
Magdalena25 witamy, a można zapytać czy nowe dziecię to już jest czy będzie ?
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
No tak nieprzytomna byłam wieczoremZamieszczone przez Vega
![]()
Młodsze dziecię jest, ale jeszcze w brzuchu - termin na koniec maja 2008 (szykuje się drugi synek).
Moje starsze dziecię nazywa się Julek i w kwietniu skończy dwa latka. Był trochę noszony w chuście wiązanej (przeze mnie i przez męża) dopóki nie okazała się za krótka na wiązanie X (chyba), bo jakoś nie przekonałam się do noszenia na biodrze. Teraz dzielnie już spaceruje. Ponieważ jestem w ciąży to nie noszę go w ogóle, a nawet ze dwie godziny potrafimy razem spacerować. Czasami uruchamiamy wózek na dalsze spacery lub załatwianie formalności (gdy trzeba się spieszyć).
Żałuję, że wcześniej nie trafiłam na fora i stronki o noszeniu w Polsce. Pewnie kupiłabym drugą dłuższą chustę już wcześniej. Poprzednią zdobyłam jakoś przez ciocię w Niemczech (nie wiem co to za cudo nawet).
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
I ja w koncu tu trafilamWitam wszystkich!
![]()
Uff, nareszcie znalazłam watek powitalny
Forum znalazłam wczoraj w czyjejś (już nie pamiętam) sygnaturce na Kawałku szmaty...
Mam na imię Paula i mieszkam w Łodzi. W listopadzie zaliczyłam 31 lat
Mój synek- Manulek-mały półPortugalczyk - urodził się 13.05.2006.
Chustowanie zaczęliśmy od Nati.
Jeśli się nie mylę to byliśmy jednymi z pierwszych jeśli nie najpierwszymi klientami Nati na
cześć dziewczyny, fajnie że jest nas tutaj coraz więcej![]()
To ja tez się tu witam, wprawdzie zauważyłam ten wątek jak juz sie przywitałam w jakims innym![]()
Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.
No to witam się i ja. Trafiłam tu z forum gazetowego i na razie czytam, czytam, i oglądam. Jedna chustonoszka forumowa mieszka 15 minut ode mnie (sasza buziaki i dzieki za okazje do macania twoich chust). Ja mam na razie Hoppa Osakę - jest śliczna i mięciutka. Noszę w niej swoją prawie 6 miesięczną Anię. Teraz szukam czegoś bardziej kolorowego i cieńszego, pewnie będzie to BB slen, ale mąż mnie pewnie wykluczy z rodziny, więc moze cos z bazarku... Ania na początku nie lubiła chusty, ale odkąd rączki są na wolności to już kilka razy udało sie jej w chuście pospać. mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego sympatycznego grona![]()
Aga mama Ani, 29.07.2007
Czekamy na marcowego chuÂścioszka.
ja też się witam, na razie zastanawiam się jaką chustę kupić i denerwuję się na to, że nie wiem jaką kupić, bo wybór ogromny i wiele jest pięknych i fajnych!!
Hej, witam foremki
Agnen jestem
Znalazłam się tu przez forum ekodzieciaka i częściowo też gazety.
Mam jednego potworka -
witajcie dziewczyny!
agnen - widze, zes poznanianka![]()
Witajcie dziewczyny!![]()
![]()
Jak milo ze i tu jestescie!![]()
mama A-99, I-06, M-10 i M-12
Witam się. Na początku chciałam wszystkim forumowiczkom podziękować za zarażenie mnie chustonoszeniem.Jestem mamą dwóch córeczek. Starszej Małgosi 2,5 rocznej oraz młodszej Marty 3 msc. Młodsza od kilku dni należy do grona zachustowanych dzieciaczków. Forum czytam juz od jakiegoś czasu ale postanowiłam napisaac dopiero wtedy kiedy sama dorobię sie chusty. No i tak dwa dni temu przybył do mnie mój girasolek i zaczęłyśmy praktykować noszenie. A dzis moja kropeczka zasnęła mi w chuście. Tylko żałuję że dopiero teraz odkryłam jaką radość może dawać taki sposób noszenia dzieciaczka, a nie wtedy kiedy Małgosia była jeszcze malutka. Myślę jednak że jeszcze parę razy da się ja zapakować w chustę
Forum jest naprawdę fantastyczne...Gratuluję pomysłu i oczywiście wszystkim forumowiczkom których zdjęcia widziałam gratuluję prześlicznych dzieciaczków.
I ja się witam. Mam Gabryśki, prawie czteromiesięcznej. Od wczoraj posiadaczka Nati, na razie praktykuję na miśku, ale dziś wyszłam na chwilke i jak wróciłam to mój mężu zachustowany śmigał i jeszcze mnie uczył jak dziecko wkładać.
cześć i czołem, dotarłam i ja![]()