chciałam spytać jak często używacie chusty kółkowej? czy warto mieć, czy mając tkaną obejdzie się?
chciałam spytać jak często używacie chusty kółkowej? czy warto mieć, czy mając tkaną obejdzie się?
kółkowa jest super bo ekspresowo sie zaklada
Warto, na krótkie przejścia do auta itp, do usypiania w ciągu dnia.
Teraz, przy rocznej pannie kółkowa jest w użyciu prawie codziennie, tkaną wyciągnęłam jak tamta została w aucie![]()
Ostatnio edytowane przez tumtum ; 23-02-2010 o 23:31
Żyć się bez kółkowej nie da, przynajmniej ja tak sądzę
Ale trzeba się dobrze nauczyć ją zakładać, bo wbrew pozorom nie jest to takie proste. Ale jak już "załapiesz" jak się w nią motać to jest bardzo wygodna. Teraz, kiedy dzieć chodzi noszę w niej dużo częściej niż gdy był niechodzący. Fajna na spacery bo zajmuje mało miejsca, a gdy maluch, który jeszcze jest dość mały, zmęczy się tuptaniem szybciorem wskakuje do chusty odpocząć. Wygodna też jest gdy jadę cos pozałatwiać do miasta samochodem.
Choć sama nie mam i nie używałam i w związku z tym to co napisze będzie mało wiarygodne, to wydaje mi się, że warto. Najwyżej dziewczyny doświadczone mnie poprawią.
My zaczęlismy chustowanie gdy Staś już miał 7 miesięcy, teraz ma prawie rok i zaczyna chodzić. Kupiliśmy tkaną. Za dużo żeśmy się nie namotali bo to zajmuje chwilkę. Co ja go zamotam to on by chciał zejść. Do tego zima. Choć chusta wygodniejsza do poruszania się w zaspach to mnie nie wprawnej mamie łatwiej było z wózkiem na spacer wychodzić. Po domu by mi się taka przydała by go szybko wrzucić, szybko wyjąć gdy chce i szybko wrzucić z powrotem gdy znów chce na ręce. Wydaje mi się, że dla takiego maluszka co już się dużo sam porusza taka kółkowa jest w sam raz.
Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!
nie wyobrażam sobie życia bez kółowej. mam 2 dzieciaków- 3,5l. i 2l.- kółkowa prawie wszędzie i zawsze nam towarzyszy. rano, kiedy biegnę do przedszkola w chuśce jedzie mała panna, starszak na nóżkach. po południu, kiedy malutka śpi w wózku, zmęczony przedszkolak wskakuje do chusty. jak dzieciaki były mniejsze, więcej nosiłam w wiązankach, lecz odkąd są samobieżni, kółkowa rządzi. szybko się w nią malucha wkłada/wyjmuje. aha, i zajmuje mniej miejsca niż długa
.
jest jedno ALE. musisz znaleźć kółkową, w której będzie Ci wygodnie. zanim znalazłam "swoje" ramię, przećwiczyłam wiele kółkowych. najlepszą okazała się babylonia
obecnie nawet moje chore i stare kocisko jest noszone w kółkowej. do weterynarza, recz jasna..
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08
wielkie dzięki, przekonayscie mnie. ale doszedł mi problem, mialam kupic zwykla tkana a tu teraz musze obiechyba ze kupie dluga i utne.
U mnie też z wszystkich chust najczęściej jest w użyciu kółkowa Anna. Szczególnie jak byłam z córką w szpitalu bardzo nam ułatwiła tam życie.
Boszzzz to czemu ja w kółkowej nie noszę...
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
no, to chyba zacznę się rozglądać za kółkową![]()
zycia sobie bez kókowej nie wyobrazam. a najbardziej docenia sie kółkowa, jak sie robi za pełnoetatowa mae-taxi oraz jak dziecko juz samobiezne i spacer polega na wkładaniu i wyjmowaniu z chusty.
Kolejnego chuścioszka:-D
Ja już sobie zamówiłam kółkową, bo narazie motałam mała w długiej na biodrze... Dostałam chusty testowe i nie wyobrażam sobie życia bez kółkowejNawet się zastanawiam nad sprzedażą jednej tkanej - tylko musi do mnie najpierw wrócić, bo narazie kolejną mamę przekonuje
![]()
a moze któras chce sprzedac swoja kółkowa i jeszcze jakas wiazana hurtem?
może i warto, mam właśnie taką ładną, czekoladową, kółkową, ale za chiny nie mogę w nią mojego maluszka umieścić; płacze, złości się i muszę go natychmiast wyjmować, nie wytrzymuje w niej nawet minuty, powoli zaczynam wątpić że kiedyś ją polubi; wcześniej miałam kieszonkę i też w niej się nie nachodził (może ze 3 - 4 razy) tak więc jest to raczej problem mojego dziecka a nie chusty; zazdroszczę Wam wszystkim, że możecie swoje maleństwa nosić w chustach, ja musze się chyba zainteresować jakimś nosidełkiem
A gdzies był taki temat o rodzajach ramion w kółkowej. Bo zastanawiam sie które lepsze zakładkowe czy płaskie, i nie mogę znależć teraz.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
zgodnie z instrukcją w tzw pozycji odwrotnej (nóżki po stronie kółek), ta wydawała mi się najprostsza