Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Wątek: TVN nosdełko kontra chusta

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Ja myślę, że komuś nieobeznanemu, to może sie wszystko poplątać, i efekt by był taki, że zapamietał, że jakieś nosidło jest dopuszczalne, więc pewnie BB, bo takie fajne
    I byśmy wrócili do punktu wyjścia.
    A jeżeli ktoś sobie zakoduje, że tylko chusty są dobre, to szukając info o chustach, znajdzie i info o nosidłach miękkich.

lalika dobrze gada, dać jej soczku
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Nie oglądałam, bo jestem w robocie, ale ja bym nie potępiała tego słomianego zapału, który się pojawił, bo na pewno kilka osób sie załapie z tego zapału i zostanie na dłużej

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    ja bym nie potępiała tego słomianego zapału, który się pojawił, bo na pewno kilka osób sie załapie z tego zapału i zostanie na dłużej

dokładnie tak.
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

przegapiłam
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

kurde, ja też

idę szperać w necie, może znajdę filmik...
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Dać lalice soczku, koniecznie! Napiszę, jak było ze mną: w ciąży o chustach czytałam, ale mnie przerażały (tutaj zaglądałam, ale jeśli się ktoś boi motania i nagle czyta dywagacje o wyższości lnu limitowanego nad zwykłym, to zmiata, gdzie pieprz rośnie), kupiłam kółkową, ale mała kołyski nie lubiła. Gdzieś mi przemknęły informacje o dobrych nosidłach, a jednocześnie na niemowlęcych forach czytałam zachwyty o BabyshitBjornie, widziałam też masę reklam w prasie dla rodziców. Gdzieś mi się zakodowało, że BB to "dobre" nosidełko. I jak mała miała 6 tygodni,a mi ręce wysiadały, kupiłam na allegro. Dotarła paczka, a ja się w głowę puknęłam, bo dopiero na żywo widać dokładnie, co to za syf. Poszło do śmieci, bo się wstydziłam komuś to sprzedać/oddać, a kupiłam elastyka. A potem popłynęłam jak alkoholik po pierwszym piwie.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Jestem pozytywnie zaskoczona naczelnym specem TVN-u.
    Fajnie, że taka dobra fama poszła w świat. Niech nawet co 100 mama zacznie motać, to już będzie ogromny sukces!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

no i nie obejrzaaaaałam, ale ja to gdzies znajde jeszcze

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja twierdze ze nieznające chust a moze nosidelkujące mamy zobaczyly jasny przekaz ze nosidlo dobre NIE JEST, tym jaśniejszy ze pan PZ z lalką w chuście siedzial a nie w nosidle
    a jak w neci mamusie poszperaja to TU trafia i zapewne popłyną, bo takie skupisko chustoholiczek wciąga jak wir...
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Proszę bardzo dla tych, co nie oglądały: http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2....html#autoplay

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    Jestem pozytywnie zaskoczona naczelnym specem TVN-u.
    Przyłączam się! W końcu Paweł dał się przekonać, bo jeszcze na szkole rodzenia kategorycznie zabraniał nam nosić w pionie i jedyną chustą, którą polecał była kołyska Bebelulu.
    No i w książce też trochę "jechał" po długich chustach.
    A tu proszę, taka zmiana!

A poza tym bardzo fajnie prowadził dyskusję, bo Pieńkowska i Jagielski IMHO dali... ciała na całej linii (szczególnie Jagielski = katastrofa!)
    Ostatnio edytowane przez jamamajka ; 22-10-2009 o 09:17 Powód: ups! literufka :)
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Uprawnienia umieszczania postów