Nie oglądałam, bo jestem w robocie, ale ja bym nie potępiała tego słomianego zapału, który się pojawił, bo na pewno kilka osób sie załapie z tego zapału i zostanie na dłużej![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
przegapiłam![]()
moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009
kurde, ja też
idę szperać w necie, może znajdę filmik...
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l
Dać lalice soczku, koniecznie! Napiszę, jak było ze mną: w ciąży o chustach czytałam, ale mnie przerażały (tutaj zaglądałam, ale jeśli się ktoś boi motania i nagle czyta dywagacje o wyższości lnu limitowanego nad zwykłym, to zmiata, gdzie pieprz rośnie), kupiłam kółkową, ale mała kołyski nie lubiła. Gdzieś mi przemknęły informacje o dobrych nosidłach, a jednocześnie na niemowlęcych forach czytałam zachwyty o BabyshitBjornie, widziałam też masę reklam w prasie dla rodziców. Gdzieś mi się zakodowało, że BB to "dobre" nosidełko. I jak mała miała 6 tygodni,a mi ręce wysiadały, kupiłam na allegro. Dotarła paczka, a ja się w głowę puknęłam, bo dopiero na żywo widać dokładnie, co to za syf. Poszło do śmieci, bo się wstydziłam komuś to sprzedać/oddać, a kupiłam elastyka. A potem popłynęłam jak alkoholik po pierwszym piwie.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Jestem pozytywnie zaskoczona naczelnym specem TVN-u.
Fajnie, że taka dobra fama poszła w świat. Niech nawet co 100 mama zacznie motać, to już będzie ogromny sukces!
no i nie obejrzaaaaałam, ale ja to gdzies znajde jeszcze
![]()
ja twierdze ze nieznające chust a moze nosidelkujące mamy zobaczyly jasny przekaz ze nosidlo dobre NIE JEST, tym jaśniejszy ze pan PZ z lalką w chuście siedzial a nie w nosidle
a jak w neci mamusie poszperaja to TU trafia i zapewne popłyną, bo takie skupisko chustoholiczek wciąga jak wir...
[CENTER]szara codzienność? nie u nas![]()
FRANCISZEK (2005),
IGNACY (2007),
HELENA (2009),
ANIELKA (2012),
BASIA (2014)
KRZYSIO(2019)
,MACIEK (2023)
CENTER]
Proszę bardzo dla tych, co nie oglądały: http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,2....html#autoplay
Przyłączam się! W końcu Paweł dał się przekonać, bo jeszcze na szkole rodzenia kategorycznie zabraniał nam nosić w pionie i jedyną chustą, którą polecał była kołyska Bebelulu.
No i w książce też trochę "jechał" po długich chustach.
A tu proszę, taka zmiana!
A poza tym bardzo fajnie prowadził dyskusję, bo Pieńkowska i Jagielski IMHO dali... ciała na całej linii (szczególnie Jagielski = katastrofa!)
Ostatnio edytowane przez jamamajka ; 22-10-2009 o 09:17 Powód: ups! literufka :)
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l