Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 64

Wątek: Fanki Suses kinder - Pytanie mam !

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

ja tej kurtki na oczy nie widzialam wiec strzelałam absolutnie w ciemno

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Macam teraz tą kurteczkę i się z nią mierzę.
    Do kieszonki z tyłu wpakowałam kaptur dziecka - może ona po to? Co do tego polarowego pasa/golfu nie mam pojęcia.

Ale mam jeszcze pytanie do użytkowniczek?
    Jak ona się sprawdza w deszczu - raczej porządnym, tzn. chodzi mi o zamki te do paneli bocznych. Nie mają żadnej "zasłonki". Nie przeciekają?
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja tej tylnej kieszonki używam do schowania panela przedniego jak niosę dziecko na plecach. Mieści się idealnie tak jakby po to ta kieszonka była stworzona. Ja mam tę wersję bez bocznych paneli, więc golfika i ocieplanego kapturka niet A szkoda.
    Pytanie techniczne: jak łączycie razem polar z kurtką wieszchnią żeby dziecko na plecach kurtką przykryć? Bo dla mnie tych rzepów tam strasznie dużo, a jak są źle połaczone to mi się dziecina w kurtkę zaplątuje i strasznie krzyczy jak chcę założyć kurtkę. No i czy dajecie radę same zamki na plecach podopinać do końca? Ja się z tym męczę i męczę...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    ja swoją SusK dostałam wczoraj i cholerka - wielgachna jest, a to S rozmiar nie jestem przyzwyczajona do obszernych rzeczy, bo do tej pory odzież zimową miałam raczej w technicznym kroju, czyli profilowaną, blisko ciała. a tu wór fakt - przemyślana jest, cieplutka, rewelacja, że motam dziecia bez kombinezonów czy kurtek i możemy wyjść. tylko ten krój...
    da się do tego przekonać??
    Wlasnie chcialam ja kupic - jaki rozmiar nosisz ze jest na Ciebie za duza? bo wlasnie sie waham miedzy S a XS i nie wiem jaka wybrac. Mam 167cm i nosze 36, kurtki sportowe typu Alpinus XS.

demona
    Guest

Domyślnie

Mysle, ze XS. Ja mam 170cm i rozm 40/42 i S jest ok.

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Mysle, ze XS.
    tylko ja nie wiem gdzie Wy dostaniecie to XS
    bo chyba w nie ma nigdzie w polsce tego rozmiaru ...
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Mysle, ze XS. Ja mam 170cm i rozm 40/42 i S jest ok.
    Bardzo dziekuje. Jeszcze jedno pytanko - gdzie mozna nabyc XS-ke ???. Bo zamowic ze Stanow nie chce bo to moze strasznie dlugo isc, a w polskich sklepach nie widzialam XS....

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Czyli pozostaje tylko opcja zakupu S ?? Chyba ze czekanie na XS ze Stanow (pewnie z 6 tyg - ale taniej)

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    Czyli pozostaje tylko opcja zakupu S ?? Chyba ze czekanie na XS ze Stanow (pewnie z 6 tyg - ale taniej)

no własnie nie wiem kiedy bo jakos pod koniec pazdziernika nie mieli nawet w firmie .
    Wiec chłolera wie...
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biedronka Zobacz posta
    no własnie nie wiem kiedy bo jakos pod koniec pazdziernika nie mieli nawet w firmie .
    Wiec chłolera wie...
    ostatni u Vegi byla to ją jakaś chustonówka kupiła pamietam i sprzedać chciala na bazarku...?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    ostatni u Vegi byla to ją jakaś chustonówka kupiła pamietam i sprzedać chciala na bazarku...?
    no właśnie i chyba sprzedała
    a ja się ciągle zastanawiam czy nam taka kurtka potrzebna. Mój maluch ma 14 miesięcy ale jeszcze nie chodzi. Na razie noszę na kurtkę ale raczej w nosidle niż chuście, bo ta się nawet na nie śliskim materiale ślizga

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    no właśnie i chyba sprzedała
    a ja się ciągle zastanawiam czy nam taka kurtka potrzebna. Mój maluch ma 14 miesięcy ale jeszcze nie chodzi. Na razie noszę na kurtkę ale raczej w nosidle niż chuście, bo ta się nawet na nie śliskim materiale ślizga
    moja ma 7 mies. wiec pewnie 2 zimy...a potem moze 3cie wiec by sie przydala. bo sporo nosze a na kurtke niewygodnie....a w polarku juz troche zimno....wczoraj zmarzlam.....

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

no właśnie, ja żałuję, że w tamtym roku nie kupiłam, teraz nie miałabym takich dylematów
    dziewczyny, a czy samą ją nosicie? to znaczy, bez dziecka?

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    no właśnie, ja żałuję, że w tamtym roku nie kupiłam, teraz nie miałabym takich dylematów
    dziewczyny, a czy samą ją nosicie? to znaczy, bez dziecka?
    ja nosze Tymka mojego
    jest jeszcze starszy od twojego malucha i sam chodzi .
    NIe mamy wózka i jest to jedyny sposób an wyjście dłuższe z domu
    Nosze kurtke sama tez , jak najbardziej.

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

moja ma 7 mies. wiec pewnie 2 zimy...a potem moze 3cie wiec by sie przydala. bo sporo nosze a na kurtke niewygodnie....a w polarku juz troche zimno....wczoraj zmarzlam.....
    a kurtka zbudowana jest z 2 ubrań spinanych ze sobą
    polar plus wszelkie dopinki dla dziecka i kurtka z wszelkimi dopinkami również .
    MOżna nosić wiosna, latem, jesienią zimą...to kurtka wielosezonowa i to mnie w niej równiez urzekło

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Dzis zaliczylysmy juz pierwszy spacerek w nowej kurteczce - faktycznie fajnie sie nosi. Od razu sama z dzieciem na plecach sie ubralam i podopinalam bez wiekszych problemow, a cieplo bylo ze ho ho. Mi mo ze mala tylko w rajtuzkach i bluzeczce to wogole nie zmarzła... Zakup naprawde udany wiec dolaczam do grona fanek kurtki Jedyny feler - rozm. S naprawde spory wiec z Ninka troche toniemy. Ale i na to znalazlam sposob Na razie przy noszeniu na plecach nie odpinam zamkow przy panelu wtedy jest ok

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Dzis zaliczylysmy juz pierwszy spacerek w nowej kurteczce - faktycznie fajnie sie nosi. Od razu sama z dzieciem na plecach sie ubralam i podopinalam bez wiekszych problemow, a cieplo bylo ze ho ho. Mi mo ze mala tylko w rajtuzkach i bluzeczce to wogole nie zmarzła... Zakup naprawde udany wiec dolaczam do grona fanek kurtki Jedyny feler - rozm. S naprawde spory wiec z Ninka troche toniemy. Ale i na to znalazlam sposob Na razie przy noszeniu na plecach nie odpinam zamkow przy panelu wtedy jest ok
    no to fajnie że jestescie zadowolone
    a ja mówiłam ze kurtka fajna

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Z racji tego, ze się z koalą nie dogadałam (może to dlatego, ze rosyjskiego zapomniałam ...od matury) dziś na mrozie rozmawiałam i sie dogadałam z SK. Zdała egzamin, jedynie z braku ciepłego kaptura - miałam 2 czapki a dzieciowi z tego samego powodu dolożyłam kaptur z osłonki Mam.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

a ja odnośnie kaptura mam pytanie:
    jak się zapina kaptur pod brodą? da się? bo u nas niby rzepy są, ale służą one raczej do spięcia kurtki z polarem i te ze strony prawej nie są kompatybilne z lewymi...
    jak to poczynić aby dobrze było???
    bo przecie byłoby zdecydowanie cieplej, jakby mi wiatr po kapturze nie hulał.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja w ogóle spasowałam jeśli chodzi o kaptury w SK i z nicg nie korzystam, ale dziś... Przy -13, ile wskazywał mój termometr, SK zdała egzamin Fakt miałam jeszcze chustę z wełną na sobie, Hania dwie czapki, po rękach wiadomo - trochę chłodno było, ale spokojnie dało się spacerować
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Uprawnienia umieszczania postów