Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: chłopczyk na chińskim nocniku

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie chłopczyk na chińskim nocniku

no właśnie, wszystko pięknie tylko co robicie żeby uchronic się przed fontanną siuśków trafiającą wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba?
    jak się nie zagapię to delikatnie przytrzymuję siusiaczka w dół ale raz że nie zawsze mam refleks a dwa że czasem to małemu przeszkadza i przestaje siusiać.

w sumie temat dotyczy nie tylko chińskiego nocnika bo gdybyśmy używali miseczek jak z madzią problem byłby ten sam...

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

halo, nikt chłopczyków nie wysadza?
    u nas walka trwa, co drugi dzień mam zalane spodnie siuśkami a zaraz obok ulanym mlekiem. blaski i cienie ec we wczesnym etapie...

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Ja mam tylko chłopców, więc przyjęłam to jako rzecz naturalną, że czasem jestem obsikana mimo, że właśnie korzystaliśmy z nocnika .
    Robiłam tak jak ty - przytrzymywałam siusiaka. Nie zawsze się udawało.
    Przypomniałam sobie właśnie, że potem zmieniłam taktykę i przytrzymywałam siusiaka od razu jak tylko "siadaliśmy" na nocnik i wtedy już nie przestawał sikać. Czyli może lepiej nie interweniować w trakcie, a zadziałać zawczasu.
    A jak był starszy i wiedziałam co się święci to tylko "odpowiedzialna" część ciała lądowała gdzie trzeba.
    No i na początku kładłam na siebie, pod nocnik ręcznik (za radą Ani). Te małe siuśki on spokojnie wchłaniał.
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

Ja mam też tylko chłopców więc obsikanej pół podłogi nie było dla mnie niczym dziwnym. Do chińskiego nie wysadzałam jak był paromiesięczny a dla 4 miesięczniaka najlepiej sprawdzała mi się duża zwykła miska. Teraz jak ma prawie 1,5 też go często do tej miski wysadzam bo coś ma bunt nocnikowy. Do chińskiego dobrze mi się wysadzało jak był przed rokiem, oczywiście trzeba było mu ptaka trochę przytrzymać czasem.
    Jak juz dziecko sika samo to chłopaki są fajniejsze np w samochodzie. NIe trzeba wysiadać tylko wystarczy potrzymać nocnik i nie marznie tyłek na zewnątrz. Przetestowaliśmy a dużo jeździmy.

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Moja pierworodna to córcia a drugi to synek - no i miałam ten sam problem, tyle że z zwykłym nocnikiem
    Normalnie nie umiałam go posadzić by nie nasiusiał za.
    Zaczęłam go więc wysadzać nad sedes no i jest super a roboty mam mniej

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ja Adasia zaczęłam niedawno wysadzać na zwykły nocnik z kaczuszką.
    Jeszcze niczego nie obsikał...trzymam go siedząc na podłodze lub łóżku przed sobą za uda, z pupką wpadniętą w nocnik odwrócony tył na przód i sikamy na kaczuszkę
    Mam nadzieję że jasno i obrazowo to napisałam
    Ostatnio edytowane przez tysia ; 01-11-2009 o 20:08
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Moja siostra to samo mi podpowiadała ale jakoś nad sedesem małemu bardziej się podoba

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustomanka Awatar tysiula
    Miejscowość
    Piaseczno, mazowieckie

Domyślnie

My też do miseczki. Częściej to nam "coś grubszego" ucieknie niż siuśki, bo źle odczytam sygnał, że już, a to jeszcze . Przy siuśkach, trzymam miskę między swoimi kolanami troszkę pod kątem, tak tuż przed celem, więc nie ma prawa nie trafić .

4pupy - naturalnie dla pupy
    "Czy nie starczy, że ogród jest piękny?
    Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
    D. Adams

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

My się wysadzamy do zwykłego nocnika i do sedesu. Jeśli chodzi o siusiaka to w nocnik tak sadzam syna, aby głębiej wpadła pupcia i siusiaka poprawiamy jakby wyszedł. Nad sedesem rzecz jasna siusiak zbyt mały aby wyszedł

Chustonówka Awatar allela
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja także miałam problem z siuśkami które trafiały wszędzie tylko nie do miseczki, więc po kilku akcjach zmieniania moich spodni po wysadzaniu synka , wymyśliłam łapanie siusiu do.... małej buteleczki . Więc teraz nie wysadzam tylko przystawiam buteleczkę i dziecię siusia do niej, tylko kupki lądują w miseczce.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

z butelka niezły patent

u nas sytuacja jako tako opanowana - czyli wiem czego i kiedy się spodziewać no i obywatel przestał mnie obsikiwać na przewijaku

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Butelka!!!Boskie!!!Po prostu boskie!!!

U nas z Alexem była miseczka i obowiązkowo siusiak trzymany paluszkiem
    No i ręcznik na spodniach podczas karmienia
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów