Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 81 do 91 z 91

Wątek: czy mi się wydaje, czy to jakiś koszmar..? (dot. "bluza nosząca" ZIABAQLU)

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    Dziewczyny....
    Szczerze Wam powiem na stepie iż jestem ich dystrybutorem (Marta.sobilo@Ziabaqlu.pl) wiec nie chce żeby mnie w jakikolwiek sposób zle zrozumiano czy coś mi potem wytykano.
    Bluzy nie zostały dopuszczone do testów, zbanowano broniące się Ziabaqlu oraz użytkowników- ne wnikam co jak dlaczego.

n2605: a ja bym wnikała morepig, dziewczyny z Ziabaqlu popełniły tu na forum falstart, wciskając że to co się działo - pojawienie sie "przez przypadek" użytkowniczki wychwalającej pod niebiosa bluze do noszenia jest ok.

Jednak ja chwilowo zajmuje się dystrybucja głownie ich genialnych ciuchow do karmienia- fajne modne i Na Pewno Z Polskiej przedzy, są na to certyfikaty. To samo z chustami, nie są tkane i szyte poza Pl. A to IMO duży plus.

n2605: szycie w PL bardzo pochwalam jako producent szyjący w PL, ale dla precyzji dyskusji - z pewnością część ich dzianin (nie przędzy, bo skąd u nas bawełna ) pochodzi z Polski .
    A certyfikaty dotyczą jakości używanych nici/tkanin a nie konstrukcji bluzy. Zanim więc zaczniemy coś testować na naszych dzieciach w przypadku takiego produktu przydałaby się opinia jakiegoś specjalisty - pediatry, terapeuty, jak myślicie? To by chyba wzbudziło zaufanie?
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dziewczyny....
    Szczerze Wam powiem na stepie iż jestem ich dystrybutorem (Marta.sobilo@Ziabaqlu.pl) wiec nie chce żeby mnie w jakikolwiek sposób zle zrozumiano czy coś mi potem wytykano.
    Bluzy nie zostały dopuszczone do testów, zbanowano broniące się Ziabaqlu oraz użytkowników- ne wnikam co jak dlaczego.
    Ale:
    firma ta jako jedyna w Polsce ma ukończone szkolenie producenckie Trageschule a bluzy są z TSch uzgadniane. Jako jedyny producent maja także ukonczony kurs podstawowy Trageschule. Wiec raczej wiedza co i jak.
    Bluza jest Wspomagajaca a nie Do Noszenia, oznacza wiec ze na chwile, żeby moc coś zrobić.
    Do tego maja chusty- sluze 3 egzemplarzami slicznych elastykow do testów, o ile moderacja znowu nie wymyśli na to paragrafu.
    Jednak ja chwilowo zajmuje się dystrybucja głownie ich genialnych ciuchow do karmienia- fajne modne i Na Pewno Z Polskich tkanin, są na to certyfikaty. To samo z chustami, nie są tkane i szyte poza Pl. A to IMO duży plus.

Co do wypowiadania się bardzo negatywnie na temat czegoś czego się nie zna i nie widziało- pomijam milczeniem, sama staram się Nigdy nie pisać negatywnie o czymś czego nie widziałam, ale tez nie piac nad tym z zachwytu- lubię opinie szczere i rzetelne, których tu na forum ostatnio coraz mniej, niestety

jakby mod stwierdził ze jednak warto puścić coś Ziabaqlu w testy- zapraszam na pw, nie zamierzam się bawić w pyskowki bo szkoda mi czasu, wiosna idzie i pora na ogród i Sprzatanie przedswiateczne.

To, że mają szkolenie Trageschule o niczym nie świadczy niestety. Pamiętam jak rozmawiałyśmy na gg i jakie miałas zdanie o tych bluzach

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

hmm a szkoda... Bo "użytkownik" był wtedy jeden i to o tym samym IP co producent...

Ale:
    firma ta jako jedyna w Polsce ma ukończone szkolenie producenckie Trageschule a bluzy są z TSch uzgadniane. Jako jedyny producent maja także ukonczony kurs podstawowy Trageschule. Wiec raczej wiedza co i jak.
    Bluza jest Wspomagajaca a nie Do Noszenia, oznacza wiec ze na chwile, żeby moc coś zrobić.
    No jeżeli Trageschule maczało w tym palce i się pod tym podpisuje - to ja tym bardziej optuję za testami, skoro wg nich są bezpieczne i "zdrowe" to bym wypróbowała (tylko żeby to nie było znowu tak, jak np ze znaczkami i rekomendacjami IMiD...).

Jako dystrybutor możesz chyba puścić coś w testy? W końcu nie odpowiadasz za postępowanie producenta tylko za oferowany towar IMO (ale nie znam regulaminu na wyrywki...)

PS. I bym uwagi dot działania i intencji moderacji jednak sobie tu odpuściła, tu nie było żadnej złej woli adminów wręcz przeciwnie- widziałam tę dyskusję w oryginale i producent zachowywał się bardzo, ale to bardzo nie fair...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

i nadal mam
    ale nie lubie gadania typu- oj ja bym sie bala cokolwiek u nich kupic, bla bla bla...
    bo to troche faszyzmem jedzie...
    Cytat Zamieszczone przez nemhain Zobacz posta
    To, że mają szkolenie Trageschule o niczym nie świadczy niestety. Pamiętam jak rozmawiałyśmy na gg i jakie miałas zdanie o tych bluzach
    oki, niech będzie- bo jednak trochę mi tam umknęło jak moderacja wykasowała ze się moderacji nie czepiam. ale jkby wątek zosatł niezmieniony to by się nie można czepiac a i wszystkoi by jasniejsze bylo (heh jak zawsze kiedy pojawia się cenzura )
    Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    No jeżeli Trageschule maczało w tym palce i się pod tym podpisuje - to ja tym bardziej optuję za testami, skoro wg nich są bezpieczne i "zdrowe" to bym wypróbowała (tylko żeby to nie było znowu tak, jak np ze znaczkami i rekomendacjami IMiD...).

Jako dystrybutor możesz chyba puścić coś w testy? W końcu nie odpowiadasz za postępowanie producenta tylko za oferowany towar IMO (ale nie znam regulaminu na wyrywki...)

PS. I bym uwagi dot działania i intencji moderacji jednak sobie tu odpuściła, tu nie było żadnej złej woli adminów wręcz przeciwnie- widziałam tę dyskusję w oryginale i producent zachowywał się bardzo, ale to bardzo nie fair...
    natomiast nie wiem czy i w jakim stopniu trageschule maczalo w tym palce (ha, jak film sensacyjny ) ale bluzę do testów moge dać. pewnie ze dwie w dwóch rozmiarach. ehh, ogarnę to we wtorek po rozmowie z modkami oraz producentem.

co do opinii autorytetow to niestety to jest sciema- nalepka zatwierdzone przez czd albo imidz to od kasy zalezy, podobnie jak opinia biegłego lekarza. IMO oczywiście

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

co do opinii autorytetow to niestety to jest sciema- nalepka zatwierdzone przez czd albo imidz to od kasy zalezy, podobnie jak opinia biegłego lekarza. IMO oczywiście
    Sama opinia CZD i IMiD nie jest droga, korzystanie z ich logo już sporo kosztuje
    A w interesie producenta jest znaleźć specjalistę, który oceni produkt profesjonalnie - to nie musi być CZD, czy IMiD, to może być po prostu lekarz danej specjalności Spałabym spokojniej jako producent wiedząc, że profesjonalista to analizował
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

i nadal mam
    ale nie lubie gadania typu- oj ja bym sie bala cokolwiek u nich kupic, bla bla bla...
    Ja bym się nie bała u nich kupić. Ja bym po prostu w życiu nie pozwoliła zarobić komuś, kto próbował ordynarnie zrobić mnie (i resztę forumek) w balona, zwanego także wujem. Identyczną sytuację miałam z tydzień temu - szukałam jakichś zajęć dla młodej, znalazłam świetną ofertę rzut beretem ode mnie, pogrzebałam w necie i znalazłam kilka postów pisanych przez właścicielkę tego miejsca, w tonie "hej mamuśki, znalazłam fajne miejsce dla dzieciaczków". Miejsce sobie odpuściłam, nie omieszkując napisać, co sądzę o takim postępowaniu.
    Szkoda, że dyskusja została aż tak okrojona, bo nie wiadomo, o cośmy się tak pyszczyły
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    n2605: a ja bym wnikała morepig, dziewczyny z Ziabaqlu popełniły tu na forum falstart, wciskając że to co się działo - pojawienie sie "przez przypadek" użytkowniczki wychwalającej pod niebiosa bluze do noszenia jest ok.

Jednak ja chwilowo zajmuje się dystrybucja głownie ich genialnych ciuchow do karmienia- fajne modne i Na Pewno Z Polskiej przedzy, są na to certyfikaty. To samo z chustami, nie są tkane i szyte poza Pl. A to IMO duży plus.

n2605: szycie w PL bardzo pochwalam jako producent szyjący w PL, ale dla precyzji dyskusji - z pewnością część ich dzianin (nie przędzy, bo skąd u nas bawełna ) pochodzi z Polski .
    o kurczę, wkleiło Ci się to w cytat mnie, więc dopiero zauważyłam.
    juz napisałam w odp Mayce odnośnie modów
    a dzianin masz rację, zmieniłam zanim zauważyłam ze zacytowałaś <torba, straszna torba na łbie>

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Szkoda, że dyskusja została aż tak okrojona, bo nie wiadomo, o cośmy się tak pyszczyły
    noo
    Ostatnio edytowane przez morepig ; 21-03-2010 o 21:38

i na fb

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Ja bym się nie bała u nich kupić. Ja bym po prostu w życiu nie pozwoliła zarobić komuś, kto próbował ordynarnie zrobić mnie (i resztę forumek) w balona, zwanego także wujem.
    dokładnie tak! też nie napisałam że się boję, chodzi o zasady!
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ok, ok, na iphonie się gorzej czyta idę doczytać. w sumei nei wiem po co
    Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    dokładnie tak! też nie napisałam że się boję, chodzi o zasady!

i na fb

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Marta, jak dasz radę załatw na testowanie

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

temat bluz widze wraca jak bumerang ...

niestety rozmowa z producentem przed moderacją była fatalna