Zobacz wyniki ankiety: JakÂą ocenĂŞ dajesz Rapalu?

Głosujących
70. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

6 8.57%
  • 2

7 10.00%
  • 3

17 24.29%
  • 4

33 47.14%
  • 5

7 10.00%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 104

Wątek: Bebelulu Rapalu (chusta wiązana)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

Mam i nie chcę mieć więcej. Chociaż podobno te najnowsze chusty (jakoś koniec 2009 lub początek 2010) są cieńsze niż te z 2009 roku.
    A szkoda, bo bardzo podoba mi się ta biało czarna.
    Są sztywne mimo wielomiesięcznego katowania jej, bardzo gęste i mało przepuszczają powietrza.
    Wzór nadrukowany. Wielka szkoda, bo gdyby to był żakard, to może bym jeszcze zmieniła zdanie.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Almelle Zobacz posta
    Mam i nie chcę mieć więcej. Chociaż podobno te najnowsze chusty (jakoś koniec 2009 lub początek 2010) są cieńsze niż te z 2009 roku.
    A szkoda, bo bardzo podoba mi się ta biało czarna.
    Są sztywne mimo wielomiesięcznego katowania jej, bardzo gęste i mało przepuszczają powietrza.
    Wzór nadrukowany. Wielka szkoda, bo gdyby to był żakard, to może bym jeszcze zmieniła zdanie.
    że tak powiem - nie ma czarno białej rapalu i nigdy nie było

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    <drap drap drap po głowie>

przepraszam, że się wetnę między wódkę a zakąskę, ale czy ta chusta Rapalu natural w kwiaty to nie jest czarno-biała ?! SZOK a mnie się zamyśliło nawet nad nią przez chwilę...

Nie chciało mi się zdjęcie zlinkować a szkoda, bo byłoby łatwiej wyjaśnić o którą mi chodzi.

No i widzę, że nie tylko ja myślałam, że jest czarno-biała - pocieszające, bo już myślałam o pójściu do okulisty
    Ostatnio edytowane przez Cobra ; 25-05-2010 o 02:29 Powód: dopisek, żeby nie postować nieporzebnie

Domyślnie

Witam! chusta w kwiaty jest w kolorze naturalnym, a nadruk jest ciemnobrązowy. Kolory mogą się różnić w zależności od ustawień monitora.
    www.mamuka.pl wyłączny dystrybutor chust Bebelulu -
    chusty wiązane, kółkowe i pouch a także pościele, śpiworki, patchworki, biżuteria dla mam, zabawki i masa różności dla kobiet w ciąży, po porodzie i małych dzieci...
    www.planetadziecko.pl - ciekawy konkurs!

Chustofanka Awatar maminkastasinka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała, sercem - krakowianka

Domyślnie

Testowaliśmy niebieską Rapalu. Kolor i wzór przepiękne!!! Bardzo mi się spodobały! Szczególnie przy mokrym materiale. Wykończenie staranne.
    Sama chusta dość sztywna, gruba i ciężko się dociągała, ale może po prostu nie złamała się jeszcze dobrze, bo ona była niedawno dodana.
    Dziękuję za możliwość testowania!
    Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
    Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bebelulu Zobacz posta
    Witam! chusta w kwiaty jest w kolorze naturalnym, a nadruk jest ciemnobrązowy. Kolory mogą się różnić w zależności od ustawień monitora.
    Aaaaa. no to zmienia postać rzeczy! Bo na ekranie to na serio wyglądało na czarno-białe. To dobrze, że się dowiedziałam, bo te wzorki takie piękne, że już chciałam furmankę zaprzęgać i do stolicy jechać ale tak konie się nie zmęczą bo natur plus brąz to jednak nie dla mnie.

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Testowałam nową turkusową rapalu (w zielonkawe trójkąty). Zdjęć nie mam, bo nie miał kto zrobić
    Otóż spodziewałam się, że po roku testów będzie bardziej miękka niż rapalu jaką miałam kiedyś od nowości (rok temu miałam ciemną lawendę). Nie jest. Daleko jej do mojej lekko złamanej Ulli. Trudno mi się ją dociągało (pomimo ponad rocznego doświadczenia w chustowaniu i styczności z różnymi chustami). Fakt - dobrze nosi, aczkolwiek nie miałam możliwości wypróbowania jej w rzeczywistych warunkach na spacerze bez kurtek.
    Ale teraz dla mnie najgorsze - dziś wrzuciłam ją do pralki (40 stopni, program codzienny) i zafarbowała. Chusta używana intensywnie rok, prana przez wiele osób nadal farbuje? Całe szczęście nie było w pralce nic cennego czego mogłabym żałować, ale błękitne tetry nie wyglądają elegancko
    Czuję się ostatecznie zrażona do rapalu. Ot co
    Ostatnio edytowane przez Bonita ; 19-02-2011 o 13:09
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

hmm dziwne, moje Bebelulu nie fabuje wcale, wczoraj pierwszy raz prałam brąz paisley i nie farbuje, wcześniej też miałam Rapalu i nigdy nie farbowała...
    edit: a tym wielu osobom przez ostatni rok tez farbowala?
    Ostatnio edytowane przez odynka ; 19-02-2011 o 14:07
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    chcialam prosic o uaktualnienie: widzialam gdzies na sprzedaz rapalu bez nazwy modelu, ktore wylgadalo na biale w czarny wzor äbstrakcyjny". Na stronie makaku juz go nie ma, ale wyglada jak "lawenda ciemna"tylko ze bialo-czarny. Czy dobrze oceniam kolor?
    EDIT: A jednak! na innym komputerze chusta bialo czarna stala sie lawendowa w ciemnofioletoy wzor!

A czy istniala Rapalu w kolorze zwykly natural, bez wzorow? to starsza czy nowsza wersja?

jakies recenzje nowych Rapalu?
    Ostatnio edytowane przez abeba ; 21-02-2011 o 13:35

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

No i dotarła i do mnie - w porównaniu z poprzednio testowanym egzemplarzem chusta jest cieńsza. I ma ładnej szy kolor, wzorek można by sobie odpuścić ale na szczęście jest mało widoczny.
    Sztywna. Dostałam egzemplarz wyprany i wyprasowany, prawie że stał w miejscu. Po tygodniu wiązania w warkocze i siedzenia plus trochę noszenia jest lepiej - z ciekawości wyprałam (nie farbuje w 40oC) i jest gorzej niż po noszeniu ale lepsza niż jak ją dostałam. W sumie jak na chustę testową to jednak decha - widać chociażby jak konce chusty sterczą u pasa zamiast zwisać sobie. I trzeba naprawdę solidnie dociągać - jakoś zabrakło mi siły

W dalszym ciągu nie rozumiem po kiego ta kieszeń. Ale środek ładnie zaznaczony - tu inni producenci powinni brać przykład zamiast pakować odstające metki.

fotę też mam, a co

dziękuję za możliwość testowania
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

Domyślnie

Testowałam tę piękną turkusową, której Mayka się pochwaliła się zdjęciem.
    Przed praniem była dosyć miękka, po - sztywna.
    Nosiłam w niej w święta plecaki. Absolutnie nic mi nie opadało. Prawdę mówiąc - w końcu byłam zadowolona z wiązania na plecach. Może na plecaki lepsza taka sztywna. Bo sztywna jest. W tym przypadku była to dla mnie zaleta.
    Kolor, w moim małym sennym miasteczku, gdzie byłam jedyna osoba z chusta - naprawdę robił wrażenie.
    Nie podobała mi się jednostronność - przez nadruk. W ogóle nie podoba mi się nadruk.
    Kieszonki w chustach ogolnie uważam za zbędne, nie kierowałabym się tym kryterium przy wyborze chusty.
    Za samonośne plecaki - 4. - 1 za nadruk.
    Mogłabym tę chustę mieć w mojej szafie.
    Dziękuję za możliwość testowania.
    Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

U mnie też gościła turkusowa chusta i było nam miło. Nosiłam i młodszego 8kg na dłużej, i starszego na krótko.

Plusy:
    trzyma po zawiązaniu jak skała
    doskonale odejmuje i rozkłada ciężar - starszak w plecaku prostym bez problemu w ramionach
    ładnie wkomponowane oznaczenie środka metką
    nienarzucające się logo firmy
    małe skosy - takie lubię
    energetyczny kolor

Minusy:
    sztywna
    duży węzeł
    trudna w dociągnięciu
    nieładny jednostronny wzór, który jest mało kontrastowy i prawie go nie widać
    niestarannie wykończona - po otwarciu kieszonki widać było wyciągnięte nitki, poza tym super odszyta

Jednak więcej plusów wyszło Bo uczucia miałam naprawdę mieszane.
    Dla nówki raczej się nie nadaje, bo nie wiąże sama i jest sztywna. Bardziej widziałabym ją jako kolejną w stosiku chustę u kogoś, kto ceni walory praktyczne - dość grubą, nośną i wytrzymałą, bo urodą nie powala.

Zdjęcie w akcji, na pierwszym planie widać wzorek, w oczy się nie rzuca
    Ostatnio edytowane przez AS ; 04-05-2011 o 22:48 Powód: foto
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustonówka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

A mi się kolorek podobał - lubię takie energetyczne i w sam raz na lato będzie
    Może miałam już bardziej miękkie chusty, ale ta na pewno już nie jest twarda. Jest cienka i bardzo dobrze nosi, chociaż może faktycznie ciężko sie ją dociąga. Ale za to jak już złapie, to trzyma mocno!
    Dziękuję za możliwość testowania
    mama Emilki od 03.03.2008 i Aleksandra od 25.01.2011

Uprawnienia umieszczania postów