Jutro pewnie napiszę coś więcej, ale teraz tylko w telegraficznym skrócie - dostałam moją Yamamę, jestem już po pierwszym spacerze i jestem zachwycona![]()
Jutro pewnie napiszę coś więcej, ale teraz tylko w telegraficznym skrócie - dostałam moją Yamamę, jestem już po pierwszym spacerze i jestem zachwycona![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Jestem już po kilku spacerach w Yamamie i jest superZgrabna, wygodna, łatwo się zakłada. Bez wpiętego panelu jest całkiem zgrabną damską zimową kurtką, dopasowaną w talii. Mam wersję active, czyli najlżejszą. Koło zera wychodziłam ubrana w podkoszulek, Młoda w body i chuście, i było nam cieplutko
Przy jakichś minus pięciu - minus siedmiu miałyśmy na sobie po jednej dodatkowej niezbyt grubej warstwie i było nam ciepło i komfortowo. Myślę, że cieplej ubrana spokojnie będę mogła używać kurtki też ponżej przewidzianego przez producenta zakresu temperatur, czyli -10 (natomiast przy +7 byłoby nam chyba za gorąco).
Na zdjęciach nie mamy dopinanego na zamek kaptura dla mnie i kapturka dla Małej, z czymś w rodzaju kryzy/kołnierza.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Koali nie nosiłam, miałam tylko w ręku przez moment, ale nigdy nie rozważałam zakupu, ze względu na brak możliwości noszenia z tyłu. Dzisiaj byłyśmy w Yamamie na spacerze trochę ponad godzinę, przy temperaturze w okolicach -12 pewnie, i było nam bardzo dobrze - ja w podkoszulku i niezbyt grubym polarku, Młoda w body, cienkiej bluzce i sweterku, nieprzesadnie grubym, i w plecaku prostym z chusty z wełną - obie wróciłyśmy zupełnie nie zmarznięte. Tyle że ja jestem z tych, co to przez całą zimę używają lekko ocieplanych kurtek jesiennych, a po ciąży ten efekt jeszcze się nasilił...
czy ktoś jeszcze byłby chętny na zamówienie ? a może któraś z posiadaczek chciałaby, nie wiem, odsprzedać?![]()
Kokoszka, 12.2010
Kokos, 11.2013
Fi, 3.2016