Pokaż wyniki od 1 do 20 z 176

Wątek: Ukraińskie kurtki dla dwojga

Mieszany widok

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Tak jak napisała Agut mogę zamówić kurtki. Ceny są takie jak u producenta razy aktualny kurs EURO.
    Najcieplejsze kurtki zimowe kosztują w granicach 127-145 Euro.
    Do tego należy doliczyć koszt wysyłki kurtki kurierem w Polsce czyli 16 zł.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

czyli zimowa wychodzi po 570 zł, a nie 400 bo te tańsze to są tylko jesienne chyba
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Ja na 100% - ustalam tylko szczegóły rozmiarowo-kolorystyczne z Mariną z yamamy
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Domyślnie kurtka

Ja raczej tez wezmę tę kurtę na zimę tylko zastanawiam się jaka jest różnica między tą za 127e a ta droższa,wiecie co to za różnica?

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oleczka0585 Zobacz posta
    Ja raczej tez wezmę tę kurtę na zimę tylko zastanawiam się jaka jest różnica między tą za 127e a ta droższa,wiecie co to za różnica?

one chyba sie krojem różnią... przynajmniej tak po fotach widac

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Ja tez biorę ale chce tą cieńsza z opcja noszenia z tyłu. Wie ktos ile to wychodzi mniej wiecej.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

rezygnuję ze względu na cenę...

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka Awatar asiorek
    Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Dziewczyny jeszcze raz ja
    Najpierw sprostowanie co do ceny - sprawdzałam po przelewach bankowych i było 400 pln na paypala, ale sprawdziłam teraz paypala i te 400 pln było tylko uzupełnieniem do pełnej kwoty. Za kórtke zapłaciłam 140 eur z przesyłem. Także cena jest taka sama jak rok temu ale kurs EUR się sporo zmienił na niekorzyść kupujących
    Sorry za zamieszanie w kwestii ceny!!

A teraz wątpliwości:
    Mam wersje od 0 do minus 25 st - czyli tę środkową. Jest to ortalion wierzchni + ocieplina+ polar.

Długość kurtki 95 cm, w tym 7 cm stójka.
    Szerokość
    - w ramionach 40 cm
    - od pachy do pachy 50 cm
    - w tali - 45 cm

Dł rękawa do ramienia (od góry) - 70 cm przy czym ostatnie 8 cm jest wywijane do góry czyli jest to margines regulowalny.
    Szerokość panela wpinanego 35 cm w najszerszym miejscu.
    Noszę rozmiar 38/40 i kurtka jest idealna. Mam 175 cm wzrostu.

Wrzuce jeszcze fotki poglądowe jak wygląda sama kurtka i części wymienne

Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Kurtka w całej okazałości - przy noszenu z przodu panel wpina się normalnie do zamka głównego i już. Tylni zamek na plecach pozostaje wtedy zamknięty.

Tutak wnętrze - lecy - z zamkniętym otworem na plecach.

A tu plecy od zewnątrz. Ten zamek sie rozpina i wpina panel w opcji noszenia na plecach. Zrobiłam fotkę z otwartym otworem na głowę. Ale jak się nosi z przodu to są tam zatrzaski i nie ma takiej dziury

No i wszystkie części zamienne:

Kurtke zdarzało mi się nosić też bez dziecka ( i bez panela ) i wglądała całkiem ok Może nie była super dopasowana i szersza od pasa w dół ( taka lekka bombka się robiła) , ale na wyjazdy nie musiałam zabierać drugiej sztuki zwykłej kurtki.

Jak patrze na zdjęcia ze strony yamamy to widzę pewne modyfikacje w fasonie i tak myślę, że są to zmiany na plus:

Zdjęcie ze strony Yamamy wklejam w celach poglądowo- porównawczych. Mozna tak?

Tutaj na wysokości piersi jest mała kieszonka pojedyńcza, a druga kieszeń jest poniżej pasa.
    W starej ( mojej ) wersji mam jeden zamek ciągnący się od kieszeni po cyce. Przy otwieraniu kieszeni musiałam uważać żeby za wysoko nie pociągnąć i nie zrobić sobie otworu w kurtce przez który by nam podwiewało. Ten zamysł miał ułatwiać dostąp do dziecka na każdej wysokości, ale w sumie z tego się nie korzysta w ogóle.
    Druga zmiana jaką widzę to obecny wzór ma dwie poziome gumki , czy też ściągnięcia w pasie w tali. Moja wersja jest bez tego. Te ściągnięcia pewnie dają większą elastyczność w doborze rozmiaru- jakiś margines ruchomy na obwód taki z dzieckiem czy też bez. To chyba też spoko zmiana. Ja się akurat dobrze wstrzeliłam w rozmiar i kurtka jest fajnie dopasowana. Ta ona opcja pozwala chyba samemu sobie ją dopasowywać jak się chce.
    Ostatnio edytowane przez asiorek ; 27-11-2011 o 00:17

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Kurcze fajne te kurtki!!!

Doczytałam (niech mnie ktoś poprawi jeśli coś źle zrozumiałam) , że kurtki zimowe Kurtka Yamamah Fusion 4-w-1 szycia dla Ciebie!

te średnie i najgrubsze, mają jako dodatkową warstwę polaru. A te najcieńsze, jej nie mają. Czyli można by było ubrać na siebie i maleństwo polar lub coś grubszego i będzie ok na mrozy poniżej -10.
    K. 2010 i A. 2012

Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Ilka ja bym nie wyszła na -10 tylko w polarze i narzuconym na to ortalionie zwykłym.

Uprawnienia umieszczania postów