Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: w poszukiwaniu majteczek...

Nymphadora
    Guest

Domyślnie w poszukiwaniu majteczek...

Jak juz ktos kiedys wspomnial, tu w Niemczech regaly sa pelne pieluch do 30 kg. Zachecona Waszymi sukcesami postanowilam jednak zabrac sie za odpieluchowywanie mojego synka (2 i pol roku).
    Wybralam sie wiec dzisiaj na zakupy. Nocniczek jest, nakladka na sedes jest, ale... za majteczkami w rozmiarze 92 zeszlam pol miasta i jedyne co znalazlam to trzy ostatnie pary w H&M w rozmiarze 86/92. Czego nie od razu zauwazylam - na opakowaniu jest naklejka z informacja:
    przystosowane do noszenia na pieluchach
    W zwiazku z tym takze one sa mojej chudzinie duzo za duze.

Pieluchy do 30 kg, majtki od rozmiaru 98...

A tak przy okazji to prosze o kciuki

Musze tylko to robic w tajemnicy przed innymi znajomymi matkami, bo uznaly by mnie natychmiast za wyrodna matke

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie Re: w poszukiwaniu majteczek...

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora
    ..... odpieluchowywanie mojego synka (2 i pol roku)......
    Musze tylko to robic w tajemnicy przed innymi znajomymi matkami, bo uznaly by mnie natychmiast za wyrodna matke

o mamo!

to ja bym trafiła chyba za kratki za sadzanie 8 miesięcznej madzi na nocnik....

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

Domyślnie

ja chyba tez
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Chustomanka
    Miejscowość
    wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulka
    ja chyba tez
    mnie do izolatki,
    nocnik mamy od 4 dni a wczesniej był zlewozmywak

choć rozumiem, ze temat budzi powszechne zdziwienie( delikatnie mówiąc)
    Nika sierpien 1996
    Miosz listopad 2007

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

małe majtki kupisz tutaj: www.stochenkinder.de , są niestety drogie. ale super
    oraz w erstings family - wrzuć w wyszukiwarkę
    miewa też topolino, znasz pewnie z ubrań.

w polsce: smyk i czasami h&m, oraz małę sklepiki z odzieżą dziecięcą.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar Magme
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Małe majteczki też można kupić w Tesco - na stoisku z ciuchami dziecięcymi Cherokee - ja kupiłam ostatnio całkiem w porządku majtki z bawełenki rozmiar 18-24 mies (92) i są bardzo fajne - leciutkie, wygodne , ładnie trzymają tetrówkę a ponieważ się odpieluchowujemy to nam schodzi tak ok 5-6 par dziennie , no i są niedrogie - takie najzwyklejsze gładkie kosztują 13 zł 7pak , takie z obrazkami 19 zł 5pak
    Krzyś 11.08.2006, Kinia 1.08.2008...

nowy mój blog http://magme-madebyme.blogspot.com
    stary mój blog http://madebyme.blox.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Wiesbaden

Domyślnie

Nympha, moja Lulka nosi te z H&M. Po prostu ignorujemy wiadoma naklejke One wcale nie sa takie wielkie (lula jest dziewczynka delikatnej budowy i sporo mlodsza od Twojego malego). Sprobuj tych z bawelny eko (organic cotton), maja porzadna wszyta gumke. Erstings Family to ja osobiscie tepie, bo mnie tesciowa tym chlamem pare razy obdarowala. Nie oplaca sie, bo ma slaba jakosc, a majtek przeciez nie bedziesz prala na 30° w programie dla delikatnych...
    Co do odpieluchowywania, to niestety, wiekszosc rodzicow uzywa pieluch z nadzieja, ze dzieci jak pojda do szkoly, to sie same odpieluchuja chyba U nas w zlobie tez wielka gadka, bo jak Lula ma byc bez pieluch i jakim cudem wola, skoro ma 21 mies., a trzylatki paraduja w pieluchach (pampkach). Wiec jak wola, to udaja, ze nie slysza, Lula idzie sama do toalety i zdziwienie jest juz mega ah, nie chce mi sie o tym gadac.
    Lulu 20.08.2006
    Viti 26.01.2008

Chustofanka
    Miejscowość
    Wiesbaden

Domyślnie

Nympha, moja Lulka nosi te z H&M. Po prostu ignorujemy wiadoma naklejke One wcale nie sa takie wielkie (lula jest dziewczynka delikatnej budowy i sporo mlodsza od Twojego malego). Sprobuj tych z bawelny eko (organic cotton), maja porzadna wszyta gumke. Erstings Family to ja osobiscie tepie, bo mnie tesciowa tym chlamem pare razy obdarowala. Nie oplaca sie, bo ma slaba jakosc, a majtek przeciez nie bedziesz prala na 30° w programie dla delikatnych...
    Co do odpieluchowywania, to niestety, wiekszosc rodzicow uzywa pieluch z nadzieja, ze dzieci jak pojda do szkoly, to sie same odpieluchuja chyba U nas w zlobie tez wielka gadka, bo jak Lula ma byc bez pieluch i jakim cudem wola, skoro ma 21 mies., a trzylatki paraduja w pieluchach (pampkach). Wiec jak wola, to udaja, ze nie slysza, Lula idzie sama do toalety i zdziwienie jest juz mega ah, nie chce mi sie o tym gadac.
    Lulu 20.08.2006
    Viti 26.01.2008

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Agmani, dzieki!

W koncu udalo mi sie znalezc jego rozmiar w H&M...
    Z odpieluchowywaniem idzie nam nie za dobrze, bo maly glupi nie jest i wie doskonale, ze absolutnie wszystkie znajome dzieci nosza pieluchy...

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

U nas w zlobie tez wielka gadka, bo jak Lula ma byc bez pieluch i jakim cudem wola, skoro ma 21 mies., a trzylatki paraduja w pieluchach (pampkach). Wiec jak wola, to udaja, ze nie slysza, Lula idzie sama do toalety i zdziwienie jest juz mega ah, nie chce mi sie o tym gadac.
    przynajmniej ktos kto mnie rozumie... jak opowiadam w Polsce jak tu jest, to ludzie po prostu nie wierza

Uprawnienia umieszczania postów