Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Temperatura, noszenie a mali chłopcy :)

Chustofanka

Domyślnie Temperatura, noszenie a mali chłopcy :)

Taka jedna sprawa nie daje mi ostatnio spokoju... Jak to jest z temperaturą jąderek czy nosząc dziecia nie wygrzewam go za bardzo wiadomo przecież, że temperatura jąderek powinna być trochę niższa niż reszty ciała...
    jak się tak przyglądam wiązaniom to wychodzi mi, że jednak może być troszkę za ciepło...
    mam nadzieję, że nie namieszałam...

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

materiały chust mało grzeją - spróbuj się przykryć chustą i zakumulować własne ciepło... zwykłe prześcieradło zadziała lepiej ja kiedyś porządnie zmarzłam w czasie drzemki pod chustą.....

a w jakich pieluszkach jest twój malec? jednorazówki podnoszą temperaturę w okolicach jąderek.

z drugiej strony dziecko jest ciepłe w chuście bo styka się ciepłem noszącego. i tu bym bardziej widziała przyczynę tego że dzieci po wyjęciu z chusty są cieplutkie.

Chustofanka

Domyślnie

no niestety Młody chodzi w jednorazówkach... postaramy się to niedługo zmienić

wiem, że chusta jako taka niespecjalnie grzeje, chodziło mi bardziej o wygrzewanie dziecia własnym brzuchem... pomijając kwestie pieluszek czy takie podgrzewanie chłopców może być niebezpieczne?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Ania dałaś mi do myślenia.......

Jeden spacerek robimy od teraz wózkowy, a pod chustę to albo rajtuzy albo spodnie. Ja pożegnania jednorazówek nie planuję szybko i muszę podbać o jąderka małego.

Chustofanka

Domyślnie

Kurczę... nie chciałam demonizować noszenia w chuście

Sama doszłam do wniosku, że czas się jednak pożegnać z jednorazówkami chyba za bardzo lubię noszenie Remka w chuście

Poza tym faktycznie po noszeniu czy bez to te jąderka w pieluszcze jednorazowej jakieś takie ciepławe są
    jak mu dzisiaj założyłam tetrę to rozkład temperatury moim zdaniem był bardziej odpowiedni... (dawno tyle razy go nie przebierałam )

Uprawnienia umieszczania postów