Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: nie wiem co kupić! aaaaa!

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie nie wiem co kupić! aaaaa!

Za jakieś dwa tyg będę miała fundusze!
    Chę kupić dwie chusty ( no może trzy..) i mam problem! Oglądam, oglądam i nie wiem!
    Na pewno chcę chociaż jednego didi tylko nie wiem czy indio i jeśli to które? a może żakardowe ( takie purpurowe fale mi się podobają) Fajne są pasiaki storcha... Tak myślałam jednego didka i jednego storcha, tylko które??? a może lepiej indio i didkowego pasiaka z wełną na przykład?
    Tak myślałam, że najlepiej trzy: czerwona, niebieska i pasiak ale na razie na trzy mnie nie stać!
    Myślę też żeby je później łatwo sprzedać i nie za bardzo chcę chusty, którą trzeba prać ręcznie! takie konie pociągowe potrzebuję raczej..ech.. Zaplątałam się w tym wszystkim, widzę,że tu lubicie limitowane didki, takie chyba łatwiej potem sprzedać lub na cos wymienić, tak?
    Już nie wiem. Planuję wydać 200£ POMÓŻCIE!!!!

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

bierz to co Ci się podoba! najwyżej wymienisz na coś innego
    miłych zakupów!

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Zazdroszczę dylematów chciałabym też tak .

Wszystkie, o których piszesz to świetne chusty . Wybierz te, które najbardziej Ci się podobają
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

łoooo...ale Cię wzięłowięc pokrótce pasiak z wełną didka to rewelacyjny wybór (bardzo uniwersalna chusta, na lato i zimę wbrew pozorom, dla lekkich i ciężkich dzieci),a do tego indio,czemu nie? przy indio to już kwestia gustu po prostu jeśli to czysta bawełna.
    limity po prawdzie wcale dobrze nie schodzą, bo poprostu rynek jest nasycony w tej chwili.
    najlepiej zrobisz jesli wybierzesz chustę uniwersalną-jak pasiak z wełną,coś super nośnego,miękkiego od zakupu,powinno być raczej z dodatkami jak len,konopie,jedwab,wełna.chustę z dodatkami polecam raczej kupić nową.
    i dodatkową chustę, przy której Ci serce drgnęło jak ją zobaczyłaś na zdjęciu.najwazniejsze jest,żeby Ci się podobała od początku.i tu polecam kupić używaną, bo rynek sfiksował i jesli kupisz nową chustę, to żeby ja potem sprzedać, bardzo musisz zejść z ceny i będziesz mocno stratna (ewentualnie kup w promocjach jak w gugu-gaga,nie dość że zniżki to do tego dodatkowa urodzinowa zniżka).

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    tu polecam kupić używaną, bo rynek sfiksował i jesli kupisz nową chustę, to żeby ja potem sprzedać, bardzo musisz zejść z ceny i będziesz mocno stratna (ewentualnie kup w promocjach jak w gugu-gaga,nie dość że zniżki to do tego dodatkowa urodzinowa zniżka).
    W tej chwili w większości sklepów są świetne promocje, np. bardzo fajne ceny ma Arabella u siebie, Odynka.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chustofanka

Domyślnie

chustę z dodatkami polecam raczej kupić nową.
    .[/QUOTE]
    dlaczego? a co jest nie tak z uzywanymi z lnem, wełna czy konopiami? myślałam że używki są lepiej złamane np te z konopiami

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agatkie Zobacz posta
    Zazdroszczę dylematów chciałabym też tak .

Wszystkie, o których piszesz to świetne chusty . Wybierz te, które najbardziej Ci się podobają
    Taaa ale mi się wszystkie podobają!!!
    Czyli mówicie, że jednak dwa didi.. Aare z wełną bo jest i pasiak i czerwony i z domieszką!!! i myślę indio- podoba mi się to całe niebieskie- ultramaryna chyba.. ale nie wiem, czy w ogóle na nim widać fakturę?
    Miszkam w UK i z polski to trochę za dużo problemów z przeliczeniem na złotówki, płaceniem i dostawą..Dziewczyny na brytyjskim chustowym forum jakoś nic ciekawego nie mają, więc patrzę co tu w sklepach jest.
    A wełnę to trzeba prać ręcznie? nie znoszę prania i takiej wielkiej szmaty nie wyobrażam sobie ręcznie prać..
    Znając siebie nie będę sprzedawała dopóki naszę, przywiązuję sie do swoich rzeczy,więc chusty są tylko dla mnie! jakoś tam się je później sprzeda jak gotówki mało będzie. Może koło świąt ( jak nadal będę w fazie chustowego zidiocenia) kupię jakąś w neutralnym kolorze z domieszką na "wielkie wyjścia". chociaż chyba 2 na razie wystarczą.
    ps. dzięki za szybkie odpowiedzi, świetne jesteście!

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikaluk Zobacz posta
    .
    dlaczego? a co jest nie tak z uzywanymi z lnem, wełna czy konopiami? myślałam że używki są lepiej złamane np te z konopiami[/QUOTE]
    Właśnie takiego pasiaka z wełną to dłgo trzeba łamać? a indio?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agatkie Zobacz posta
    W tej chwili w większości sklepów są świetne promocje, np. bardzo fajne ceny ma Arabella u siebie, Odynka.
    i Agatkie naturalnie...
    rzecz w tym,że jak wszyscy wiemy super używki wisza na straganach w niiiiskich cenach,teraz żeby sprzedać chustę (kupioną wczesniej za 4 stówy),trzeba ją obnizyć do 250.i to też chętnych może brakować (ewentualnie na privach jeszcze negocjują).
    co do złamalności chust-teraz już większość didków łamie się trzema praniami,łącznie z osławionymi konopiami,pierwsze sztuki tutaj były tylko takie twarde.
    dodatki takie jak wełna mechaca się na przykład jeśli się nie dba o chustę.a każdy po swojemu rozumie okreslenie "stan bardzo dobry" czy "idealny".były już tutaj dyskusje i kłótnie czy chusta jest zmechacona czy nie.można też taką chustę skrócić w szerokości jak się nie uważa
    widziałam używkę len po prostu pokrytą grubym meszkiem.cóż że złamaną jak kompletnie zaniedbaną.
    jesli widzi się na żywo co się chce kupić to oczywiście,lepiej uzywaną, ale jak transakcja netowa to albo trzeba mieć zaufanie do sprzedawcy, albo ponosi sie ryzyko.

chusty z dodatkiem wełny wystarczy prać na programie do wełny na najniższych obrotach,dość rzadko i naturalnie z płynami do wełny z lanoliną.
    żadnej chusty z dodatkiem wełny nie łamie się wcale,jest po pierwszym praniu mięciutka (czasem nawet i bez tego prania taka jest).

nie mówię,że koniecznie indio czy dwa didki,po prostu kup sobie te drugą taką jaka dla Ciebie jest najpiekniejsza,czy indio czy storcz,lana,babylonia,nati....
    indio bawełniane nie łamie się,to zwykły miękki materiał,po prostu w miarę noszenia i prania chusta staje się coraz miększa-tak można do stanu flanelkowatości ja doprowadzić-słowo "łamanie" odnosi sie raczej do chsut twardych w momencie zakupu.
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 15-10-2009 o 13:15

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

taa i znowu nic nie wiem Bardzo mi pomysł wełnianego pasiaka odpowiada, zwłaszcza że zima idzie a to moje malutkie jeszcze...Tylko.. chciałam pasiaka jako chustę używaną najczęściej czyli nosze ja i mój chłop- a mój meżczyzna jest bardzo zdolny w dziedzinie wylewania tudziez wywalania na siebie wszystkiego co mu w łapy wpadnie, nawet jak nie ma niby możliwosci się uchrzanić to itak się uchrzani do tego dziecko mocno ulewające i rzygające non stop. chyba potrzebuje czegoś co można często prać i najlepiej w suszarce suszyć ( to samo dotyczy drugiej chusty może trochę mniej) czyli wełenka raczej odpada...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

wełenki schną naprawdę szybko-to wg. mnie ewenement niezły,sama byłam zdziwiona.
    wełna nie przyjmuje brudu (brud zostaje na wierzchu),co oznacza,że wystarczy wypłukać i delikatnie zaprać to brudne miejsce.
    myślę,że możesz kupić sobie wełnę jak chcesz (mam katję z wełną,nośność genialna),a na zmiany czystą bawełnę i tu zwrócę Ci uwagę na jedno-suszarka jest super bo łamie chusty,natomiast też je trochę poniewiera,proponowałabym jakiegoś płaskiego skośnokrzyżowca bardziej niż indio-indio to dość delikatne chusty.
    piszę to mając na uwadze to,że przywiązujesz się do rzeczy i wolisz mieć dłuższy czas chusty u siebie niż je szybko sprzedawać.
    siądź w necie i spokojnie pooglądaj,jak Ci serducho piknie przy jakiejś chuście mocniej,to tę chustę kupuj po prostu.
    no i pomyśl,czego od takiej chusty wymagasz,czy lubisz grubsze czy cieńsze,czy chcesz super nośną,bo masz ciężkie dziecko,czy lubisz wzory czy paski czy gładkie...
    łatwiej znajdziesz i łatwiej będzie doradzić

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

jak ja bym chciała taki dylemat
    życzę udanych zakupów
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

i jak i jak?? decyzje chustowe juz zapadły?

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikaluk Zobacz posta

dlaczego? a co jest nie tak z uzywanymi z lnem, wełna czy konopiami? myślałam że używki są lepiej złamane np te z konopiami
    tak, ale np wełna potrafi byc skurczona
    len i konopie uzywane ok, welny i jedwabiu bym sie bala, chyba ze od kogos zaufanego np z bazarku

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Ciągle się zastanawiam.. pieniędzy jeszcze nie mam więc trochę czasu zostało.. wełenka kusi ale boję się, że się skurczy,wyciągnie lub bóg jeden wie co jeszcze!Opcje:
    pasiak wełniany dido + niebieski lub czerwony leoś storcza
    pasiak wełniany dido+ niebiekie indio
    niebieskie indio+ pasiak storcha
    zwykły pasiak dido+ indio
    żakardowe fale dido+ pasiak storcha
    zwykły pasiak dido + leoś
    muszę odpocząć od tego, bo od kilku dni tylko chusty mi w głowie.. kasę będę miała za jakies dwa tygodnie....

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

leona storcza bierz z zamkniętymi oczami!
    to była moja druga chusta, i jak dotąd największa miłość
    miałam leo rouge, ale niedługo w sprzedaży będzie leo bordo. nie wiem, czy nie piękniejsze
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

bordo? aaaa takie ładne i głebokie ( w sensie koloru oczywiście) to bardzo!!!! bardziej niż czerwień!

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaka-llina Zobacz posta
    bordo? aaaa takie ładne i głebokie ( w sensie koloru oczywiście) to bardzo!!!! bardziej niż czerwień!
    tylko popatrz
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=19243
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

A własnie widzę, że na ebayu wisi ellaroo ysabel! 10 godzin zostało i jak na razie 15 funtów... Brać? i jeśli tak to jak myslicie do ilu licytować?
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

ellaroo nie jest skosnokrzyzowa, chociaz piękna!
    co najwyżej do 8 kg dziecko ponosisz, bierzesz to pod uwagę?

na bazarku za 150 pln mozna kupić.
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Uprawnienia umieszczania postów